GORAN DRAGIĆ: “Sem Slovenec , pravoslavne vere!”
Mama je Slovenka. Po vsej verjetnosti Katoličanka. Lepo jo je zatajil, ali pa je vzgojen v pravem patriarhalnem slogu kot se za srba spodobi. Si pa predstavljam da je tako v Katoliški, kot Pravoslavni veri tako početje (da nekoga zatajiš) sramotno.
Iz Svetega Pisma po Janezu:
Peter zataji Jezusa
Zgrabili so ga torej in odvedli (Jezusa). Pripeljali so ga v sodno hišo vélikega duhovnika; Peter pa je šel od daleč za njim. 55 Sredi dvorišča so zakurili ogenj, in ko so posedli okrog njega, je Peter sédel mednje. 56 Ko ga je opazila neka dekla, da sedi pri ognju, ga je premerila z očmi in rekla: »Tudi ta je bil z njim.« 57 Tajil je in rekel: »Ne poznam ga, žena.« 58 Kmalu nato ga je opazil nekdo drug in pripomnil: »Tudi ti si izmed njih.« Peter pa je odgovoril: »Človek božji, jaz že nisem.« 59 Ni še minila ura, ko je spet nekdo drug zatrjeval: »Zares, tudi ta je bil z njim, saj je vendar Galilejec.« 60 Peter pa je rekel: »Človek božji, ne vem, kaj praviš.« In tisti hip, ko je še govoril, je petelin zapel. 61 Tedaj se je Gospod obrnil in se ozrl na Petra in Peter se je spomnil Gospodove besede, ko mu je rekel: »Preden bo danes petelin zapel, me boš trikrat zatajil.« 62 Šel je ven in se bridko zjokal.
Ni kaj lepo je mamico zatajil. Nevredno Pravoslavca in Katoličana.
Sami Slovenci, ne priznavate otrokom rojenim slovenski materi in srbskemu očetu slovenstva. Primer g. Zoran Janković je za vas vedno Srb, njegovo slovensko mater pa zelo radi zatajite!
[/quote]
No ja, kokoši res nima smisla postavljati na pediestal Slovenstva. Sicer pa imajo verjetno kakšno ogledalo v bajti. Ogledalce, ogledalce na steni povej, kok butasta sm bla tedj
Pa kaj bluzite vi, kvazi retro katoličani, ki Biblije niti od zunaj še niste prebrali? Ali je po vaše verska opredelitev stvar narodnosti , izvora ali Človeka? Raje zaprite vaše neumne gobce in se sramujte lastnih izjav. In pazite, saj BOG vse vidi:):):):):)
Kreteni Slovenceljski!
In, sem Slovenka, več rodov nazaj čistokrvna in katoličanka, am pak takih, ki tu pišete take hudobne neumnosti se sramujem.
Amen!