Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek govedina iz včerajšnje juhce – ideje!

govedina iz včerajšnje juhce – ideje!

kot je že iz naslova razvidno me zanima čim več vaših idej, kako in na kakšne načine vse porabite govedino iz nedeljske juhice! ker jaz vem samo za ta primer – hladna govedina z jajci… jaz bi še kak konkreten primer…. hvala 😉 pa da mogoče zraven paše kakršenkoli krompirček 😉

Zmelji, dodaj jajce, malo začimb in popeci kot polpete. Krompir paše zraven, še najbolj v solati.

Lahko pa polpete zaliješ s paradižnikovo omako in zraven narediš krompirjev pire.

zmeljes na grobo, dodas namočen kruh v mleku, jajce zvrlkljano, malo mokce, malo gresa, malo začimb in peteršilja. Popečeš na vsaki strani 10min. Zraven obvezno ful solate z bučnim oljem in če smo dobre volje še kaj krompirja. Mi se ful veselimo tega kosila doma 🙂

Prazolio (recept s Kulinarike) je odličen.

Popražiš na čebuli. simpl in dobro

Govedina, restan(PRAŽEN) krompir in omakca iz hrena. Ali pa vinska omaka.

meni tudi

Pri nas je zelo priljubljena govedina v solati(esihflajš). Meso, veliko čebule, kis, bučno olje, poper, sol.

Pri nas tudi, le da jaz dodam še kuhana jajca!

Pri nas tudi, le da jaz dodam še kuhana jajca!

Govedino na drobne koščke, zraven krompir, kuhan in narezan na rezine, še topel, čez pa vložene gobice (babi je mela vedno štorovke, ki so bile ravno prav micene, da so se lepo porazdelile), pa posoljeno. Meni vedno božansko.

Verjetno ste govedino že pojedli….ampak vseeno ideja…..

Jaz jo narežem na majhne koščke,dodam rdeč fižol,koruzo,čili iz vrečke za mehiško jed in naredim tortilije…..samo še malo sira in njami…..

Jaz pa zelo rada naredim iz kuhane govedine obaro. Na čebuli popražiš na kocke narezano govedino, dodaš zelenjavo (korenček, grah, cvetača, brokoli, krompir..), sol, poper, lovorjev list, majaron, žlico moke, vse premešaš in zaliješ z vodo. Vre naj dokler zelenjava ne bo kuhana. Na koncu malo pokisam.

New Report

Close