golota
Ali je res, da je golota doma, pred ostalimi člani družine (otroci) nekaj nedopustljivega.
Ali je res splošno mnenje in navade takšne, da otroci ne smejo videti nagih staršev in obratno?
Pri nas doma je golota tabu in nihče ne pride nag iz kopalnice ali kaj podobnega.
Kako je s tem v drugih domovih?
Čakajte noo,nag hoditi po stanovanju,jejhata to je pa že preveč.Treba se je obleči in po hiši hoditi oblečen,iz kopalnice je treba iti v kopalnem plašču ali piđami ali vsaj v spodnjicah,noo.Kaj bo pa sosed rekel,ko bo skozi okno zvečer opazoval zvezde na nebu in glej ga zlomka opazil nagce pri sosedu.CCC,obleka je za to ,da se vanjo oblečemo,draga žnj.Lahko pa greš na nudistično plažo na morje in tam hodite nagi okrog,krščenmatiček,noo.
Jaz pa hodim velikokrat naga po stanovanju – sploh poleti, ko pridem izpod tuša se vsaj še pol ure ne oblečem.
Če je pa otrok doma pa ne hodim glih naga naokoli, ampak od kopalnice do spalnice, kjer imam oblačila grem pa naga ali pa z brisačo (za tistih 10 sekund se ne zavijam v kopalni plašč).
Mogoče sem čudna… ampak mi je čisto vseeno, meni tako paše in mojmu tudi:)
Midva pač hodiva včasih naga po stanovanju, ko se stuširava, pa ko se zjutraj vstanem in se grem obleč (spiva pač naga). Zvečer je res nerodno ko se spravljam spat in še letam po stanovanju in ugotovim, da so vse luči prižgane in se me lahko vidi ven. Pa kaj saj je moje stanovanje, lahko delam kar hočem. Ko me moj sinček vidi nago mi reče: Mami – naga baba!
Mi se nikol nismo skrivali drug pred drugim. Ko je hčera mal zrasla, se je začela mal sramovat, zdaj pa je tud to že mimo. Ko sva sama, pa sploh – gola iz kopalnice (ker poleti tud spim brez vsega, je škoda pižamo mazat za tiste pol urce), razen če pol še televizijo gledam, se mogoče kaj ogrnem, vendar bolj zato, ker mi je hladno kot pa za skrivanje golote. Res pa je, da pazim, da so žaluzije in zavese zagrnjene. Sosedom pač ne bomo zastonj pozirali!
Kaj pa če vas vidi gospod policaj in vas kaznuje,da ste kršili zakon o javnem redu in miru ter javni morali,ter vas finančno kaznuje.Pa še sosedje vas bodo opravljali in nenazadnje boste še za kaj drugega odgovarjali kar sploh niste storili.Seveda se bo to zgodilo,če vas vidi policaj,ki peš ali s kolesom patrulira po okolici.Zato se raje oblečite in ne delajte hrupa po nepotrebnem.Kje pa je tu morala,dajte no dajte…
Tut js ne vidim nč slabega v tem….kar pogosto se dogaja da letim naga po stanovanju predvsem od kopalnice do spalnice….pred otroci mi na misel ne pride da bi se skrivala….pravzaprav mislim, da je golota nekaj naravnega…pa to ne pomeni da stojim naga pred oknom..se pa zgodi, da letim u samih spodnjicah in modrcu na balkon poleti….takrat si pa rečem uups….!
lp maxi
ne vem,jaz nimam dobrega občutka,da bi se pred starši naga kazala.pred fantom pa se lahko,kar pomeni,da kdaj tudi naga spiva,vendar se zakleneva v spalnico.se mi zdi mal pretirano,da se človek kaže pred starši oz.otroki,mislim,da spraviš drugega tako v zadrego.ne vem,vsak ima svoje predsodke.poznam pa družino,kjer npr. en sedi na školjki,en se kopa,drug si pa zobe umiva in vsi v isti kopalnici.to je pa že preveč!!!!!
Ko sem živela še s starši tudi jaz nisem naga hodila okoli in tudi moji starši ne, vsaj od takrat ‘ko sem bila že večja’:)
Zdaj ko živiva sama z mojim dragim in imava 3 letnega otroka pa je malo drugače (verjetno pa ne bom hodila naga, ko bo fantič star npr. 10 let, vem pa ne)!
