Goveja župa-pomoč
Goveja juha, tista prava slovenska !
-goveji bočnik ali goveja rebra in dve kosti (kg mesa + kosti)
-1 koleraba (srednje velik gomolj)
-1/2 kg korenja (lahko dodaš še rumenega)
-šopek peteršilja
-zelena 1/2 gomolja (srednje velikega)
-1 velika čebula
-luštrek ena vejica
Sol in popr po okusu.
Vse skupaj daj v lonec z mrzlo vodo in kuhaj najmanj tri ure.
Začni kuhati v mrzli vodi !!!
Ko je juha kuhana jo precedi, oduzemi dve tri zajemalke in v manjšem loncu zakuhaj rezance (če se le da domače) , ko so rezanci kuhani pa jih dodaj čisto juhi in jo postrezi.
In lepo vas prosim česen in lovorov list nikakor ne sodita v slovensko govejo juho !!!
Juhe ne odcediš, da ne bi bila premastna, ampak jo odcediš, če želiš bistro juho, se pravi brez plavajočih kosov zelenjave notri. Čez kaj bi jo pa ti cedila, da maščoba ne bi šla čez?[/quote]
Maščobe, ki je raztopljena, seveda ne moreš precedit, precediš juho iz hladilnika, ko se ti tista mastna ogaba gor nabere.
Juhe ne odcediš, da ne bi bila premastna, ampak jo odcediš, če želiš bistro juho, se pravi brez plavajočih kosov zelenjave notri. Čez kaj bi jo pa ti cedila, da maščoba ne bi šla čez?[/quote]
Maščobe, ki je raztopljena, seveda ne moreš precedit, precediš juho iz hladilnika, ko se ti tista mastna ogaba gor nabere.[/quote]
Ko si pa mastno ogabo v obliki sintetične margarine pridobljene iz odpadkov pri pridobivanju olja namažeš na kruh je vrhunec zdravja??
Juhe ne odcediš, da ne bi bila premastna, ampak jo odcediš, če želiš bistro juho, se pravi brez plavajočih kosov zelenjave notri. Čez kaj bi jo pa ti cedila, da maščoba ne bi šla čez?[/quote]
Maščobe, ki je raztopljena, seveda ne moreš precedit, precediš juho iz hladilnika, ko se ti tista mastna ogaba gor nabere.[/quote]
Takrat ti pa res ni treba precejat, se samo dol pobere, če te moti 🙂
Moja pokojna tašča je kuhala zelo dobro in okusno govejo juho. Pa ne da se hvalim z njo (taščo) ampak iz razloga ker je kuhala tudi drugot po raznih prireditvah,ohceti….
Jaz zdaj kuham sam še po njenem.
Torej za dobro juho potrebujš meso (lahko z kosti ali brez) par vejic petršilja,rumen in rdeč korenček,manjšo čebulo ali šarlotko. To vse daš kuhat v mrzlo vodo. Ko zavre zmanjšaj na minimum in še kuhaj od 2 do 3 ure (odvisno od količine mesa). Župa se precedi iz razloga da se pobere zelenjava,odvečna maščoba in (da ne pride kaka drobna koščica od kosti vmes). Rezance lahko zakuhaš posebaj ali pa kar direkt v juho,posoli.Preden postrežež juho dodaj malo na krogce narezano korenje (rumen in rdeč) ter malo na drobno narezan svež petršilj.
Maščobe, ki je raztopljena, seveda ne moreš precedit, precediš juho iz hladilnika, ko se ti tista mastna ogaba gor nabere.[/quote]
Ko si pa mastno ogabo v obliki sintetične margarine pridobljene iz odpadkov pri pridobivanju olja namažeš na kruh je vrhunec zdravja??[/quote]
O tem tu ne govorimo, pa itak da ne jem margarine …