Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Gorenjci so daleč najslabši

Gorenjci so daleč najslabši

Hladni, preračunljivi, zahrbtni. Najslabše v Kranjski gori in okolici, Bled, Gorje, Bohinj. V Radovljici so malo bolj civilizirani, na Jesenicah sploh (kar je posledica tega da je tam veliko ljudi z juga, ki imajo toplejšo naravo). Jezersko, Predvor, Škofje loke in tamkaj ležečih vukojebin pa raje no omenjam. Predlagam da se ta del Slovenije oddeli Avstriji ali Italiji.

Sledim te. Pazi se me

Se strinjam. Skrti do amena.Glede na to, da so v glavnem cerkveni, bi morali vedeti, da je to greh.

Gorenjci so predvsem leni in precej neumni. Cela gorenjska hodi v Lj delat, jamrajo in škrti so kot hudič, sdsovska zalega.

Men je na smrt všeč njihova govorica.

Ljudje pa niti ne tako zelo.

Fovšija je greh, to si zapomnite. Nismo gorenjci krivi, da ste nesposobni.

Meni so pa kul, taki zanesljivi in lojalni ljudje. Pa delovni. Kakšni so res malo zadrti, ampak večinoma so pa kar fejst ljudje.

Gorenjska je pa itak daleč najlepša slovenska dežela.

Odgovor na objavo uporabnika
gorenjska sramota, 31.07.2024 ob 11:57

Hladni, preračunljivi, zahrbtni. Najslabše v Kranjski gori in okolici, Bled, Gorje, Bohinj. V Radovljici so malo bolj civilizirani, na Jesenicah sploh (kar je posledica tega da je tam veliko ljudi z juga, ki imajo toplejšo naravo). Jezersko, Predvor, Škofje loke in tamkaj ležečih vukojebin pa raje no omenjam. Predlagam da se ta del Slovenije oddeli Avstriji ali Italiji.

Hm… imam nekaj prijateljev z teh koncev Gorenjske, ki jih omenjaš pa niso niti slučajno taki, ki jih opisuješ.

Po reku “iste sorte tiči vkup lete”, bi lahko sklepal, da si tudi sam tak – zvijačen in zahrbten ali pa popolno nasprotje tega pa te zahrbni zvijačneži zlahka izkoriščajo.

Ok moja osebna izkušnja. Starši so kupili vikend že davnega leta dva pa tri, torej smo bili vsa poletja gor. Pol smo to poverbali, adaptirali, skratka vikend je še v uporabi, poleti in pozimi (bližina smučišča).

Če smo kaj delali, se družili, smo se samo s prišleki, z domačini nikoli. V časih mojga otroštva NITI EDEN od turističnih ponudnikov  (bifeji, izposojevalnice, gostilne) ni bil v rokah domačinov, vse prišleki, domačini so samo gledali, kako bi kasirali za parkiranje, pa če je bila zemlja njihova al ne. Pa grdo gledali.

V vseh letih kar pomnim niti eden od okoliških vikendašev (nekateri so tam že tri generacije)  nima stikov z domačini, kaj šele prijateljev.

Je pa res, da recimo v Ljubljani, so Gorenjci čist fajn.  Doma so pa zadrti do amena.

Zato Gorenjce kombiniramo s Štajerci in rata odlična kombinacija. 🤭

daisycutter, 31.07.2024 ob 13:20

Ok moja osebna izkušnja. Starši so kupili vikend že davnega leta dva pa tri, torej smo bili vsa poletja gor. Pol smo to poverbali, adaptirali, skratka vikend je še v uporabi, poleti in pozimi (bližina smučišča).

Če smo kaj delali, se družili, smo se samo s prišleki, z domačini nikoli. V časih mojga otroštva NITI EDEN od turističnih ponudnikov  (bifeji, izposojevalnice, gostilne) ni bil v rokah domačinov, vse prišleki, domačini so samo gledali, kako bi kasirali za parkiranje, pa če je bila zemlja njihova al ne. Pa grdo gledali.

V vseh letih kar pomnim niti eden od okoliških vikendašev (nekateri so tam že tri generacije)  nima stikov z domačini, kaj šele prijateljev.

