Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Opravljivka Gospa Milena Miklavčič

Gospa Milena Miklavčič

Kdo te pa sili, da bereš njene knjige in gledaš oddaje, kjer nastopa?

Beri Lady, pa boš najbolj srečno bitje na svetu.
Ker dalj od Lady tvoj domet ne seže!

Gospa ima znanje , in to zdravo, kmečko.
Zgodbe niso prav nič napihnjene, ne vem, od kod ti to.
Daj preberi kakšno knjigo, da ti bo malo razsvetlilo možgane, da pametni telefoni, računalniki in Tv niso od leta 1500 naprej.

Vprašanje je tudi koliko je tvoja glava zrela za take stvari.
Očitno ne, zato beri še naprej Lady.
[/quote]

Tista oddaja Zadnja beseda! je na res nivoju Lady. Meni je ona ravno toliko verodostojna kakor “doktor” Roman Vodeb.

Kresalova je inteligentna, načitana ženska.

Polona – svetovljanka? Ha, rodila se je v meščanski družini z zlato žlico v ustih.Meni beseda svetovljanka ne pomeni nič posebnega, ti pa očitno padeš na blišč in sijaj.

Stokrat raje živim na vasi, imam štiri otroke in diham čist vaški zrak, kot pa hodim po mestih Evrope in sem brez otrok.Glede na to, da je igralka, retoriko seveda obvlada.

Zaključek : škodljiva si ti .Ker si butasta.

Tista oddaja Zadnja beseda! je na res nivoju Lady. Meni je ona ravno toliko verodostojna kakor “doktor” Roman Vodeb.
[/quote]

Ni treba , da jo gledaš.Tačas lahko na ekonomskem faksu poslušaš predavanja.

Ljubica, vem, da bi rada, da bi bilo temu res tako, vendar ni … sem intelektualka, akademsko izobrazena, temu primeren je tudi moj domet 🙂
Lapsus si pa izkoristila, da si izkazala malo moci … verjamem, da jo sicer ne mores, ker se morda misi aktualizirala, kot bi si zelela, pa se po forumu napihujes … zalostno, pa tudi smesno.
Lepo se imej!
[/quote]

Ni vse zlato, kar se sveti.In fakulteta ne izključuje bedaka.Če mogoče razumeš…

Zanimivo kako te ženske postanejo strokovnakinje za vse in še več.
Prebere kakšno knjigo in voila že svetuje.
Ko boste nehali gledat to sranje tudi gospe ne bodo več imele kaj povedati.
In to se plačuje? Za kozlat….🤢🤮

Take kot si ti, so včasih v Lublanco tunkal…

Pazi na presledke.
[/quote]Saj ne bo razumelo.

Kot Angelca Likovič pred radikalizacijo.

Fajn smo pač gnide 😀

Pri pripovedovanju si vzame veliko mero kreativnosti. Tako, da je vprašanje v kolikšni meri je ona res zanesljiv in verodostojen vir.
[/quote]

Kako ti veš, kaj si ona vzame pri pripovedovanju? Če malo znaš opazovat kaj se godi po svetu, kaj se godi nekje v tvoji bližini (seveda je pa treba večino pomesti pod preprogo), takrat veš, da se veliko krutih zgodb zgodi za “varnimi” štirimi zidovi in o teh piše ona! Jih pač obelodani, kot jih vidi ona….ti pa, ko to bereš, vzameš pač tako kot ti čutiš, da je prav…vsak ima svojo resnico!

Sem bila na Mileninem predavanju. In sem ji rekla, da povsod pa ni bilo tako ‘hudo’.
Pa je rekla, da načrtno izbira krute zgodbe. Ne neke sanjske, ki so tudi bile!

Isto kot danes. Nekje je vse okej, nekje pa se izza osvetljenih oknih slišijo kriki.
[/quote]

Saj to je razumljivo. Tudi večina ostalih knjig je napisana o tistem, kar so ekstremi! Saj tudi Ogulinova piše o ekstremih.

Čisto o.k. se mi zdi. Pove svoje mnenje , iz svojega zornega kota, razlišlja po svoje. Nič ni narobe s tem.
V oddaji Zadnja beseda mi je všeč še Katarina, ostale pa bolj ne, kot ja. No, voditeljica mi res ne sede. Prvih nekaj oddaj je bila slaba, sedaj je malo boljša.
[/quote]

Kolikor berem , je v oddaji najslabše sprejeta Smejeva ( ta voditeljica).
Milena je predstavnica preprostih , nekoliko starejših, žensk. Kar lepo pove svoje mnenje.

Nekih posebnih misli ali mnenja nimam o njej. Je pa tako,da vsak kdaj kaj pametnega pove,pa vsak kdaj mim udari. Milena ni pri tem izjema in nihce od nas ne. avtorica a mislis da so tvoje besede in mnenje vedno suho zlato.?
Ce bi bilo clovestvo zlata vredno ne bi bilo bedno :))

Jaz Mileno poznam samo iz enega od forumov MONa, kjer je bila zelo aktivna pred leti in ne preveč simpatična, pa iz oddaje na RTV, kjer ima prebavljivo mnenje recimo v 10%, ostalo pa tudi če ne bi nič povedala, ker največkrat zgreši bisto in vedno vleče ven na dan te svoje zgodbe. Knjig in časopisov ne mislim brat, si mislim kako zelo pametna je šele tam. Ni pa nesramna, ni škodljiva in ni preveč vsiljiva, kot recimo Jadranka ali celo tista igralka (ne Polona), ki pa sta nemalokrat celo zelo nesrami.
Kresalova pa ima ok mnenje, je načitana in zelo dober retorik, ampak ji žal to ne pomaga nič, ker tisti ki vemo kaj in kako dela in služi, je niti malo ne spoštujemo, pa če se na prvi pogled zdi še tako dobrosrčna, odprta in sposobna, resnica je žal povsem nekje drugje.

in jaz sem jo…………….. z radia sora, kjer je bila ena najbolj poslušanih zaradi namigov na smešne gibe………………….

