Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Gospodar d.o.o.- zakaj takšne razlike v cenah?

Gospodar d.o.o.- zakaj takšne razlike v cenah?

Ta vikend sem pri znancih na drugem koncu Ljubljane slučajno videla račun upravitelja bloka Gospodar d.o.o. in me je skoraj kap, saj je ta račun popolnoma drugačen od našega, ki je pri istem upravniku.
Naj navedem osnovne razlike.

1. naš račun od Gospodarja:
– prijavljeni 2 osebi
– račun za januar znaša 91 €
– stanovanje je enosobno, ima 30 kvadratov
– stanovanje je vmes, zato višji pavšal
– v celem mesecu je bil odprt samo 1 radiator (grejemo se na plin)
– račun ima za skoraj 2 strani postavk. Kar ene 5x vidiš postavko “hladna voda” ali pa “elektrika”.

2. njihov račun od Gospodarja:
– prijavljeni 2 osebi
– račun za januar znaša 75 €
– stanovanje je 2- sobno, ima med 50-60 kvadratov
– stanovanje je vmes
– glede radiatorjev ne vem, koliko jih imajo odprtih. Je pa precej toplo, ker sta dobila dojenčka.
– račun nima niti 1 strani postavk, sploh pa ni nobenih podvojenih, kot so na najinem računu

Meni se to zdi precej ogromna razlika med enim in drugim računom od iste firme. Kako je lahko to možno?

Ali se zafrkavaš, ali si res tako nesposobna logičnega razmišljanja?

Kaj pa ima Gospodar z navadami stanovalcev, izolacijo bloka, številom odprtih radiatorjev?

In kaj je zate podvojena postavka?
Zame jhe to, da piše elektrika stopnišče : 22,00€
in potem še enkrat elektrika stopnišče : 22,00€

Tako da…..ne moraš mešat hruš pa sliv….ker blok ni bloku enak.

Vem, da blok ni bloku enak, ampak takšne ogromne razlike?

Število odprtih radiatorjev zame je pomembno, ker več jih imaš odprtih, bolj toplo imaš in s tem višji račun. Ali pač ne? Ali je bolje, če bi napisala, da je njuno stanovanje občutno toplejše?

Podvojena postavka na mojem računu zgleda nekako takole:
HLADNA VODA: 1,49
HLADNA VODA: 3,28
HLADNA VODA: 1,89
HLADNA VODA: 0,43
HLADNA VODA: 1,39

Je bolj razumljivo?

še enkrat pogledaj:

hladna voda : za
hladna voda fiksni stroški
hladna voda porabljeno……bo tako?
itn……

Grejete na plin? Kakšen? Nekateri bloki niso priklopljeni na zemljski plin in imajo UNP, ki je najdražji.
Vprašanje koliko star blok, kakšna izolacija, kakšna okna…..
In, če je odprt samo en radiator ne pomeni nič. Ti potrebuješ neko določeno količino energije za ogrevanje svojega prostora. Če ima nekdo odprte 4 radiatorje bodo termostatski ventili zapirali in odpirali dotok toplote ter vzdrževali temperaturo v prostoru, ti pa imaš odprtega enega, ki komaj zmore zagotoviti dovolj toplote za tvoj prostor in deloval nepretrgoma. Torej en radiator pri tebi naredi enako porabo kot nekomu štirje radiatorji. Seveda ob enaki uporabni površini in enaki zunanji in notranji temperaturi. Imate z kolegi enako notranjo temperaturo? 1 stopinja razlike pomeni 5-7{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} večjo porabo energije.

Zemeljski plin.
Bloki so oboji nekje iz leta 1970 in kakšne nove izolacije ni bilo narejene na nobenem bloku.

