Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Golobajeva župa – rabim nasvet

Golobajeva župa – rabim nasvet

Dobila sem en malčk gob, pa me zanima, če lahko jutri naredim juho iz teh gob skupaj, jurčki, lisičke, marela in turk, dodala bi še ajdovo kaši in/ali krompir.
Bi to bilo uredu?
Hvala.

Bemumast da sem šla v google iskat kaj pri bogu je golobajeva župa.
in ni našlo nič.
Drugač pa ja, iz gob ki si jih dobila lahko narediš gobovo juho.

Marele niso za v župo, spohaj jih.

https://www.google.si/?gws_rd=cr&ei=ZeK1UujVLoOVtQas24CIDA#q=golobaji

Hvala ti. Bom pa še počakala, če bo še kakšen nasvet. 😉

Jaz skuham nekaj podobnega enolončnici. Na kak kočček “kralja” živali ne pozabi!!¨!! Marela je čisto OK za v župo.

Globaja – ne gOlobaja, ker nima nič z golobi 🙂 je jurček. Globajova župa = juha iz jurčkov. Ti boš pa imela odlično juho iz mešanih gob, ker vsaka da malo drugačen okus in je (vsaj meni) dosti boljše tako kot samo iz ene vrste. Marela je čisto fajn v juhi, jo je kar škoda mučit v jajcu in olju. Samo pražit je ne skupaj z ostalimi gobami, da ne bo nastal pire, ampak jo zreži v juho, ko se bo ostalo že kuhalo.

Sicer pa jaz skuham juho posebej (gobe prepražim na čebuli, dodam česen, zelen peteršilj, en koren na kolobarje in 1 ali 2 krompirja na drobne kocke, pa kislo smetano na koncu). Kašo ali žgance naredim posebej in tudi zabelo dam posebej v lončku (kislo smetano, ocvirke ali spuščeno zaseko). Potem si pa to vsak kombinira, kakor mu paše.

New Report

Close