gostilne na obali
Pomjan = Istrska klet
Marezige = Karjola http://www.karjola.si
Izola;
-hotel Marina, vrhunska hrana in cene seveda, morske jedi odlične, sveže ribe, dnevni ulov priporočam v pečici s krompirjem in zelenjavo.
– Sidro, ob obali, enako kot Marina
– Arigoni, majhen bistrojcek skrit v gozdičku po baliniscem, poleg uvoza v Marino, glej desno pred rampo. Priporočam brodet, sipin golaž, tudi hobotnica v solati ni slaba (moti sicer, da jo sami okisajo). Sardele na zaru so tudi dobre, kakšna ribja plošča z dnevnim ulovom… Cene smešne napram prvima dvema.
– Manjada v San Simonu. Bomba hobotnica v solati z dalmatinskimi kaprami, vrhunsko. Zraven vroče picete in za moj okus najboljša malvazija daleč naokrog, dišeča, sladka. Odlične tudi ostale jedi, dnevni ulov, npr kakšen divji brancin, pa kakšen tris hobotnice, prekajene mecarice ipd. Cene sredina.
– Ančka, pod kostanji. Stara izolska gostilna, kjer dobiš skoraj vse za rajo. Meni osebno odlični lignji na zaru in grška solata. Vino tako tako.
– Beach garden v San Simonu, pa Istra pa tako dalje…
Fantastične nesiptarske sladice, doma izdelane pa seveda v Slaščičarni Zvon, San Simon, prva liga sladice in mlada seksi prevzemnica
Uzivajta!
V Pomjanu je že nekaj časa zaprto razen, če ni ta mesec kakšna sprememba.
Primavera je pa en najslabših lokalov na obali. Tripadvisor pokaže lepo sliko tega lokala.
Na burji (Nova vas)
Baladur (Šmarje pri Kopru)
Dve top gostilne.
Hotel Marina (Izola)
Gordia (Kolomban)
Gostilna pri Mari (Piran)
Hiša Torkla (Korte)
Pice v Rustiki (Lucija).
Ostale bolj ekonomične je pa Peaches že naštela.
En ta fin! Seveda cena ni problem, seveda ne! Sam pico pa bi, a ne! Tisti, ki običajno jedo dobro hrano, že dolgo vedo za dobre gostilne. Ampak malo preseravanja ne škodi, a ne? Kao mi pa doboro jemo, pa cena sitnica, pa… Bob Rock pa to![/quote]
a imas danes mogoce probleme s crevesjem ali je to tvoj obicajni ton? Ce je slednje potem bog ti pomagaj.
Ja, mi redno jemo dobro hrano, samo ne na slovenski obali. In sprasujem za dobro hrano, ne za zasoljene cene, za dobro hrano. Gor pravim, da mi cena ni problem, iscem dobro hrano in trzisce itak izoblikuje cene, neka dobra gostila vseeno nima cen v visavah. Ko naslednjic nimas odgovora na vprasanje se vzdrzi, samo unicujes teme in to brez blage veze o temi vprasanja.
Vsem s predlogi pa res hvala. Ze imam dve ideji.