Ne vem v stopinjah, kolikšna je temperatura, ampak pri njih mi je bilo ravno prav, doma me skoz zebe, zato mislim, da imava midva nižjo temperaturo.
Površina pa je, kot sem napisala, njuna skoraj 1x večja, zato mislim, da kar nekaj več porabita od naju.

pravi naslov je gospodar d.o.o., zakaj imate “podvojene” postavke, oziroma, verjetno imate za eno stvar pač več merilnih mest, najbrž za elektriko več stopnišč z različnimi števci ali kako… skratka, vprašaj upravnika, zakaj vam računa ne poenoti.

cena ogrevanja je pa odvisna od tega, s čim se grejejo, pa kak sistem razdelitve toplote imate eni in drugi…

vzemi njihov račun, pa za zanaliziraj, verjetno vam zaračunajo še kaj več, kot pa znancem…

Nam so stroški padli za 25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od kar smo upravniku povedali, da ne plačujemo računov, ki niso specificirani v piko!
Ja, stane nekej živcev, računi so pa nižji!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Ma ti si tudi en splošni nakladač.
V primerjavi s čem so vam stoški toliko padli. Pa saj stroškov ne povzroča upravnik ampak jih mi sami. To teti ki je postavila vparašanje ni jasno. Tako, das ti tole s 25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}…ejj…..nit slučajno ne verjamem. tI HOČEŠ POVEDAT, DA JE UPRAVNIK GOLJUFAL – namesto da bi ga prijavli pa še naprej delate z njim. jao, narobe svet…

Nikoli mi ne bo jasno, da nekdo z neznanci na forumu razšiščuje, zakaj mu je nekdo izstavil po njegovem mnenju previsok račun…

Ker se ne upa uprašat gospodarja?

Po moje bo naslednje vprašanje zakaj je kila govedine v Mercu cenejša (al pa dražja) od tiste v Šparcu…al pa zakaj ist mercedes več pokur, če ga vozi njihov sin, kot pa če ga vozi fotr….

Primerjati stroške med dvema različnima blokoma kar na počez je precej nehvaležno. Sama kvadratura in število oseb v stanovanju ne pove prav veliko. Treba je primerjati koliko stroškov nabere v enem mesecu en in drugi blok, torej vhodne račune v celoti. Lahko so eni bolj racionalni pri smeteh in potrebujejo manjše posode. Lahko so bolj varčni pri vodi in pride na osebo manj kot pri drugih. Določeni stroški, recimo pregled dvigala, se zaračunajo po dvigalu, delijo pa se po številu stanovanj. Seveda potem ni vseeno, ali se strošek razdeli na 10 ali na 50 stanovanj.

“Podvojene postavke” nastanejo zato, ker so na enem računu zaračunane storitve, ki jih je treba prikazati ločeno. Npr. pri vodi so na istem računu
– poraba vode, ki se deli po števcih ali po osebah
– taksa za vodo, ki je neobdavčena in se prikazuje ločeno
– omrežnina, ki se deli po stanovanju
– odvajanje meteorne vode, ki se deli po kvadraturi

Druga možnost je, da je upravnik v nekem mesecu prejel več računov. Pogosto je to pri elektriki, kjer pride v enem mesecu redni račun za akontacijo in še poračun po letnem popisu. Predlagam, da podrobneje preberete tudi opise pri posamezni postavki.

Lahko je v enem bloku vsa skupna elektrika na enem odjemnem mestu in pride en račun, v drugem pa imajo posebej števec za stopnišče, posebej za dvigalo, posebej za zaklonišče…

Pri upravniku imate vedno pravico do vpogleda v vse prejete in razdeljene račune. Pojasniti vam mora tudi ključe delitve. To niso nobene posebne ugodnosti, kot omenja @Paco Moralles, ampak povsem običajen postopek. Veliko upravnikov ima kopije vhodnih računov objavljene kar na spletu, tako da se točno ve, kaj ste stanovalci naročili oziroma porabili.

Ne delajte torej sklepov na podlagi neke hitre primerjave, ampak se pozanimajte pri upravniku. Če vam slučajno ne bi želel dati informacij, kar pa dvomim, je na tržišču dovolj takih, ki delajo transparentno.