Ne vem, ta je pa mal mim, da te lahko policaj kaznuje. Jaz sem ja v svojem stanovanju, saj ni treba drugim gledat v našo hišo in bulijt v naša okna. Če koga moti naj se obrne pač stran. Mi smo čist normalna družina pa sva z možem vedno skupaj v kopalnici. Eden se tušira, drugi je na WC-ju. Potem si skupaj umivama zobe. No pa tuširava se tudi dostikrat skupaj. Je pa ena prednost če sta dva v kopalnici npr. ko ti zmanjka WC papirja, ali pa sem pozabila vzet tampone iz omarice, če pozabiš brisačo. Midva nimava nobenih predsodkov.
Nag biti in tekati gol naokrog je dovoljeno samo majhnim otrokom ne pa ta velkim.
Ja,z možem ja,ampak to je cela družina v kopalnici,imajo hčerki stari več kot dvajset let.
Mi smo tudi včasih skupaj v kopalnici (ne pa na stranišču, kjer hoče vsak svoj mir), kaj pa je to takega? Pa so otroci že tudi veliki. Zakaj si npr. ne bi mogla umivati zob, če se nekdo tušira v tuš kabini? Od kopalnice do spalnice gremo tudi nagi. Otroka sta se sicer nekaj skrivala v zgodnji puberteti, zdaj je pa tudi to že minilo. Ko sem pa še živela pri starših, pa tega ni bilo. Pred očetom bi se še zdaj težko slekla, ampak tega me je on naučil (da je to nekaj sramotnega).
jaz svojih staršev nikoli nism vidla golih in lahko govorim le s tega vidika… pa sploh ne da bi se bolestno skrivali pred mano, le svojo intimo sta pač ohranila zase in se mi zdi to čist ok. zdaj ko sem odrasla si nisem nikoli rekla, oh, zakaj se nismo vsi goli sprehajali po stanovanju ali kaj takega.
otroci so različno občutljiva bitja, enim je vseeno in se jim to zdi normalno, drugim je mogoče pa golota staršev odveč in preveč. potem so tu še občutljiva leta… mislim, da je važno, da otroka v tem pogledu preceniš in verjetno je v tem primeru definicija kaj je svobodna golota in kaj že zloraba, na tanki liniji…
aja, kar se tiče kopanja v banji z otroci, se mi zdi pa mal nagnusno oz. nehigiensko…
Se strinjam kopanje z otroki v banji je nehigiensko.Tako kot je hoditi nag okrog nemoralno.Kaj bodo rekli ljudje,če vas vidijo,ko razkazujete”vaše premoženje”?
Zame je golota doma nekaj čisto naravnega, sevada je pogoj, da smo sami. Sin in hči (8 in 6) to čisto normalno sprejemata.
Moja starša sta se pretirano “skrivala”pred otroki in že kot najstnica sem si rekla, da jaz tega ne bom počela.
Pri nas doma golota ni nikakršen tabu. smo 4 članska družinica, otroka sta stara 6 in 4 leta, pa se kopamo skupaj, sprehajamo zjutraj ali zvečer goli iz kopalnice do omar oz. spalnic in se mi zdi da ne delamo nbene napake, saj se tako obnašamo že od samega začetka…..
sem pa prebrala nekje, da če te otrok vidi golega, da je to že lahko spolno nasilje, ker mu vsiljuješ svojo goloto…..mhm….no, jaz ne mislim tako in upam, da zaradi naše golote, ne bosta otroka trpela za kakšnimi travmami kot odrasli osebi…..
Seveda je jasno, da ko bomo opazili, da so se začela ta nerodna leta, bomo malo bolj azili kako bomo hodili naokrog. Vendar mislim, da ravno zarai te sproščenosti, ki sta jo otroka navajena že od majhnosti, do teh nerodnosti niti ne bo prišlo. Hodimo tudi na fkk plažo in ob kakšnem dotiku (PONESREČI-da ne bo kdo mislil da nalašč) najinih genitalij ali prsi, nisva nikoli zagnala panike, češ: jooj, pazi, ali pa: ja kaj pa je to!!!!…nisva reagirala in zato otroka nimata občutka, da so genitalije nekaj, kar se ksriva. Zato tudi ni nobenega vlečenja za lulčke in lulike…..
