Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek gostilne na obali

gostilne na obali

Kje na naši obali so dobre gostilne? Zanima me za Piran, Izolo in Koper.

Capra v Kopru. Je pa malce dražja od “običajnih”, a vredna vsakega evra.

Hvala.

Se kaksen predlog? Cena niti ni problem, samo kvaliteta hrane.

Splosno = Capra, Koper

Pizzerija = Pizza 33, Zusterna
Hamburger = Betola na giru, Smarje
Meso = Nimis, Zusterna
Morsko = Ribja kantina, Lucija (Portoroz)

Pizzeria Primavera v Izoli, sicer se pa strinjam s Peachess 🙂 Mogoče bi dodala še Mohoreč v Kubedu… ni lih Koper, ma niti ni daleč.

Parangal v Izoli zraven marine.

kje tocno pa je?

se kaksen predlog za Piran?

In seveda hvala vam za vse predloge. Iscem bolj gostilno s tipicno hrano, ne toliko pizzerij.

http://www.parangal.si/parangal.htm

kje tocno pa je?

se kaksen predlog za Piran?

In seveda hvala vam za vse predloge. Iscem bolj gostilno s tipicno hrano, ne toliko pizzerij.[/quote]
Za tipicno hrano je boljse, da gres bolj v zaledje 🙂 Kubed npr., Pomjan, Marezige … 🙂

Aja v Piran pa ne hodim, ker me nervira da morem dat za garazno hiso skoraj isto kot me stane kosilo 🙂

Pomjan = Istrska klet
Marezige = Karjola http://www.karjola.si

V Piranu Pirat. Odlična hrana.

Izola;
-hotel Marina, vrhunska hrana in cene seveda, morske jedi odlične, sveže ribe, dnevni ulov priporočam v pečici s krompirjem in zelenjavo.
– Sidro, ob obali, enako kot Marina
– Arigoni, majhen bistrojcek skrit v gozdičku po baliniscem, poleg uvoza v Marino, glej desno pred rampo. Priporočam brodet, sipin golaž, tudi hobotnica v solati ni slaba (moti sicer, da jo sami okisajo). Sardele na zaru so tudi dobre, kakšna ribja plošča z dnevnim ulovom… Cene smešne napram prvima dvema.
– Manjada v San Simonu. Bomba hobotnica v solati z dalmatinskimi kaprami, vrhunsko. Zraven vroče picete in za moj okus najboljša malvazija daleč naokrog, dišeča, sladka. Odlične tudi ostale jedi, dnevni ulov, npr kakšen divji brancin, pa kakšen tris hobotnice, prekajene mecarice ipd. Cene sredina.
– Ančka, pod kostanji. Stara izolska gostilna, kjer dobiš skoraj vse za rajo. Meni osebno odlični lignji na zaru in grška solata. Vino tako tako.
– Beach garden v San Simonu, pa Istra pa tako dalje…

Fantastične nesiptarske sladice, doma izdelane pa seveda v Slaščičarni Zvon, San Simon, prva liga sladice in mlada seksi prevzemnica 🙂

Uzivajta!

Bujol si pozabu 😉

V Pomjanu je že nekaj časa zaprto razen, če ni ta mesec kakšna sprememba.
Primavera je pa en najslabših lokalov na obali. Tripadvisor pokaže lepo sliko tega lokala.

Na burji (Nova vas)
Baladur (Šmarje pri Kopru)
Dve top gostilne.

Hotel Marina (Izola)
Gordia (Kolomban)
Gostilna pri Mari (Piran)
Hiša Torkla (Korte)

Pice v Rustiki (Lucija).
Ostale bolj ekonomične je pa Peaches že naštela.

Bujol si pozabu ;)[/quote]

Eh, drži, se mi je zdelo, da nekaj manjka. Jap tudi tam se dobro je, ponavadi je sicer guzva raznih lj hohstaplerjev, ampak za dobro hrano se da tudi potrpet 🙂

Samo ne v Gordio!

Kaj ribja kantina na barki obratuje?

So zaprli že 2 leti nazaj se mi zdi. Dobiš tiste mastne sardele na čolnih v Mandracu. Če si zleht pelješ moškega na ocvrt Šrot na zaltavem olju + 2 velika pira, nato pa pod arigonijev dimnik na vožnjo z vrtiljakom. Hehe, da vidiš junaka v bruhanju 🙂

Joj dej nehaj 🙂 ko sem bla majhna mi je nona enkrat uvalla te sardele :((( mi je blo slabo se 3 dni :(((

Joj dej nehaj 🙂 ko sem bla majhna mi je nona enkrat uvalla te sardele :((( mi je blo slabo se 3 dni :((([/quote]

Jejej, hehe, to je bolj mišljeno kot maščevanje za kakšnega tecneza 🙂

Odlični so, ampak mislim, da delajo le v sezoni, pa ob kakih vikendih, praznikih….je treba prej preverit,če so odprti.

Meni najboljši (razmerje cena, kakovost sestavin, okusnost, postrežba):

Izola – Manjada
Strunjan – Primorka

En ta fin! Seveda cena ni problem, seveda ne! Sam pico pa bi, a ne! Tisti, ki običajno jedo dobro hrano, že dolgo vedo za dobre gostilne. Ampak malo preseravanja ne škodi, a ne? Kao mi pa doboro jemo, pa cena sitnica, pa… Bob Rock pa to!

En ta fin! Seveda cena ni problem, seveda ne! Sam pico pa bi, a ne! Tisti, ki običajno jedo dobro hrano, že dolgo vedo za dobre gostilne. Ampak malo preseravanja ne škodi, a ne? Kao mi pa doboro jemo, pa cena sitnica, pa… Bob Rock pa to![/quote]

a imas danes mogoce probleme s crevesjem ali je to tvoj obicajni ton? Ce je slednje potem bog ti pomagaj.

Ja, mi redno jemo dobro hrano, samo ne na slovenski obali. In sprasujem za dobro hrano, ne za zasoljene cene, za dobro hrano. Gor pravim, da mi cena ni problem, iscem dobro hrano in trzisce itak izoblikuje cene, neka dobra gostila vseeno nima cen v visavah. Ko naslednjic nimas odgovora na vprasanje se vzdrzi, samo unicujes teme in to brez blage veze o temi vprasanja.

Vsem s predlogi pa res hvala. Ze imam dve ideji.

New Report

Close