Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Goljufivo zdravstvo

Goljufivo zdravstvo

Prav na bruhanje mi gre, ko opazujem tole naše zdravstvo. Pa kako si nam upajo vsak mesec trgati take vsote(meni skoraj 600€), ne moreš se pa naročiti ne k dermatologu, ne k ortopedu, zobar je itak znanstvena fantastika. Vsi bi bili privat, mi naj pa trojno plačujemo?? Če pa že prideš do obravnave v javnem zdravstvu, je pa ta šlampasta, nestrokovna, pa še vsaka srednja medicinska sestra te napizdi, kadar je slabe volje. To je pa itak non stop. Pokvarjeno do konca!

to je cena socialne države. Ko katera od SB potrebuje kakšen novi aparat se pa zbirajo prostovoljni prispevki.

Zanimivo je tudi to, npr, greš samoplačniško/ ne glede na kaj/, pa ti sestra reče, dajte mi zdravstveno kartico- le zakaj, če si samoplačnik in želiš njihovo uslugo / npr. rentgen, slikanje kostne gostote/. Ravno bila na merjenju kostne gostote, mi ni bilo potrebno dati kartice, pa je na podlagi imena, priimka, datuma rojstva prišla do vseh mojih podatkov/ me je podrobno spraševala po zdravstvenih  stanjih, zdravilih…/, ki so  zapisane v mojem e-kartonu. Pacientka pred mano je dala kartico, ravno tako je bila samoplačniška in tudi za menoj je morala dati kartico, pa se je tudi naročila samoplačniško.

Ne bom rekla, da je 36 € za samo slikanje veliko, samo, če pa vse to zaračunajo še zdravstveni blagajni, se pa kar počasi nebere.

Res mi ni jasno, zakaj si to dovoljujemo. Če se v Mercatorju blagajničarka zmoti za kakšen evro, takoj popizdimo. Tukaj nas pa lupijo in kradejo pri belem dnevu, pa vse požremo. Saj sama sem ista. Ravno tako so hoteli imeti kartico zavarovanja za samoplačniško storitev. Ko sem bila pa v Artrosu, na koncesijo, nas je ortoped naštancal najmanj 50 na uro. Ful se je poglobil, haha. Banda!

Odgovor na objavo uporabnika
mamka Miška, 23.04.2025 ob 17:21

Zanimivo je tudi to, npr, greš samoplačniško/ ne glede na kaj/, pa ti sestra reče, dajte mi zdravstveno kartico- le zakaj, če si samoplačnik in želiš njihovo uslugo / npr. rentgen, slikanje kostne gostote/. Ravno bila na merjenju kostne gostote, mi ni bilo potrebno dati kartice, pa je na podlagi imena, priimka, datuma rojstva prišla do vseh mojih podatkov/ me je podrobno spraševala po zdravstvenih  stanjih, zdravilih…/, ki so  zapisane v mojem e-kartonu. Pacientka pred mano je dala kartico, ravno tako je bila samoplačniška in tudi za menoj je morala dati kartico, pa se je tudi naročila samoplačniško.

Ne bom rekla, da je 36 € za samo slikanje veliko, samo, če pa vse to zaračunajo še zdravstveni blagajni, se pa kar počasi nebere.

Tudi ortopedi želijo kartico.  Čeprav plačaš kot samoplačnik.  Jasno da zato, da poleg tvojih 100 eur dobijo še plačilo od ZZZS.

Ta vpogled bi moral biti kazniv… Če dela kot samoplacnik, nima kaj koristiti informacijskega sistema ZZZS. Nima pravice dostopa do teh zdravstvenih info. Če je kaj pomembno za zdravljenje bi te moral vprašati, sicer pa nima pravice dostopati do tvojih ZDR. Informacij in spogledovati vanje. Posebej ne te, ki so vezane na javni zdr. Sistem.

Se ne strinjam v delu kjer trdiš, da če že prideš do obravnave je šlampasta in nestrokovna. To enostavno ne drži, ker ko si enkrat v sistmu, zate zelo dobro poskrbijo in ti pripadajo vse možne preiskave in zdravljenja. Imam osebno odlično izkušnjo, kot tudi vsi moji bližnji.

Težava je v tem, da mnogi pridejo na vrsto prepozno. Pa ko si tik pred smrtjo, sistem zate odlično poskrbi, da te čimdlje ohranja pri življenju, pa čeprav zgolj in samo še vegetiraš.

Anonimno292, 23.04.2025 ob 17:31

Ta vpogled bi moral biti kazniv… Če dela kot samoplacnik, nima kaj koristiti informacijskega sistema ZZZS. Nima pravice dostopa do teh zdravstvenih info. Če je kaj pomembno za zdravljenje bi te moral vprašati, sicer pa nima pravice dostopati do tvojih ZDR. Informacij in spogledovati vanje. Posebej ne te, ki so vezane na javni zdr. Sistem.

