Golobajeva župa – rabim nasvet
https://www.google.si/?gws_rd=cr&ei=ZeK1UujVLoOVtQas24CIDA#q=golobaji
Hvala ti. Bom pa še počakala, če bo še kakšen nasvet.
Globaja – ne gOlobaja, ker nima nič z golobi je jurček. Globajova župa = juha iz jurčkov. Ti boš pa imela odlično juho iz mešanih gob, ker vsaka da malo drugačen okus in je (vsaj meni) dosti boljše tako kot samo iz ene vrste. Marela je čisto fajn v juhi, jo je kar škoda mučit v jajcu in olju. Samo pražit je ne skupaj z ostalimi gobami, da ne bo nastal pire, ampak jo zreži v juho, ko se bo ostalo že kuhalo.
Sicer pa jaz skuham juho posebej (gobe prepražim na čebuli, dodam česen, zelen peteršilj, en koren na kolobarje in 1 ali 2 krompirja na drobne kocke, pa kislo smetano na koncu). Kašo ali žgance naredim posebej in tudi zabelo dam posebej v lončku (kislo smetano, ocvirke ali spuščeno zaseko). Potem si pa to vsak kombinira, kakor mu paše.