Gospodarsko razstavišče
Ja, midva s sinom sva bila najprej tam že v petek popoldne na izvidnici. Sin se je čisto zaljubil v Piko Nogavičko, ki mu je rekla, da naj pride v soboto zjutraj k njej na telovadbo. No, in potem sva šla drugič še v soboto dopoldne in lahko povem, da se sicer krasno sliši oziroma bere program, vendar sva bila midva razočarana, ker ni bilo skoraj nobenega obiska (premalo reklame). Mogoče je bilo popoldne bolje.
Midva s sinom sva zjutraj blazno hitela na telovadbo s Piko Nogavičko (ob 10.15), vendar ker sva bila ob uri samo midva tam, se Piki ni ljubilo telovadit, češ, da ji je glupo samo z enim otrokom in naj počakava, da jih bo več. Ker je bilo razočaranje strašno (naš sin je namreč na Piko nor), sva potem res čakala dve uri, da se je nakapljalo 5 otrok in so “telovadili” s Piko – metali bonbončke v zrak, naredili 3 počepe, odpeljali dva kroga aviona z razširjenimi rokami in to je bilo to.
Pika jih je potem pospremila k pekarni, kjer so hvala bogu res dobili testo, valjarje in modelčke in so lahko malo packali.
Tudi tiste vodene pravljice Jankota in Metke so bolj kriza. Ena gospa se sicer trudi listati po knjigici in vsakemu zelo nežno dopovedati, kaj se v pravljici dogaja, vendar niti en otrok ni bil zmotiviran. Hišico čarovnice si lahko ogledajo, vendar se ne odpira, tako da lahko gledajo samo od zunaj. Potem pa dobijo papirje z motivi iz pravljice in barvice, vodenke, voščenke, da lahko barvajo.
Vožnja z mini vlakcem skozi Divji zahod pomeni vožnja z mini vlakcem 3 minute za 300 sit mimo stene, na kateri so narisani kaktusi in nihajna vrata in kavbojc, ki jih nihče še opazi ne.
Punca, ki je pripovedovala pravljico se je še najbolj potrudila, a tile malčki res niso mogli sedeti pri miru pol ure in samo poslušati, kako jim precej tiho nekdo govori pravljico v mikrofon – nobene animacije. Mogoče je bilo popoldne več obiska in zato kaj bolje. Moti pa me tudi to, da čisto povsod hodijo okoli s celim zabojem bonbonov in jih ponujajo. Mislim, lepo prosim, ne ponujajte mojemu bonbonov, ker bova čez 1 uro imela kosilo!!!!
Nisva pa dočakala lutkovne ali igrane predstave, saj sva bila res zgodnja zaradi telovadbe s Piko, tisto najbrž bolje izpade.
Starost otroka – za čisto ta male imajo en kotiček z bazenom z žogicami in nekaj igral, vendar je na tleh igličasti pod in ne vem no, če je to ravno za plazeče se otročke.
Uh, ima katera boljše izkušnje? Pa še hvala mamici, če slučajno tole bere, katero sem prosila (čeprav se sploh ne poznava), da je poslikala tudi našega mulčka v akciji in mi slike poslala na mail.
Mi smo bili tam v soboto popoldne, pa vse do večera. Obiskanost je bila res slaba. Žal tudi organizacija 🙁 Vsi so se nekaj lovili, nihče ni kaj dosti vedel, pravljice Janka in Metke sploh ni bilo (le gospa je vsakega posebej vprašala, če jo pozna in ponudila risbico v barvanje)… pa smo vzeli to z rezervo, ker so se dnevi šele začeli…
Kljub vsemu smo se imeli lepo, obiskali smo krasno medvedkovo bolnišnico, rajali s Piko Nogavičko, Denisom – Game over in Be Popki (ti so bili super). Nafrizirali smo se, pogledali predstavo o zobnih miškah, ki so se že skoraj naveličale svojega poklica, ker so zadnje čase pod blazinami dobivale le piškave zobe…. in dobili kup Trobentic in revij za mamico – v eni je mala na sliki prepoznala celo svoje čevlje :)))))) telešček je skrit za Frančkom he he. Pa igrali smo se Ekec pekec kurji drekec v naravni velikosti 🙂 Žal mi je bilo edino, da nismo s seboj vzeli kamere ali vsaj fotoaparata, saj te našemijo v prav luštne kokoške :)) Pa frnikole smo spuščali po super progi, pa božali črnega gada, pa…. uh, bomo šli spet.. čez par dni, ko se malo ‘ulaufajo’ :))
Starostnih omejitev ni, vstop je prost! Edino vlakec se plača – 300 sit za en krog, za priboljške je pa tako samoumevno 🙂 Aja, edino pred bomboni se ne boste uspeli zavarovati, jih je na vsakem koraku pravo morje!!
Uživajte,
Z.
Živijo!
Ja Mojca** se mi je zdelo, da ste to vi, saj nas je bilo res “veliko” v soboto dopoldne. Mi smo bili še v nedeljo popoldne, pa je bilo kar nekaj ljudi. Popoldne je tudi druga Pika Nogavička, ki je bolj zgovorna, otroci so kar noreli za njo. Pa glasbena pravljica je bila tudi luštna. Verjetno bomo še šli.
LP Tedi