Golobič ne bo odstopil s položaja
Če bi Golobič nameraval kdaj odstopiti, bi to storil takoj. Šlo je le za prozoren manever manipulacije z državljani, v katerem sta sodelovala tako predsednik vlade kot tudi predsednik države.
Lansko jesen, ko je tranzicijska levica sestavila vlado, so slovenski tajkuni odprli prvo veliko steklenico šampanjca. Danes, ko je lastnik poštnega nabiralnika na Nizozemskem, ki je ob tem še predsednik stranke Zares in minister v Pahorjevi vladi, sporočil slovenski javnosti, da ne bo odstopil, tajkuni odpirajo novo steklenico. In to ne samo tisti okrog lastniških hobotnic DZS, Hram, Dnevnik, G7 ali Gozd, temveč tudi tisti okrog Pivovarne Laško in Istrabenza, ki sta jih Gregor Golobič, stranka Zares in njihov medijski stroj doslej napadala. Kako bo lastnik prikrivanega poštnega nabiralnika na Nizozemskem, ki je hkrati minister in predsednik vladne stranke, še lahko očital poštne nabiralnike tajkunom iz Laškega, ne da bi se mu smejala celotna država?
Vlada Boruta Pahorja je z današnjo odločitvijo ministra Golobiča in predsednika Pahorja izgubila velik del kredibilnosti. Z neodstopom Golobiča vladna koalicija ni bila rešena, temveč je sama sebe potisnila še globlje v močvirje neverodostojnosti. In to času, ko spopad z gospodarsko krizo na prvem mestu zahteva odgovorno politiko. Žal vladna koalicija vleče za seboj v brezno celotno državo, ki zaradi nesposobnosti vladajočih, zapletenih v ukvarjanje samih s seboj, v krizo tone dvakrat hitreje kot ostala Evropa.
Jaz sem pa mislila, da bo levica pokazala, da je boljša, kot so bili prejšnji “desni vladarji”. Me je sedaj tole tako razočaralo, da ne morem povedat. Mislim, da niti čez 3 leta še ne bom pozabila in na žalost: spremeniti bom morala svoje prepričanje. Ne, ne gre samo za laž, je še vse drugo zraven, ki kaže na to, da si je treba še veliko nagrabit. Tisto, da se je zlagal mi ni najhujše. Hujše je, če minister svoje premoženje skriva v davčni (bivši) oazi, hoče za svoje telekomunikacije…. Jao, jao, jaz se bom danes težko pobrala.
Kako državljani Slovenije laž na taki funkciji tako lahkotno prenesemo? Povejte mi, kako? Nič protestnih shodov? Nič množičnih pozivov k odstopu? Nič ostrih medijskih člankov? Oprostite, samo najbolj mila beseda, ki mi pri tem pade na um je ta, da mi gre na jok! Zgodovinska napaka. Vprašanje pa je, koliko je v Golobiču srčnega Slovenca, ki mu je mar za Slovenijo in njeno prihodnost. Je velik egoist. To očividno izpričuje sam in njegovo zaledje.
Če je JJ menjal 5 (al kolk že ministrov, pa še kakšen sekretar je odletel) zaradi manjših reči, bi pa BP tudi lahko imel toliko hrbtenice, da bo odstavil GG…..res….tole je sranje na kubik in posmehovanje volilcem:(
No, no, mmml, ta je pa vseeno malo prehuda. Likvidacije, sem prepričana, da ne.
Sicer pa roko na srce. S tem, ko je Golobič “nam” javnosti prikril svoje premoženje, ni storil kaznivega dejanja. Ni se okoristil z ničemer. Pač zlagal se je. To je res. In če se odkrito vprašamo sami sebe, kolikokrat se zlažemo zaradi različnih vzrokov… pa to še ne pomeni, da potem resnično lahko koga tudi fentamo.
Politiki in to je tudi Golobič so navsezadnje samo ljudje. Tako kot mi.
Čaki mal vrabček, tole je pa hudo dvolično. Golobič se je zlagal in ker so ga razkrinkali se je pokesal. A misliš da bi sam od sebe šel na TV in javno priznal da se je zlagal? Kako lahko verjamemo politiku, ki so ga ujeli na laži in je to laž še sam priznal?