No, pri vodi je pri vseh poraba, taksa, odvajanje, priključnina/omrežnina, pri nekaterih še kanalščina oziroma greznica … Zato je čudno, da je v enem bloku vse to pod isto postavo (kar ni pravilno). Mogoče so v tvojem bloku, avtorica, zahtevali, da je račun razčlenjen, pri njih pa ni nihče tega zahteval in je zato ostalo tako, kot je.
Pri nas imamo ločene zabojnike za vse možne odpadke in nekateri so v najemu, tako da imam tudi pod postavko smeti ene pet točk (zdajle nimam računa pri sebi). Račun za vodo in smeti ima tako skupaj sigurno najmanj 12 posameznih točk.

Stroške je pa drugače res nehvaležno primerjat, razlike so ogromne in zanje gotovo ni kriv upravnik, če ste razčistili, da plačujete tisto, kar tudi rabite in porabite.

Samo upravnika gospodar ne, ker je zelo trivialna igra besed, gospodar, ki tega ni sposoben.

Iz izkušnje vam povem, da je ravnanje tega upravnika izkoriščevalski in nestrokoven masaker, ki požira energijo, ker so možnosti za transparentno in pošteno delovanje z direktorjem, nične. Lastnike izigrava na vse možne načine, ostanejo ti le sodni postopki, menjava upravnika pa znanstvena fantastika pri njegovih manevrih preprečevanja in opravljanja.

Smo pa na srečo odkril tudi upravnika, ki je človek in zavrača takšen splošen način v upravniški praksi, ki ga ima ta, spl in še kdo.

Živjo! Kdo je ta “pošteni” upravnik?

Hvala!

Bo treba še malo bolj pogledat račune. Eni zbirajo v prostovoljni sklad, eni ne, eni majo hišnika drugi ga nimajo. Čistilko ponekod še kar plačujejo na roke in ne gre preko upravnika. Lahko ste imeli ravno ta mesec kakšen letni strošek, deeatizacija, pregled gasilnikov, pregled dvigala,…. Postavk je toliko kolikor je računov oz.vec,ker se eni računi delijo, priključni a, poraba, dajatve,….

Spl pa pošten ja. Sam položnice pošiljajo, videt jih pa nikjer ni.

Pametan, da peće glava.

Ne moreš primerjat obojega. Eni imajo lift, dve čistilki, dragega hišnika…

Pri ogrevanju so tudi velike razlike.
Pri nas je 100 m2 v dobro izoliranem bloku in je ogrevanje 60 €.Čez cesto je starejši blok in je ogrevanje za 100 kvadratov 130 €.

Kakšen je drag hišnik? To me res zanima? Najbolj podcenjevan poklic zraven čistilke.

Imamo Gospodarja, v bloku, na grejemo nikoli nic, ker ni potrebe. Placamo 40 procentov povprecne porabe v bloku. Imamo mestni plin in pet radiatorjev.

Za začetek v pritlicju bloka na oglasni deski poglej kaksna je energetska izkaznica bloka.

Kategorija D porabi za ogrevanje cca. 2x vec kot kategorija C. Sicer so pa navedene tudi direktne stevilke v Kwh, tako da bos potem lahko neposredno primerjala porabo.

Zemeljski plin.
Bloki so oboji nekje iz leta 1970 in kakšne nove izolacije ni bilo narejene na nobenem bloku.

Ne vem v stopinjah, kolikšna je temperatura, ampak pri njih mi je bilo ravno prav, doma me skoz zebe, zato mislim, da imava midva nižjo temperaturo.
Površina pa je, kot sem napisala, njuna skoraj 1x večja, zato mislim, da kar nekaj več porabita od naju.
[/quote]

Ah daj kura zmešana, niti tega ne veš koliko stopinj imaš v stanovanju, daj spiiiiiizdi, naša ima v kuhinji ves čas 24, spalnico imava na 16, stanovanje cca 23-25.

New Report

Close