Gostilna Jurman ali Babnik?
pice pri jurmanu se po mojem še vedno splača, kot otrok tam imeli prve in najboljše pice iz krušne peči v našem okolišu. danes so mi pa vse pice iste in tam so še vedno pač dobre velike in cenovno ugodne. za drugo ne vem, enkrat tam jedla postrv in je bila čisto ok. ambient je lep, osebje prijazen, so pa vedno polni
za babnik pa sploh ne vem, če je še odprt. kaj pa kovač sostro?
Berem in se čudim. Pa vi znate razlikovati različne tipe in različne cenovne nivoje hrane, gostiln?
Pride trenutek, ko si zaželim hrano v sedmih kompletnih hodih za 70€ po osebi, pa da me kot kralja strežejo najmanj 3 ure. Takrat izberem gostilno z vrhunsko ponudbo, na lepem in mirnem kraju, pa da v njej ni motenj iz strani nevzgojene mularije, ki so jih tja prignali nesposobni starši na dnevno dozo prežganih maščob. Pri tej ponudbi sem izredno izbirčen in kritičen.
Pride trenutek, ko si zaželim čisto navaden kebab. Torej grem do bližnjega albanca. Stopim pred kiosk, ki že na 100 metrov smrdi po postanem mesu. Stojim v skupini kričečih sončkov, ki si dajejo korajžo z na črno kupljenim pivom. Si je tisti Ljatifi preden mi je zavil kebab sploh umil rokem ko je prišel iz WCja? Ne vem in me ne briga. Sem se pač prilagodil kraju in ponudbi primerno.
Pride pa tudi trenutek, ko iz nekega razloga zaželim veliko porcijo za relativno nizko ceno. V gostilni, ki je natrpana z ljudmi. S ponudbo, ki seže dlje od dunajca in pizze. Takrat pa stopim do Jurmana. Dobim natančno tisto, kar za ta denar in v tem okolju pričakujem.
Če pa berem vaša komentarje, imate največjo težavo da ne znate definirati pričakovanj v različnih okoljih in za različno ceno. Da se želite v enostavni gostilni za 10€ počutiti kot kralj na Betajnovi. In ker se ne, vam ni žal zaničevati truda tam zaposlenih.
No men tud zapaše včasih kakšno razvajanje, kot navajaš. Al pa kebab ali mcdonalds. občasno. Ampak nikol pa oštarije ranga instant krmilnice kot je Jurman. Na pico grem v kakšno preizkušeno picerijo, kjer delajo pice kot je treba, z mocarelo, ne z nekim ful mastnim žnj sirom. Na dunajca al pa pohanega piščanca pa v kakšno fajn domačo oštarijo.
tema stara šest let, pa ajde, da še jst neki povem…, v Jurmana grem rad, ker tam, ko si naročim kalamare, ki pa seveda niso dobri, kot takrat, ko je jurman bila še majhna gostilna, nostalgično gledam na tenis igrišče čez cesto, na keterih sem preživel še pa še cajta, dokler me koleno ni izdalo, tist Babnik mi pa nikoli ni bil domač, glih pred dvemi dnevi sem šel mimo, pa mi ne zgleda, da je še kaj življenja v tej gostilni.