Če se ti neka oseba zlaže in jo na laži ujameš ali naslednjič ne podvomiš vsaj malo o resničnosti njegovih izjav?
Re: Golobič priznal, da je lagal novinarjem
Napisal: norTON ()
Datum: 13.06.2009 06:43
pa povej mi enega politika, ki ne leže.
pa kaj jaz pomnim, mi politiki lažejo in ne bodi naiven, da tega ni.
slično je z novinarji.
Golobič je voluharju Kosu povedal kar mu je imel, glede novinarjev
“me baš boli”,
Golobiča podpiram tako kot vsakega “vpadljivega” in logično razmišljujočega politika in mu želim uspešno nadaljevanje, kjer koli bo.
bodimo iskreni, ni večjih lažnivcev kot so. pa ni mi jih za naštevati.
—–***———————-
To sem seveda pričakovala, glede na to, da ga je podprl sam predsednik države…
Slovenci pa itak hitro pozabljamo, celo to smo pozabili za kolk denarja se je naš predsednik peljal v Bosno.
Potem vsi nekaj obžalujejo. Predstavljajte si, da tako delate v podjetju, kjer ste zaposleni. Zagonite ogromno denarja, potem pa to obžalujete!? Se zlažete in nato trdite, da je bila to vaša napaka!?
Ja, lepo so povedali včeraj v odmevih, besede g. Kosa, spet smo zamudili eno priliko. Žal mi je. Se bom pa na prihodnjih volitvah na to spomnila.
Ne mmml, nič ni dvolično. Sem napisala zgoraj, da se je Golobič zlagal. Seveda se je pokesal in opravičil šele takrat, ko so ga novinarji razkrinkali. Se strinjam s teboj, da sam od sebe ne bi šel na TV in priznal, da je lagal.
Kot sem napisala zgoraj s to lažjo ni storil ne kaznivega dejanja, ni se materialno ali kako drugače okoristil, preprosto zlagal se je, nam – javnosti. Tudi politiki so samo ljudje. In nič več in nič manj.
Tudi mi navadni smrtniki v vsakdanjem življenju kdaj pa kdaj lažemo. In seveda tega, da smo se zlagali, ne obešamo na veliki zvon, temveč laž priznamo šele, ko smo bili ujeti. To je pač realnost.
In če osebi, ki se je enkrat zlagala nikoli več ne bi verjeli, potem sem prepričana, danes ne bi obstajal noben zakon več. Verjamem, da veš kolikokrat se v zakonu mož zlaže ženi, ali obratno, pa to še ne pomeni konec zakona in konec zaupanja.
Daleč od tega. Star pregovor pravi “vsaka šola nekaj stane”. In sem prepričana, da je za GG bila to kar velika šola in da nikoli niti pomislil več ne bo, da bi svojim volivcem in volivkam lagal.
Sicer pa treba je biti tudi realen, laž se od laži razlikuje. V marsičem in mnogočem. Tako kot veliko drugih stvari.
Oh, ne vrabček, kje pa , finančno se pa res ni okoristil:)))))
Morda le pri tem, da jim je Jankovič ( Ultri) zrihtal posel za Urbano kartico!!?? Le zakaj je Golobič podpiral Jankoviča pri županskih volitvah?
Sicer pa je odstop stvar morale posameznika.In povejmo že enkrat jasno in glasno, da tako držo od politikov tudi pričakujemo. Zame je minister Gregor politično mrtev človek.
Vidiš Jula, kako smo si ljudje različni. In prav je tako. Si misliš kaj bi bilo, če bi bili vsi enaki …Zame je pa Gregor Golobič s to afero samo pridobil. Je prvi politik, ki se je javno opravičil. Torej je postopal moralno. Kaj pa bi bilo navsezadnje drugače, če bi odstopil?
Kot sem napisala zgoraj, laž se od laži razlikuje. Eno je, če se ti zlažeš in s tem nekoga močo prizadaneš, mu povzročiš določeno škodo …. drugo pa je, če ta laž ne povzroči nič … je pač samo laž. In ta GG laž ni nikomur povzročila nič hudega, nobene škode.
Kako pa je GG prišel do premoženja in kako ni, pa ni stvar te teme. Vsaj meni se zdi tako.
