Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Gospodar prstanov – mnenja

Gospodar prstanov – mnenja

Sm kar malo žalostna, ker ga zdaj ne morem iti gledat, a ga je že kdo. In, in, in…………A je dober?
Branka

Film je ful dobr
Morš si ga it ogledat

magic!!!

Krasen film. Jutri bom gledala pa že drugi del.

Pozabla napisat dvojko. Prvi je fantastičen, zanima me dvojka, a je kaj gužve? Najbrž ful.
branka

Gužve je ful

Jaz sem gledala prvi film, bila razočarana, vmes sem zaspala, tako da drugega ne bom šla gledat!!!

…..There will be no dawn for mankind…. >:))

Samo v tem delu imam mogočnega tekmeca….
Gandalf, stari, komaj čakam, da se pomeriva v zadnjem delu ;))

Videla včeraj. Zdaj razmišljam, koliko časa moram počakati, preden ga grem gledat še enkrat, da ljudje ne bodo mislili, da sem obsedena. Drugače pa – krasen film, samo precej manj – kako bi se izrazila – ljubek, kot prvi. Sploh če ne maraš, da tvoje najljubše osebe preveč mlatijo. In v bistvu je vzdušje precej morasto, po mojem mnenju precej bolj kot v knjigi. Še opozorilo – če ti je zelo pri srcu knjiga, potem je bolje, da vnaprej veš, da film kar precej odstopa od drugega dela knjige.

bolši kot 1 del videl sem pa ga že nekaj časa nazaj 🙂

Gledas sem prvi del. Konec zahteva gledanje naprej. Ali se tudi drugi del ne zaključi? Vem da je trilogija, pa vseeno, kdo bo čakal eno leto na nadaljevanje.

Saruman the White Gandalf beli ti bo zlomu palco v trojki

..pa smo ga dočakali.

Z moje strani je bila evforija popolna. Še enkrat sem prebral knjigo (3 in 4 zvezek) torej ntk. to , kar naj bi bil videl v kinu. In… katastrofa.

Holywood je požrl še enega kultnega režiserja.
Film tako spreminja knjigo, da je kar hudo. Pravim ljubiteljem Tolkiena mora biti res neprijetno ob gledanju.
Da smo si na jasnem – film je čisto korektno narejen, tehnično popolno a je vse preveč lukenj, stvari manjkajo, kar je pa še huje, določene zadeve je Jackson enostavno spremenil. po svoje prikazal, preuredil, uničil.

Gimli je predstavljen kot complete moron. Legolas v enem prizotu drsa poščitu po stopnicah. Faramir pelje Frodota v Gondor in mu skoraj vzame prstan.
Mislim – hudobija, skoraj da bogokletstvo.
Sicer pa, če niste ljubitelj Tolkiena, potem kar gledat. Če ste, tudi, da se prepričate koliko je knjiga boljša od filma.

l.p.

Fëanor, greatest of Noldor

Sem ga hotla gledat,pa pridem v soboto v Koloseja,pa vse razprodan-pa ne samo Gospodar prstanov-tud vsi ostali,tko da sm šla razočarana domov.Poleg tega preberem mnogo kritik kar se napak tiče-da jahajo v isti bitki različne konje,da jim rane kar izginejo in se spet pojavijo-nekje drugje…itd…

Bom vidla če ga bom sploh šla gledat!

Ehm, če niste gledali filma, je mogoče bolje, da ne berete tegale, da vam ne bom česa pokvarila…

Ej, meni se pa ne zdi tako grozno.

Ni mi sicer jasno, zakaj vraga so rinili v Osgiliath in mahali s prastanom Sauronu pred nosom, ampak mogoče bo vse skupaj dobilo smisel na koncu, kaj pa vem. Mene je v bistvu najbolj moti, da Dead marshes (sori, nisem brala v slovenščini – a so Mrtve močvare?) niso dovolj grozljive. Pa tisti dialog med Arwen in Elrondom je tudi malo prisiljen.

Scene z Aragornom in Arwen so mi pa nasprotno zelo všeč, ko ne veš, kaj so sanje, kaj so spomini, kaj so blodnje… prav fino. Poleg tega je marsikaj natančno iz knjige, pa kup lepih, diskretnih povezav z Silmarilionom se najde. Glavne osebe so mi bile v Stolpih vse bolj všeč kot v Bratovščini (ne zato ker bi bile bolje odigrane, samo to, kako se razvijajo oni sami in njihovi medsebojni odnosi), nove osebe – razen Faramirja, se bojim – so pa tudi fajn. Posebej vsec mi je Theoden. Pa Eowyn tudi. Gimli je imel podobno vlogo v bitki tudi v knjigi, samo da se je tam vse skupaj omejilo na tekmovanje z Legolasom in verjamem, da stvar v filmu resnično ne bi delovala smešno, če bi onadva samo štela tja do petdeset. Poleg tega se mi ne zdi, da je predstavljen kot tepec, prej kot bolj ali manj edino bitje v trdnjavi, ki je še ohranilo nekaj dobre volje, kar je bilo olajšanje za gledalce, pa po moje tudi za osebe v trdnjavi.

Tako da bi bila skupna ocena skrajno pozitivna, kar se mene tiče, čeprav ne bi mogla reči, da je boljši, kot je bil prvi, predvsem zato, ker ju ne razumem kot dva ločena filma, ampak kot dva dela istega filma. Zato tudi nočem preveč kategorično ocenjevati, dokler ga ne vidim do konca…

Moj bes bo srdit in maščevanje hitro…
Dvoboj bo pa napet do samega kraja. Ti pa raje pazi, da ti puščic ne zmanjka >:)

————-
Sicer pa moram najprej popravit jez, ki so mi ga Enti porušili. Majke jim, tem drevesom!!!!! :((((

ojla, men so pa Enti ful cool. jp je pa res, da je film mal drugač k bukva. Knjiga je še vedno ta glavna, tud like sem si mal drugač predstavljala.
branka

Ja pa itak, da so zakon in svetovno narejeni. Samo poglej, koliko moram zdaj jaz čarat :((( ko imam cel Isengard poplavljen :(((((((

No, bom danes videla, kaj je na stvari. Nisem nek pristaš Gospodarja prstanov, prvi film mi je bil gledljiv, triki uredu, kostumi dobri, zgodba hmmm-verjetno bi morala brati knjigo, ker me ni prevzela niti kot pravljica… Drugi del grem gledat danes predvsem zato, ker sem v kino vabljena in je karta že kupljena.

Sej se je sonček pokazal, bo že bolje ;)))

in ni mi preveč všeč…. Morda kot lik tale G-something, ki se bojuje med dobrim in zlim v sebi. In konj od Gandolfa. Ter Liv Taylor je res lepotica. Kot film pa….Pa še skoraj sem se prirasla na stol. In seveda, nenazadnje so me prepričali, da nekoč grem na Novo Zelandijo. Prelepa je.

Mah kaki sonček, jaz rabim Mordor in temo. Where art thou my master Sauron…

Mordor bo uničen SARUMAN The WHITE
Ne bo nič teme

Se bova spopadla pa bomo videli 😉 Sem te pa dobro v prvem delu a?

Saruman the white
V trojki boš umru

New Report

Close