goveja juha
!l se ti ne splača kuhat. Jaz kupim malo kosti za juho in 1kg in pol za 8l juhe. Seveda spada zraven še zelenjava. Juhe lahko skuhaš več in si jo spraviš v hladilnik ali celo zamrzneš. Litra juhe se ti res ne splača kuhati. Moje mnenje. V sparu je ok meso ampak ga vzemi pri mesarju,ne pakiranega.[/quote]
ok, potem pa več juhe, ene 4L, to je kaj, malo več kot pol kile kosti in mesa, kateri del pa se kupuje, ali pa kar vprašam mesarja in mi uredi tako kot treba? A je več kosti kajne?
Če tebi nekaj ni jasno, ne pomeni da ni prav. In če še nisi nikoli kuhala ali jedla dobre, prave goveje juhe, je to tvoj problem. V govejo juho gredo praviloma kosti in meso.
http://www.kulinarika.net/recepti/13/juhe-in-zakuhe/goveja-juha/
http://okusno.je/recept/domaca-goveja-juha
http://jedel.bi/recipes/view/domaca-goveja-juha
http://www.gurman.eu/recepti.php?S=6&Article=5
http://jazkuham.si/se-ena-goveja-juha-recept-2334
http://www.kuham.si/recepti/juhe-enoloncnice/goveja-juha.html
!l se ti ne splača kuhat. Jaz kupim malo kosti za juho in 1kg in pol za 8l juhe. Seveda spada zraven še zelenjava. Juhe lahko skuhaš več in si jo spraviš v hladilnik ali celo zamrzneš. Litra juhe se ti res ne splača kuhati. Moje mnenje. V sparu je ok meso ampak ga vzemi pri mesarju,ne pakiranega.[/quote]
ok, potem pa več juhe, ene 4L, to je kaj, malo več kot pol kile kosti in mesa, kateri del pa se kupuje, ali pa kar vprašam mesarja in mi uredi tako kot treba? A je več kosti kajne?[/quote]
Ja nekao tako sorazmerje je. + dve kosti .
kako se pa skuha dobra goveja juha, če ne dodaš poleg mesa še rahle kosti, nekaj soli in goro zelenjave?
aja, z vegeto.
in potem tisti topli vodi rečete goveja juha:-((([/quote]
Najprej se nauči ločevat mesno juho od kostne juhe. In izbiraj za juho meso, ki je temu primerno.
Glede Vegete si se pa na napaćno spravila. Kuham 30 let in ne, ne uporabljam ne Vegete in ne jušnih kock.
Vsaka dobra jed se skuha tako, da jo kuhaš primerno dolgo, da znaš uporabit prave sestavine + začimbe in dišavnice.
Če tebi to ne uspeva, ti nisem jaz kriva.
kako se pa skuha dobra goveja juha, če ne dodaš poleg mesa še rahle kosti, nekaj soli in goro zelenjave?
aja, z vegeto.
in potem tisti topli vodi rečete goveja juha:-((([/quote]
Najprej se nauči ločevat mesno juho od kostne juhe. In izbiraj za juho meso, ki je temu primerno.
Glede Vegete si se pa na napaćno spravila. Kuham 30 let in ne, ne uporabljam ne Vegete in ne jušnih kock.
Vsaka dobra jed se skuha tako, da jo kuhaš primerno dolgo, da znaš uporabit prave sestavine + začimbe in dišavnice.
Če tebi to ne uspeva, ti nisem jaz kriva.[/quote]
če bi probala mojo govejo juho, bi še tri dni žlico in krožnik oblizovala.