Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek goveja juha

goveja juha

Pripravili bomo govejo juho, kakšen kos moram kupiti in koliko za 1L juhe?

A je v Šparu ok za kupit?


!l se ti ne splača kuhat. Jaz kupim malo kosti za juho in 1kg in pol za 8l juhe. Seveda spada zraven še zelenjava. Juhe lahko skuhaš več in si jo spraviš v hladilnik ali celo zamrzneš. Litra juhe se ti res ne splača kuhati. Moje mnenje. V sparu je ok meso ampak ga vzemi pri mesarju,ne pakiranega.


!l se ti ne splača kuhat. Jaz kupim malo kosti za juho in 1kg in pol za 8l juhe. Seveda spada zraven še zelenjava. Juhe lahko skuhaš več in si jo spraviš v hladilnik ali celo zamrzneš. Litra juhe se ti res ne splača kuhati. Moje mnenje. V sparu je ok meso ampak ga vzemi pri mesarju,ne pakiranega.[/quote]

ok, potem pa več juhe, ene 4L, to je kaj, malo več kot pol kile kosti in mesa, kateri del pa se kupuje, ali pa kar vprašam mesarja in mi uredi tako kot treba? A je več kosti kajne?

Če hočeš dobro juho, vzemi goveja prsa ali rebra. Juha bo zelo dobra, mesa pa ne bo kdovekaj. Za cca. 4 litre juhe potrebuješ cca. 60dag mesa in dve kosti.
Če ti je prioriteta meso, juha pa la postranska reč, vzemi bočnik, kos stegna, šimbas.

ne, ne, saj meso ni prioriteta, lahko mogoče manj mesa pa več kosti pa da je skupaj ene 80 dag

ne, ne, saj meso ni prioriteta, lahko mogoče manj mesa pa več kosti pa da je skupaj ene 80 dag[/quote]

Lahko, seveda, ampak s tem juha izgubi na kvaliteti in okusu 🙂
Da ti prišepnem: rebra ali prsa so precej poceni, cca. 3,80 – 5,00 EUR za koligram.

Zakaj dati v juho kosti mi nikoli ni bilo jasno. Mi imamo radi nemastno juho, notri gre le meso. Ko se ohladi, pa še niste cinke strjene maščobe dol poberem.

In ti misliš, da je mastna od kosti?

In ti misliš, da je mastna od kosti?[/quote]

In kaj misliš da je znotraj mozgove kosti…? :))

Če tebi nekaj ni jasno, ne pomeni da ni prav. In če še nisi nikoli kuhala ali jedla dobre, prave goveje juhe, je to tvoj problem. V govejo juho gredo praviloma kosti in meso.
http://www.kulinarika.net/recepti/13/juhe-in-zakuhe/goveja-juha/
http://okusno.je/recept/domaca-goveja-juha
http://jedel.bi/recipes/view/domaca-goveja-juha
http://www.gurman.eu/recepti.php?S=6&Article=5
http://jazkuham.si/se-ena-goveja-juha-recept-2334
http://www.kuham.si/recepti/juhe-enoloncnice/goveja-juha.html

In ti misliš, da je mastna od kosti?[/quote]

In kaj misliš da je znotraj mozgove kosti…? :))[/quote]

Ti misliš, da maščoba? :))
Poznaš samo in zgolj mozgove kosti?

Kaj zdaj govorite o goveji juhi ali o kostni juhi?

In kaj misliš da je znotraj mozgove kosti…? :))[/quote]

Ti misliš, da maščoba? :))
Poznaš samo in zgolj mozgove kosti?[/quote]

In ti, si ostal/a v razvojni fazi zakajčkov? :))


!l se ti ne splača kuhat. Jaz kupim malo kosti za juho in 1kg in pol za 8l juhe. Seveda spada zraven še zelenjava. Juhe lahko skuhaš več in si jo spraviš v hladilnik ali celo zamrzneš. Litra juhe se ti res ne splača kuhati. Moje mnenje. V sparu je ok meso ampak ga vzemi pri mesarju,ne pakiranega.[/quote]

ok, potem pa več juhe, ene 4L, to je kaj, malo več kot pol kile kosti in mesa, kateri del pa se kupuje, ali pa kar vprašam mesarja in mi uredi tako kot treba? A je več kosti kajne?[/quote]
Ja nekao tako sorazmerje je. + dve kosti .

In ti misliš, da je mastna od kosti?[/quote]

In kaj misliš da je znotraj mozgove kosti…? :))[/quote]

Znotraj mozgove kosti, je monovska pamet. :))))

In ti misliš, da je mastna od kosti?[/quote]

In kaj misliš da je znotraj mozgove kosti…? :))[/quote]

zakaj pa mozgove kosti?

kako se pa skuha dobra goveja juha, če ne dodaš poleg mesa še rahle kosti, nekaj soli in goro zelenjave?

aja, z vegeto.
in potem tisti topli vodi rečete goveja juha:-(((

kako se pa skuha dobra goveja juha, če ne dodaš poleg mesa še rahle kosti, nekaj soli in goro zelenjave?

aja, z vegeto.
in potem tisti topli vodi rečete goveja juha:-((([/quote]

Najprej se nauči ločevat mesno juho od kostne juhe. In izbiraj za juho meso, ki je temu primerno.
Glede Vegete si se pa na napaćno spravila. Kuham 30 let in ne, ne uporabljam ne Vegete in ne jušnih kock.
Vsaka dobra jed se skuha tako, da jo kuhaš primerno dolgo, da znaš uporabit prave sestavine + začimbe in dišavnice.
Če tebi to ne uspeva, ti nisem jaz kriva.

kako se pa skuha dobra goveja juha, če ne dodaš poleg mesa še rahle kosti, nekaj soli in goro zelenjave?

aja, z vegeto.
in potem tisti topli vodi rečete goveja juha:-((([/quote]

Najprej se nauči ločevat mesno juho od kostne juhe. In izbiraj za juho meso, ki je temu primerno.
Glede Vegete si se pa na napaćno spravila. Kuham 30 let in ne, ne uporabljam ne Vegete in ne jušnih kock.
Vsaka dobra jed se skuha tako, da jo kuhaš primerno dolgo, da znaš uporabit prave sestavine + začimbe in dišavnice.
Če tebi to ne uspeva, ti nisem jaz kriva.[/quote]

če bi probala mojo govejo juho, bi še tri dni žlico in krožnik oblizovala.

Če dodajaš vegeto, zagotovo ne. Sicer pa nisem ljubitelj juh, še manj pa mesa.

New Report

Close