Gospodar prstanov
Hy!
Zanima me, če je kdo izmed vas prebral knjigo Gospodar prstanov, J.R.R.Tolkiena. Knjiga je (vsaj po mojem mnenju) čudovita. Razkrije ti svet vilincev, hobitov in drugih čarobnih bitij, hkrati pa je tudi napeta, saj se čez celo knjigo odvija bitka med dobrim in zlim.Če je še niste prebrali jo toplo priporočam.
LP
Maja
Prebrala sem jo, kar se mi zdi narobe je to, da je prekratka – kljub tistim nekaj čez tisoč stranem. Pustolovščin je veliko in večina se jih konča zelo na hitro, zato tudi bitja, ki sodelujejo v njih, ostanejo brez pravega značaja. Vsekakor pa sem si dobro zapomnila vilince, hobite, škrate, orke in pa še posebej golluma, ki je name pustil največji vtis. Zloben, hinavski, prilizovalski, shizofreničen … na morju sem srečala človeka, ki se mi je sicer predstavil, a sem ga v svoji glavi takoj krstila za Goluma, lahko si misliš, da ni bil pretirano simpatičen.
P.S: je že izšel nov prevod knjige avtorja Branka Gradišnika?
Hmm, kupil sem je ze pred pole leta pa se ne morem spravit k branju. Bojim se da bom zaradi branja pustil vse aktivnosti na strani 🙂
Sem pa za uvod prebral Hobitta.
Zanimivo, kar nekaj ljudi pravi, da postane Lord tam nekje na sredini dolgocasen in so ga nehali brat. Sicer bom to sam presodil, ko se ga lotim 🙂
Drugace pa mi je po stilu in temah pisanja bistveno blize kak Stephen King ali Michael Crichton.
To je najboj carska knjiga na svetu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Seveda pa je priporočljivo prebrati hobbita pred. Krstil so ga za uvodnik
Gospodarja prstanov in to je absolutno res. Js sam sm fen od Tolkiena in trenutno iščem Ufinished tales. Če kdo ve kje bi jih dobil naj mi prosim pove.
Sicer pa je tudi zelo veliko drugih pisateljev mističnih knjig ampak večina knjig ni
prevedena v Slovenščino ( na mojo nesrečo, moja Angleščina je zelo slaba)
Kar se tiče tega, da postane dolgočasna na sredi… Meni se ni zdela. Je pa res,
da moraš biti za knjige te vrste zelo potrpežljiv in te morajo zares zanimati.