Je pa res, da recimo v Ljubljani, so Gorenjci čist fajn.  Doma so pa zadrti do amena.

Kateri kraj pa je to? Kar jih jaz poznam, zgornje niti približno ni res (o turističnih ponudnikih recimo ali pa o tem, da bi se vikendaši družili izključno med sabo – razen par čudakov…). Ni res na Bledu, ni res v Bohinju, ni res v Kranjski Gori itd. Kje je potem ta kraj?

retw, 31.07.2024 ob 14:06

Kateri kraj pa je to? Kar jih jaz poznam, zgornje niti približno ni res (o turističnih ponudnikih recimo ali pa o tem, da bi se vikendaši družili izključno med sabo – razen par čudakov…). Ni res na Bledu, ni res v Bohinju, ni res v Kranjski Gori itd. Kje je potem ta kraj?

Pa glih v okolici Bohinja.

Kje sploh je ta gorenjska, do kamnika je itak predmestje lj. Zahodno od škofje loke se nimajo za gorenjce. Kamničani tud ne. Kaj torej je gorenjska? Albanski kranj in jesenice?

Jaz bi potrdila, za Jezersko, mi je bivanje pri Alenu Komanu pustilo travme

Daisycutter

Verjamem da je tako, ker ne sprejemajo prišlekov. Že večkrat to slišala.  Meni so se zamerili v Bohinju, pa Kranjska gora tudi , gledajo kako bi te oskubili in dobili čim več za čim manj vložka.

daisycutter, 31.07.2024 ob 12:50

Men je na smrt všeč njihova govorica.

Ljudje pa niti ne tako zelo.

Glede na to, da ste morali bežati z Gorenjske zaradi goljufij, je to razumljivo?

Niste vredni mojih replik..

Gorenci so najbolj zmešan odpad v Sloveniji.

Prav luštno je v Škofji Loki. S sosedi se razumemo. V hribe gremo peš od tam kjer bivamo. Škrti? Potem nas ne poznate. Imamo težave z drugimi? Seveda, Albancem nismo naklonjeni. Cerkveni? Obe dolini, mesto pa ne.

Kaj pravzaprav sploh pomeni biti Gorenjec? Vse več bije na plano, da so bili prvotni domačini postopoma iztrebljeni v zadnjih 120 letih. Moj bivši partner je imel vsekakor družino s srbskim poreklom in ič priimkom,. Živel je v enem izmed preimenovanih krajev na Gorenjskem, ki je tudi preimenovana in poseljena z Bosanci in Albanci. Ne vem točno, kdaj se je njegova družina priselila, a imeli so se za “Slovene”. Po značaju je bil izredno hladen, škrt, preračunljiv – videz in vedenje, ki sta v meni pogosto vzbujala nelagodje, strah in srh. Po videzu je bil gnusen. Še danes me strese, ko se spomnim nanj.

Meni se zdijo pa od vseh slovenskih moških na nek način še najbolj seksi in prizemljeni. Je pa res, da izumirajo. Vedno več je prišlekov. Zdajle bi se z užitkom mečkala s kakšnim Gorenjcem.

Lili754, 31.07.2024 ob 12:01

Se strinjam. Skrti do amena.Glede na to, da so v glavnem cerkveni, bi morali vedeti, da je to greh.

Lestvica gre takole: ohrn, bl ohrn, Bitenjčan, Žabničan, Šenčurjan!

Doma bod, pa bo nam luštno, teb pa tud. Zakwa pa rineš sem, če ti ni všeč.

Takoj podpišem, res naj bolje da nas predate Avstriji v upravljanje, saj to so naši, oziroma smo mi njihovi, pol vas ne ve kje leži tisti Brežinj, Brežinski spomeniki, saj veste, to je mesto Freising na Bavarskem, tam desno od Munchna, ja od tam so nas navozili, pa s Tirolske, zato pa smo toliko drugačni, bolj realni, bolj resni.

Ab, 31.07.2024 ob 14:58

Jaz bi potrdila, za Jezersko, mi je bivanje pri Alenu Komanu pustilo travme

Jezersko geografsko ni več Gorenjska ampak Koroška.

New Report

Close