Ko prideš v šah-mat pozicijo ti drugega niti ne preostaja kot priznati poraz !!! Eno je hoteti, drugo pa je morati. Golubič je moral priznati, drugega mu ni preostajalo, to pa nima potem več nobene moralne vrednosti. To, da ni odstopil, kar bi vsekakor moral, pa pove o njem in celotni vladi tudi to, da je prišla na oblast s prevaro in lažjo in tako bo tudi nadaljevala. Edino kar lahko od vlade od sedaj naprej pričakjemo, bo to, da se bo v bodoče bolj pazila, da jo nebi odkrili. Mogoče je, da že sedaj pripravljajo za sledeče volitve novo prevaro, saj drugače več nebodo mogli zadržati oblast !!!
Vidiš Jula, kako smo si ljudje različni. In prav je tako. Si misliš kaj bi bilo, če bi bili vsi enaki …Zame je pa Gregor Golobič s to afero samo pridobil. Je prvi politik, ki se je javno opravičil. Torej je postopal moralno. Kaj pa bi bilo navsezadnje drugače, če bi odstopil?
Kot sem napisala zgoraj, laž se od laži razlikuje. Eno je, če se ti zlažeš in s tem nekoga močo prizadaneš, mu povzročiš določeno škodo …. drugo pa je, če ta laž ne povzroči nič … je pač samo laž. In ta GG laž ni nikomur povzročila nič hudega, nobene škode.
Kako pa je GG prišel do premoženja in kako ni, pa ni stvar te teme. Vsaj meni se zdi tako.[/quote]
golubičarka:)))))))……….zatajil je pred svojimi lastnimi volilci in še huje člani svoje častne stranke……če ga hočejo naj ga imajo………. naj ga volijo njegovi volilci……slej ko prej pa bodo sešteli 2+2…..trenutno mržnja proti JJ zaslepljuje trezen pogled na dejanja GG……in JJ postopa pametno….ne bo interpelacije, ne bo nobenih dejanj……GG naj si zanko nadane sam…..in vsi, ki ne marate JJ bi se morali zamisliti……..še bo zanimivo:)))))
ma ljubi bog, pa kdo ni vedel da ima nekaj v Ultri, lepo vas prosim! Nič se ni zlagal, samo povedal ni kolikšen delež ima- to je pa ena velika razlika!!! Uhhh ko bi vedeli za vse politike koliko imajao in koliko so imeli preden so se začeli ukvarjati z politiko!!!Čudno da tega nihče ne raziskuje!!!:))))
hehehe WW ja še bo zanimivo, to pa čist verjamem, je tudi Golobič izjavil, da je maščevanje sladko, me prav zanima kaj bo naslednja afera v zvezi z JJ-šo!!!:))))
hehehe točno ve zakaj je ne bo, pa ti res verjameš da je to storil zaradi vlade, hhahahaha to je pa taboljša!!!!???:))))zakaj pol nonstop upije da mora vlada past, evo sedaj ji lahko pomaga, kaj hudiča čaka, a????:))))
Janez Janša, strahopetec?
sobota, 13. junij 2009, 11:45
Avtor: Jure Mesarič Kategorija: Slovenija
Dodal je, da so o tem, da v SDS pripravljajo interpelacijo zoper Golobiča, prebrali iz časopisov. »O tem nismo v stranki nikoli razpravljali. Osebno mislim, da tak korak tudi ne bi bil smiseln, ker bi koalicija gla sovala proti, ne glede na to, kakšni dokazi bi bili predstavljeni. Dnevnik.si
in
O vlogi SDS pri objavi ponarejenih dokumentov o nezavarovanih bančnih kreditih za Ultro imam dokaze, ki jih bom javno predstavil v trenutku, ko bo to potrebno, je dejal predsednik Zaresa Gregor Golobič. Delo.si
Zanimivo, kajne? Politik, se je doslej odlikoval s serijsko proizvodnjo interpelacij, referendumov, obstrukcij… nenadoma ugotavlja, da nima “smisla”, ker bi koalicija ministra podprla ne glede na vse. Nenavadna treznost, ko pa bi lahko v parlamentu razkrili vso umazano raboto GG in Ultre, nastopali v primetimu na vseh televizijah, s prijazno podporo RTV SLO in novinarčkov ala Hlebš ter Pesek? Situacija je idealna, a Janez noče. Čudeži se res dogajajo.