Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Gostilne imajo pa zmeraj slabšo hrano

Gostilne imajo pa zmeraj slabšo hrano

Redko se gremo v gostilno., ker je hrana zmeraj bolj povprečni, neokusna, cene pa vedno višje. Kvaliteta močno pada.

Ja, res je. Sama sem od zadnjih treh obiskov v gostilni 2x dobila hudo drisko, 1x pa bolečine v trebuhu. Pa to je bilo v treh različnih gostilnah!

Draginja je, za minimalca pa Slovenec ne bo več kuhal.

Cene vse višje, tudi krožniki so vse bolj veliki. A porcije pa tako majhne, da si še bolj lačen.

Opažam podobno. Odmrznjena hrana in varčevanje s sestavinami. Brez okusa.

Odgovor na objavo uporabnika
katastrofa354, 08.11.2024 ob 18:41

Opažam podobno. Odmrznjena hrana in varčevanje s sestavinami. Brez okusa.

Res je, kvaliteta je močno padla, sestavine cenene, cene pa vedno višje.

 

Tocno tako! 6 ljudi pa das skor 200€, od tega trije povsem razocarani trije pa pogojno zadovoljni, pa gre za cist ” solidno” gostilno ne nek pajzelj. O potrezbi pa itak nebi, ker priloznostni studenti pac postrezejo tako na mimo grede- razdelite si servis in kozarce!?

V tiste gostilne kamor jaz zahajam, je sicer dražje, ampak hrana je še vedno na nivoju kakor zmeraj in okusna.

Moje izkušnje z restavracijami so še vedno dobre. Hodim pa več ali manj v iste restavracije.

Zmoti me, da velikokrat skuham precej bolje, kot mi postrežejo v dragi gostilni.

 

Odgovor na objavo uporabnika
Zahodno od raja, 09.11.2024 ob 11:47

Zmoti me, da velikokrat skuham precej bolje, kot mi postrežejo v dragi gostilni.

 

Tocno to. Če se tako na hitro nekaj skuham doma, je bolje kot v gostilni. Ali sem postala tako dobra kuharica ali pa je stanje v gostilnah postalo porazno. Včasih si šel v gostilno jesti za gušt, nekaj kar ne ješ pogosto  doma, ali se ti ne da pripravljati, ampak danes je kvaliteta zelo padla. Okus je enak za vse jedi, ojačevalci okusa, kot bi jedel nekaj z medlim okusom. Sploh kakšen Jurman v Ljubljani je postal porazen. Poraz od kvalitete in okusa. Pa še so gostilne, Kratochwill in podobno, ki so močno padle. Zelo je padla kvaliteta. Tisti ki poznate kakšno v redu gostilno v Ljubljani , pa da ni predraga, povejte prosim . Včasih dobimo na obisk  poslovne partnerje in res več ne vem kam naj jih peljem . Zdaleč najbolje sem zadnja leta jedla v eni zakotni gostilni na Blokah, ko so nas po pogrebu povabili na potrebščini. Hrana okusna. Tista gostilna dela le za večje zaključene skupine, drugače so zaprti. Mi kuhamo samo se doma, ne sparam na sestavinah, res pa doma skuham poceni in zelo okusno.

Kam pa to hodite, da je tako slabo? Nazadnje smo bili avgusta pri Gorjancu v LJ, ko je babi praznovala RD, bilo je dobro. Cene so pa visoke, to pa ja.

Prej sem sla veckrat v gostilno jest. Zadnje mesece pa mocno omejila, ker se mi zdi noro kolk stane. Mi ni nic hudega, skuham doma.

Si pa že raje sam skuham, kot da bi jedel tiste brezvezne ‘mišelinke’ od Ane Roš Strojan.

Tu ni govora o michelinkah Ane Roš ampak o hrani v navadnih gostilnah.

Ja kakšen pa naj bo okus če vsi nabavljajo Kvibo 10 litrske kante z omakami, 10 kilogramske vreče s črvivimi gobami za “odlične” gobove juhe, zamrznjen krompir in zelenjavo, crkovino.

No, pa vsaj pohvalimo, kje je dobro in ugodno.Zame: v RCU Lukovica, Pri Slavki , Podgorje pri Kamniku in resnično dobro in ugodno v Izoli, Morski val.Krasni kalamari tris!

Res je grozna scena. Čedalje manj jem zunaj ker je obup. Pa pomoje tud zato ker ne dobijo kadra in potem vsakega še tako slabega gostinca ali kuharja zaposlijo in rezultati so tu. Če dodaš še zanič poceni sestavine v hrano imaš recept za dizaster.

sicer nikoli nisem neki rada hodila po restavracijah.. sem bolj pristaš domače kuhe ali pa intimnega piknika v naravi v dvoje.. ampak kar sem jedla zunaj in to so seveda jedi, ki jih delam tudi doma, pa sebi naredim bolje, kot to kar sem jedla tam.. pa govorim za različne range.. tudi tadražje.. najbolj patetično pa je, ko dobiš na ogromnem krožniku deset njokov v omaki.. kako naj se človek od tega naje, cena pa glede na ponujeno precej visoka.

Vedno manj jem zunaj tudi zaradi vedno slabšega okusa. Poleg tega vem, da gostinci vedno bolj šparajo tako na kvaliteti sestavin, kot tudi na kadrih in čistoči.

Imaš gostilne, kjer imajo samopostrežni bife, kot po hotelih in si lahko vzameš kolikor hočeš in kar hočeš.

Nazadnje, kjer sem bil v takšni gostilni, je bilo kosilo 15 evrov in hrane kolikor želiš, s sladico in sladoledom.

 

Kvaliteta je padla, cene so šle pa gor. Pa niti se niso toliko dvignile cene hrane kot pijače.

“Poceni” gostilne, ki ponujajo malice sem skenslala. Prvič zato ker je kvaliteta močno padla in drugič ker je kar malo drago vsak dan dajat 9- 10 evrov. Mene ne moti toliko če so porcije manjše, ker se dostikrat dogaja da so dostikrat prevelike. Pice zelo redko jemo zunaj, ker so preslane. Fast food si privoščimo par krat letno. Najstniki sicer hodijo na kakšne burgerje.

Kar se pa tiče gostilen – v tiste kamor hodim, kvaliteta ni bistveno padla, cene so šle pa gor. Za 4 člansko družino kosilo pride najmanj 120 evrov. To je ta najbolj poceni varianta.

Mimogrede v Kratochvila in Jurmana vozite poslovne partnerje? Nimam besed.

Kamorkoli že greste, nikar ne pojdite v gostilno Mihovec, Pirniče pri Medvodah. Razen, če imate neskončno veliko časa in potrpljenja za povprečno hrano in neznansko počasno postrežbo! Danes je bil ta obisk zame prvi in zadnji!

New Report

Close