Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika goveji zrezki v gobovi omaki

goveji zrezki v gobovi omaki

prosim za en dober recept za zrezke (goveji,…) z gobicami.

meso potolčeš, posoliš in na hitro popečeš z obeh strani, dodam strt česen in čisto malo zalijem z juho. Lahko dodaš svež paradižnik, lahko le mezgo ali pelate in sevede gobe, ki naj se dušijo skupaj z mesom. Ko je jed gotova primešaj še kislo smetano in popopraj. Nam je to super. Zraven pa se podajo široki rezanci ali pa riževi rezanci ali pa njoki….
Dober tek.

No, jaz zrezke naredim brez paradižnika, ampak samo v “naravni” omaki.
Pa še nekaj: če je zrezkov veliko (če veš, da bo mesa preveč), je boljše, da omako narediš posebej, v drugi posodi. Tako namreč zrezke še vedno lahko porabiš naslednji dan, če pa so zraven že primešane gobe pa ni najbolj pripoorčljivo pogrevati.
Dober tek!

Tudi jaz delam take zrezke brez paradižnika, samo z naravno omako na malo sesekljane čebule. Gobice pa prepražim posebej in jih ne kuham skupaj z zrezki, saj je govedina ponavadi trda (razen seveda, če vzameš pljučno ) in jo je treba kar nekaj časa kuhati, zdi pa se mi, da bi se pri tem gobice predolgo kuhale. Nekaj pred koncem jih pač dodam v omako, dodam še sesekljan peteršilj (ali pa ga dodam že gobicam med praženjem) veliko žlico kisle smetane in konec.

Jaz spražim čebulo in nato dam zrezke zraven, pustim , da se na eni strani popečejo, zgornjo stran potresem z moko, nato obrnem in dušim. Zalijem z malo vode , dodam nariban korenček, sesekljan česen, nazadnje dodam gobice, ki ji pripravim posebej, lahko pa jih pred koncem kuhaš skupaj z zrezki.

Jaz pa zrezke potolčem, posolim, na eni strani potresem z moko (malo) in jih na razgretem olju opečem (najprej nepomokano stran). Zalijem s kozarcem belega vina in dušim . Dodam na drobno narezano čebulo, po potrebi dolijem vode ali juhe in naprej dušim do mehkega. Nato dodam gobe, da se v omaki, ki je nastala skuhajo, čisto na koncu pa še strt česen, petršilj in malo kisle smetane.

New Report

Close