Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Gotovina

Gotovina

En na FB vsak dan paničari in poziva folk da dvignejo denar z bank ker naj bi banke zasegle denar za “reševanje krize”. Jaz s Kitajske, Španije, Italije, Francije nisem zasledila da bi kakšna banka propadla, v bistvu nasprotno – folk spodbujajo da uporabljajo kartice ker se jih da razkužit. Kaj menite?

Nisem kakšen stručko za finance, a na dolgi rok se mi zdi marsikaj možno. V stari Jugi so banke za nekaj časa zamrznile devize, tako da od takrat mislim, da je marsikaj mogoče.
Se mi pa zdi v trenutnih časih dobro imeti nekaj gotovine doma. Ne za sprotno plačevanje, ampak kar tako za vsak slučaj.

Upam, da še kdo poda svoje mnenje.

Nekaj gotovine je vsekakor dobro imeti doma. Od primera do primera je odvisno, koliko si kdo lahko privosci. Za kak mesec “dopusta” bi ze bilo dobro.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Ma jaz si več kot 3k eur ne upam imet doma, nimam sefa. Kam naj ga pa pospravim?

Tudi meni se zdi pametno imeti eno ali dve placi doma ali pa pac katerokoli vsoto. Zihr je zihr, skodovati ne more.

Drugace tole glede kartic ne vem. Seveda, kartico po uporabi lahko razkuzis, vendar se vedno prijemas tipke ko vpisujes kodo, tako da ce hoces biti “sterilen” si moras potem prav tako roke razkuzit, kot ce bi placeval z denarjem. Strinjam se, da je gotovina bolj ‘okuzena’, ampak prav tako so tipke od citalca kartic.
Pri nas se kartic posluzujemo ze nekaj let, tako da tudi zdan placujemo pretezno s kartico, imamo pa vseeno tudi gotovino v denarnici.

New Report

Close