massha napisal:
> aja, kar se tiče kopanja v banji z otroci, se mi zdi pa mal
> nagnusno oz. nehigiensko…
ehm….tega pa ne razumem…..se mi zdi, da smo v kakšnih bazenskih objektih skupaj v bazenih odrasli in itroci in to vseh stopenj osebne higiene, kar je verjetno še vedno bolj nehigiensko, kot kopanje v domači banji…. No ja, v 6 letih kar imam otroke, se kdaj pa kdaj kopam jaz z njima ali pa mož, pa še nikoli ni nihče imel kakšne bolezni ali okužbe ali kožne bolezni, značilne za npr. nehigieno…..
Pri nas ne hodmo nagi po stanovanju, se pa tut ne skrivamo en pred drugim…npr. jst si delim sobo s sestro, pa me ni sram pred njo se preoblačit..da bi pa prov paradiral po stanovanju nagi oz. napol nagi pa ne. In men je tko čist všeč, ena zasebnost oz. intima more bit…s partnerjem je seveda drugače..sva brez problemov gola en pred drugim :))
Drugač se pa tut men tole kopanje v kadi z otroki ne zdi najbolj uredu, nimam nič proti, da se otroka (če sta recimo dva), ko sta še majhna kopata skupaj in igrata v banji tut jst in sestra sva se, ampak starš in otrok mi pa ne potegne preveč…vsaj pol ko že začne dojemat nekatere stvari, ne.
Razkazovanje pred otroki je spolna zloraba.
Pa ne zdaj po meni, ker se nisem jaz tega izmislil.
Od kar pomnim je pri nas golota nekaj naravnega.Tudi skupaj smo se kopali, starsa se nista nikoli skrivala pred mano, skupaj na fkk, v savno, …nista se pa razkazovala.
In se sedaj je tako, pa sem jaz 22, brat pa 17. On sicer zdaj mal skriva, kar je normalno, ceprav meni niti v puberteti ni blo nerodno.
Imam pa prjatlco, ki 14 dni ni upala bratu, ki je star 25 let, pogledat v oci, ker jo je videl po nesreci zgoraj brez, pa povejte, ce je to pol normalno?
Taki otroci in kasneje tudi odrasli so lahko zavrti in polni nepotrebnih predsodkov.
Jaz npr. se se v zivljenju nisem soncila z zgornjim delom kopalk na sebi, tut se rada sprehajam gola po hisi, ampak ko sem sama doma, v tangicah pa non-stop.
Zdaj me pa obsojajte razni Zani in njemu podobni, meni je to normalno.
Lp
JAJČKA nič ne obsojam hodi ti naga še kje drugje.V redu je,če se naga sprehajaš sama po stanovanju,če pa je to v skupini ,noo to je že druga zgodba.Ne se jezit Jajčka,no.
Vsi smo v kopalnici, eden se kopa, drugi lula jaz si pa zobe umivam. Vsi se nagi šetamo po stanovanju (seveda če greš po pižamo v spalnico to ne traja dve ure)…kaj pa si drugi mislte o tem me pa prou boli k****! Tisti, katerih starši so se sramovali svojega telesa, verjetno zaradi kompleksov, vam pa ne zamerim, da ste danes proti goloti…
Sama zagovarjam goloto doma, nikakor pa ne maram FKK kampov, ki se mi gnusijo!
Pa vas nič ne zebe,kaj pa če pridejo nenapovedani obiski,poštar,popisovalec el.števcev ali kaki prodajalec suhe robe ali knjig?Ali mu tudi nagi odprete?Kaj si mislijo sosedje,ki vas na skrivaj opazujejo?Joojjojjoj!?Kam gre ta naš svet:v pogubo in nemoralo.
Meni ni problema biti gol,(pravzamprav mi je všeč), se skupaj preoblačiti,(se še malo objet-kaj lepšega za zjutraj), medtem pa da bi prišla v kopalnico, ko je on na WC ju, to pa nikakor ne prenese. Do 20 leta pa se nisem slekla niti pred sestrama, niti pred starši, kajti tko smo bili pač doma navajeni.Nikoli nisem vidla golih strašev.
Čao
Forum je zaprt za komentiranje.