Ja, bi moral biti kazniv. Ampak tega pač nihče ne nadzoruje,  mi pa ne prijavljamo. In tako se goljufa naprej. Mali tatiči bodo šli v aapor, veliki pa na jahto:)

Herman313, 23.04.2025 ob 17:15

to je cena socialne države. Ko katera od SB potrebuje kakšen novi aparat se pa zbirajo prostovoljni prispevki.

A v Britaniji tudi. Pa v Nemčiji in povsod kjer so imeli javno zdravstvo. Ne, povsod je to v qrcu. Namenoma, ker elite, tiste prave želijo zmanjšati število prebivalcev tega prenaseljenega planeta. Sestre niso nič slabe volje, imajo zaukazano, da se do folka obnašajo tako kot se. Ko pa tako pepco srečaš v popolnoma samoplačniški ambulanti se pa skoraj razcedi od prilizovanja, v koncesijskih so pa enako nesramne kot v javnem sektorju.

Anonimno 2311, 23.04.2025 ob 17:33

Se ne strinjam v delu kjer trdiš, da če že prideš do obravnave je šlampasta in nestrokovna. To enostavno ne drži, ker ko si enkrat v sistmu, zate zelo dobro poskrbijo in ti pripadajo vse možne preiskave in zdravljenja. Imam osebno odlično izkušnjo, kot tudi vsi moji bližnji.

Težava je v tem, da mnogi pridejo na vrsto prepozno. Pa ko si tik pred smrtjo, sistem zate odlično poskrbi, da te čimdlje ohranja pri življenju, pa čeprav zgolj in samo še vegetiraš.

Mogoče si pa imela srečo in si naletela na poštene zdravnike? Jaz sem imela vedno grenak priokus. Če je bil zdravnik kolikor toliko soliden, je bilo pa osebje nesramno in arogantno. Saj se jim probam izogibat, ampak popolnoma pač ne gre. Vsake toliko pridem do njih in zmeraj je obravnava površna in nestrokovna.

Ne vem, zakaj zahtevajo kartico, če si samoplačnik,en razlog je sigurno. Brez napotnice pa ne more zaračunati zavodu storitev, zato ne natolcujte  tole o dvojnem plačilu.

Prosim za informacijo, kam se te goljufije prijavlja.

Imam vsaj 20 let izkušenj s privatniki in lahko povem, da se je kradlo že takrat pred mojimi očmi. Če bi vedela kam prijaviti, bi to tudi naredila.

Anonimna1084, 23.04.2025 ob 17:38

Mogoče si pa imela srečo in si naletela na poštene zdravnike? Jaz sem imela vedno grenak priokus. Če je bil zdravnik kolikor toliko soliden, je bilo pa osebje nesramno in arogantno. Saj se jim probam izogibat, ampak popolnoma pač ne gre. Vsake toliko pridem do njih in zmeraj je obravnava površna in nestrokovna.

Jaz sploh ne upam hoditi okrog zdravnikov, ker se jih bojim in jim ne zaupam.

koncesionarji, 23.04.2025 ob 17:26

Tudi ortopedi želijo kartico.  Čeprav plačaš kot samoplačnik.  Jasno da zato, da poleg tvojih 100 eur dobijo še plačilo od ZZZS.

Saj zato je Golob ločil privat zdravstvo od javnega in zato je Fides na nogah, ker privatniki ne bodo več dobivali dvojnih izplačil za storitve.

Zavrnili so sklicevanje na konkurenčno klavzulo in tako v bistvu kradejo podatke iz javnega sektorja. Zdravstveni delavci so se infiltrirali v politični sektor, podobno še iz drugih sektorje in težave nas pestijo.

Kam le, 23.04.2025 ob 19:35

Prosim za informacijo, kam se te goljufije prijavlja.

Imam vsaj 20 let izkušenj s privatniki in lahko povem, da se je kradlo že takrat pred mojimi očmi. Če bi vedela kam prijaviti, bi to tudi naredila.

Obvestiš plačnika, to je ZZZZRS. Možne z računalnikom od doma pregledati storitve, oziroma obravnave, ki so ti bile opravljene. Plača se na osnovi računa in lahko primerjaš kaj so naredili in si plačala sama in kaj so zaračunali obvezni zavarovalnici in kaj dodatnega iz naslova prostovoljnega zavarovanja. Podatke gledaš za vsako zavarovalnico posebej in kopira posamične podatke, recimo v Wordov dokument ali v Excelovo tabelo.

Pa saj so povedali, da je Komljanec za eno uro svojih storitev ZZZS zaračunaval po 4 ure.

