Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek GPS NA PESU

GPS NA PESU

Zivjo,

zanima me vase mnenje glede GPSja na vratu psa?

ste mnenja, da seva/skodi zdravju psa?

Poznam primer, ko je pes po konstantni uporabi GPS ovratnice, zacel dobivati ep. Napade, seveda ni 100% da od tega, me pa vseeno zanimajo vasa mnenja…😀

Sem bolj pristaš tega, da lastnik skrbi za to, da je pes pod nadzorom in da ve, kje se nahaja in ne, da po GPS gleda, s katere ceste naj ga gre postrgat.

Odgovor na objavo uporabnika
s sevanjem se nisem ukvarjala, 18.07.2023 ob 01:10

Sem bolj pristaš tega, da lastnik skrbi za to, da je pes pod nadzorom in da ve, kje se nahaja in ne, da po GPS gleda, s katere ceste naj ga gre postrgat.

No ja, imaš tudi pasme, kjer to skoraj ni mogoče. Našega beagle ni šans, da spustiš s povodca nekje v hosti. Če nekaj zavoha, se mu sluh in vid izklopita. Tudi če je še par minut nazaj ubogal, bil poleg, prišel na odpoklic, ko nekaj zavoha, adijo mare… potem ti ostane čakanja, iskanje ali GPS. Jaz uporabim slednjega za daljše sprehode po naravi.

Pes nima kaj sam letat po hosti (ali kjerkoli). Sploh pa ne tak z lovskim nagonom.

Načeloma res, ampak jaz ga vsaj na našem travniku kljub temu spustim. V hosti raje ne, ker je preveč nepredvidljiv. GPS pa ima vseeno, ker se mi je zgodilo že tudi, da se je v trenutku nepozornosti izpulil in izginil.

New Report

Close