Prebrala se prvo in pol druge knjige Milene Miklavčič. Tema je zanimiva samo kaj, ko se vse skupaj ponavlja in postane zato malce dolgočasno. Da vsebina njenih del ne bo podobna Prvotnemu besedilu življenja Alenke Puhar, mi je bilo tudi takoj jasno. Miklavčičeva je te knjige spisala po zvočnih zapisih, kdo vse je pa pri nastajanju teh knjig še sodeloval ne vem, ker knjig nimam doma. Sem si jih sposodila v knjižnici.
S knjigami ni nič narobe, ker gospa ne vpleta sebe vanje.
V časopisnih odgovorih pa govori zgolj in samo o sami sebi. Kot, da bi to koga zanimalo-
Njeni časopisno nasveti pa so približno taki:
1.Najprej stavek ali dva za uvod,
2.potem 2/3 razlage kaj naj bi ona vse hudega doživela in dobrega naredila za družino, svoje pleme, vrt, vnuke, zete, snahe, sosede, pa še piše in javno nastopa. Ženska je pravi perpetum mobile. Minimalno je aktivna vsaj 28 ur na dan.
3. V zadnjem delu grdo popljuva osebo, ki ima kakšen problem. Primer:” Ja, kaj bi jaz rekla, ki ves dan kuham in skrbim za vnuke, vam pa je še enkrat na teden to hudo. Dajte raje streči svojemu možu in deci ne pa se smilit sami sebi pa tako dalje in podobno.
Ne samo, da nima niti osnovnega znanja o ničemer, tudi življenjske izkušnje se je niso kaj prida prijele. Je popolnoma brez empatije.
Njene odgovore berem, ker se mi zdi kot fenomen zanimiva. Pa ne v pozitivnem smislu.
Vedno bolj pa se mi dozdeva, da dama piše vprašanja kar sama, če bi bila ta vprašanja resnična, bi se že kdo upravičeno pritožil. Vidite tudi tako se da v penziji dobro služiti. Predvsem pa javnosti vsiljevati svojo življenjsko filozofijo.

bravo, res je stopila na žulj, ker je razbila fantazije in pokazala realnost.

Piše na podlagi pričevanj po slov.vaseh. Mene je pretreslo kaj vse izveš. Ženske so nekoc tudi tu bile samo predmet za razplod.

Prav zanimivo, kako različno beremo ena in ista besedila. Njeni odgovori v Nedelu so meni v glavnem kar všeč, zdravo razumski so in za mnoge, če bi nasvete upoštevali, tudi pogumni. Ne piše neumnosti v stilu “treba je delati na sebi” in podobno, ampak marsikomu neposredno pove, naj ga ne lomi in naj se neha kregat z belim kruhom. Zagovarja sicer bolj kot ne tradicionalne vredote, ampak je hkrati dovolj odprta in široka, da komu tudi direktno pove kar mu gre, v stilu “če ni za bit je za it”. Zgodbice o vnukih in sožitju v družini se meni ne zdijo pretirane, največkrat se pojavijo v kolumni, ki jo občasno piše za odprto kuhinjo in tam se mi ne zdijo prav nič moteče. V nasvetih jih pa nisem zasledila v tolikšni meri, da bi me zmotile.
V oddajo pa nekako ne paše preveč, pa v bistvu ne vem zakaj.
Edina stvar, ki me pri njej moti, je politično prepričanje, ampak jo zato še vedno z veseljem berem.

Jaz jo vidim sivo, ne črno-belo. Politično se mi zdi preveč farška, njene kolumne mi niso všeč, so popolnoma enake kot od drugih pokroviteljskih starcev. Tiste dokumentarne knjige o spolnosti, ki jih je napisala, se mi pa zdijo v redu. Sicer tudi ne verjamem, da je čisto vse res, nekaj so tudi njej buč naložili, verjamem pa, da večina tistega drži.

Gospa je že v letih, letnik 1952. Ko se je upokojila, je ugotovila, da ji nakladanje in pisanje bedarij prinaša lep dodatek k penziji. In zdaj s tem nadaljuje. Njen nivo komunikacije se mi zdi precej nizek. Ni intelektualka, ve pa, da seks prodaja.

Kot sem zgoraj napisala: farška zaplankana vaščanka.
Ampak takih je v sloveniji veliko. In še to: sigurno voli SDS. Ker je tipičen profil za kaj takšnega. Precej zarukana in ozkogledna. Ampak kaj češ, ni sama kriva, če je odraščala med kravami in prašiči, daleč od mestnega življenja. Mogoče jo pa sreča pamet, čeprav slabo kaže. Redno se smeši v oddaji Zadnja beseda, od srca se ji nasmejim, ko jo sodobno misleče komentatorke vključno z voditeljico absolutno povozijo. Ah ja…

Se strinjam, da nima širše slike, ampak verjetno je veliko v sloveniji takšnih kot ona. Konzervativnih, škodoželjnih, po eni strani polnih same sebe, po drugi privoščljivih z velikim egom, izgubljenih v času. Žal mi je zanjo, lahko bi bila veliko bolj odprta in zato tudi srečnejša. Tako pa se ji na obrazu vidi, da ji leta niso prizanesla. Naj se vendarle sprosti, še je čas. Želim ji samo najboljše!

Se trudi po svojih močeh, ampak ji žal ne uspeva.

New Report

Close