In potem si barabe upajo govoriti, kako ZZZS premalo plačuje in da ne morejo opraviti posegov, ker jih ZZZS ne krije. Ja, ker so en poseg dohtarji štirikratno zaračunali. In ker v tej bedni državi nihče ne zmore v ZZZS zaposliti strokovnjakov, ki bi dejansko preverjali vsak poseg in vse, kar mora ZZZS plačati ter zavrnili nepotrebne zadeve in stopili na prste lopovom, ki večkrat zaračunajo en poseg. Ne preverja se pa absolutno nič.

Anonimno23, 23.04.2025 ob 17:08

Prav na bruhanje mi gre, ko opazujem tole naše zdravstvo. Pa kako si nam upajo vsak mesec trgati take vsote(meni skoraj 600€), ne moreš se pa naročiti ne k dermatologu, ne k ortopedu, zobar je itak znanstvena fantastika. Vsi bi bili privat, mi naj pa trojno plačujemo?? Če pa že prideš do obravnave v javnem zdravstvu, je pa ta šlampasta, nestrokovna, pa še vsaka srednja medicinska sestra te napizdi, kadar je slabe volje. To je pa itak non stop. Pokvarjeno do konca!

se povsem strinjam, to jaz pišem že leta. javno zdravstvo ima samo en anmen da se zdravniška mafija pase na našem denarju in žre naš denar. napotnice so neuporabne za en usran rtg čakaš 3 tedne halo, v socializmu nisi čakal nič, takoj so te slikali in pregledali. na stomatološki čakam že 4 leta in iz tega seveda ne bo nič, mafija da ni večje in vsi so isti golob janez saj to se sam krade mafija goljufa milijardni posli zadaj ki gredo v razne poitične stranke in posameznikom ki na karibih posiljujejo mladoletnice in pijejo pina kolado. in pol ti kurvetina od dohtarja še napotnice ne da una sestra pa ista prasica ogabna nesrmana. jest bi to vse pobil na goli otok pa pobesil,. če kaj rabiš moraš privat vse plačat k istemu govnaču ki ti dopoldne v javnem sektorju reče da so čakalne 5 let. tito je že vedel zakaj je imel goli otok

kiki850, 23.04.2025 ob 18:01

Ne vem, zakaj zahtevajo kartico, če si samoplačnik,en razlog je sigurno. Brez napotnice pa ne more zaračunati zavodu storitev, zato ne natolcujte  tole o dvojnem plačilu.

razlog zakaj zahtevajo kartico je tudi v tem, da se zaščitijo. namreč če greš ti na kakršenkoli pregled imaš najverjetneje že zgodovino pregledov v sloveniji in ko vtaknejo not tvojo kartico imajo na voljo vse tvoje izvide in dostikrat se zgodi da je obravnava nikakva , kaj ne najdejo, pol pa izvid sam prepišejo. to se redno dogaja. pri meni vedno to lahko preverite tako, da se registrirate na svoj portal e zvem kjer si lahko ogledate zgodovino vpogleda v vaše zdravstvene podatke in vse podatke, ki so navoljo medicinskemu osebju v slo, tudi vse izvide ki so tam notri.

Če grem privat samoplačniško, nikoli ne pokažem kartice. So me že vprašali, pa sem rekla da je nimam s seboj in da za samoplačnika pač ni obvezna, ali kako. So kar utihnili. Če bi šlo za razvoj kake bolezni ne rečem. Ampak ali grem po drugo mnenje in tu res ne rabi videt, kaj je bilo prvo mnenje in od koga, ali pa je zadeva čisto nova in nima veze zdr. kartica. Največkrat seveda hočejo dvojno kasirat, to je vse.

Prvo je treba popraviti normative, če tisti ortodont zmore 4 uree narediti v eni uri, to meni iz realnega gospodarstva pove da normativi niso vredu, preveč so ohlapni, povsod so se našle norme katere so izbranci delali tudi 40 let pa se ni nihče obregnil obnje, ko je pa šlo za akord, to je v zdravstvu privatizem  se je pa dalo vse hitreje narediti.

Anonimna1084, 23.04.2025 ob 17:26

Res mi ni jasno, zakaj si to dovoljujemo. Če se v Mercatorju blagajničarka zmoti za kakšen evro, takoj popizdimo. Tukaj nas pa lupijo in kradejo pri belem dnevu, pa vse požremo. Saj sama sem ista. Ravno tako so hoteli imeti kartico zavarovanja za samoplačniško storitev. Ko sem bila pa v Artrosu, na koncesijo, nas je ortoped naštancal najmanj 50 na uro. Ful se je poglobil, haha. Banda!

Bravo

New Report

Close