Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek goveji zrezki v čebulni omaki

goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki pripravljeni v eni uri. Je ena ura dovolj? Če so trdi in jih pripravljam še nadaljnje pol ure ali se bodo zmehčali ali bodo še bolj trdi?

Pusti še malo dlje, pa bo. Jaz jih ponavadi “tenstam” uro in pol. Ali pa meso narežem kar na trakce (kot v kitajskih restavracijah), pa je še prej gotovo!

Če jih boš pustial dlje bodo na vsak način le bolj mehki. 1 ura se mi zdi kar malo, razen če so majhni in tanki.

Sej navadno jih tudi sama kuham uro in pol oz. skoraj dve. A sem včeraj pogledala na net nek recept in piše eno uro.

Takole, običajno najprej ratajo čisto trdi, potem moraš pa še kar nekaj časa tenstati, da se zmehčajo.

Če jih nasoliš s soljo za mehčanje mesa, so pa gotovi veliko prej in zelo mehki.


Hvala. Jih rajši cmarim 2-3 ure, kakor je za govedino normalno.

Super recept za zrezke v naravni omaki 🙂

https://znam.si/recepti-in-hrana/mesne-jedi/goveji-zrezki-v-naravni-omaki/

 

New Report

Close