Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Opravljivka Graciela in Adrian ter Esmeralda in Jose Armando

Graciela in Adrian ter Esmeralda in Jose Armando

Kakšni se vam zdijo ti dvojni pari iz telenovele Esmeralda?

Esmeraldin karakter ok, ampak včasih se res tako pretirano bebavo reži, da izgleda kot retardirana na trenutke. Res prav pretirano to nasmihanje.

Mi je pa zelo všečen odnos pri družini Lucero. Kako se oče in Adrian, pa tudi Florecita spoštujejo med seboj, res tako iskreni lepi odnosi delujejo, a sploh še obstaja danes tako kje. In da dajo toliko na mnenje eden drugega, in da se imajo tako radi, in izjemno spoštljiv odnos do staršev..res mi je prijetno njih gledati.

Zelo lep prizor mi je bil, ko se je Adrian odpravljal v mesto ter se poslovil od očeta. Oče ga je blagoslovil in mu zaželel srečo. Res zelo lepo za videti.

Pa spoštljiv odnos Adriana in očeta do šefov. Tisti časi so bili res lepši.

Adrian in Graciela sta mi 100 krat bolj zanimivi par,ko Esmeralda in Jose Armando. Esmeraldo sem gledala samo zaradi ljubezenske zgodbe med Adrianom in Gracielo. Ta glavna lika Esmeralda in Jose Armando sta mi bila zelo dolgočasna. Esmeralda mi deluje zelo neumno, enako kot Jose Armando,ki naj bil zdravnik in bi moral imeti malo pameti,ampak pri njegovem liku ne opazim lih tega. Še posebej mi je trago-komično,ker vem,da je Calderonova, v času snemanja Esmeralde uživala mamila,saj je sama priznala in si mislim ves čas joj,že spet prideta Esmeralda na kokainu. Esmeralda me pač ni prepričala.
Mi je pa žal,da se je na koncu tako žalostno končalo za Gracielo in Adriana. Njuna kemija je bila neprecenljiva.
Florecita . Adrianova sestra, pa mi pošteno napisano ,nikoli ni bila všeč,ker se je vsepovsod vtikala,posebej v bratovo življenje. Je Adriana komandirala ,pa je bila njegova mlajša sestra.
Enako mi ni bila pozneje všeč Adrianova kasnejša zaročenka Aurorita. Četudi je Aurorita bila prijazni lik dekleta,mi ni sedla. Bila mi je otročja in ta zveza med Adrianom in Aurorito mi je delovala tako prisiljeno. Si je kar fajn vstrelila avtorica Esmeralde Delia Fiallo,ko se je odločila uničiti par Graciele in Adriana. Po 128 .delu sem prenehala gledala Esmeraldo.
Pa odnos gospodarji in sužnjelastniki mi je šel na živce,posebej ja gospod dokler ne sonce iz gospodarjevih zadnjic ne sije.

Če bi Esmeraldo začeli gledati neki po 12. delu bi mislili,da sta glavna lika Graciela in Adrian, kot pa Jose in Esmeralda. Sta me tudi bolj pritegnila prvo omenjeni par kot pa glavna lika.
Osebno nisem želela sprva gledati to telenovelo, dokler nisem odkrila ljubezensko zgodbo med Gracielito in Adrianom. Ta dva sta med prikovala za ekran. Sama vem,da ko sem zagledala Esmeraldo in njenega Joseja, sem prevrtela ali preskočila nadaljevanko, dokler nisem zagledala Gracielo seveda.
Škoda, da so avtorji te telenovele se odločili ,da ubijejo lik Graciele proti koncu. Bilo je tudi toliko nelogike v tej zgodbi ,da te je tudi začela glavo boleti.
Dobro,da so vsj v novi priredbi Esmeralde iz leta 2017 – Sin tu mirada se odločili ,da nova
Graciela in Adrian, ali torej Vanessa in Paulino ostaneta na koncu skupaj. To je bila za mene
neka končna pravica za vse Graciele in Adriana iz vseh prejšnih 4. verzij.

Ja priredb Esmeralde je bilo do sedaj 5. Prva je bila posneta leta 1971 , druga verzija- Topacio leta 1985. Obedve sta bile venezuelski. Ta mehiška Esmeralda ,ki je gledamo sedaj na Planet tv-ju je bila posneta 1997, potem je še bila brazilska ,ki je bila posneta 2004/ 2005. Ta zadnja različica Esmeralde -tudi mehiška Sin tu Mirada je bila posneta 3 leta nazaj.
V prejšnih 4. verzijah vedno na koncu Graciela umre . V ta zadnji verziji iz leta 2017 pa Vanessa,ki je bila prej v ostalih verzijah Graciela oziroma v Topacio -Yolanda , tokrat na srečo preživi in ostane skupaj z Paulinom. Pa novi lik Esmerald e-Marina tokrat ostane na koncu in se poroči z doktorom Alvarom, tukaj je Ricardo in ne z Jose Armandom, torej Albertom v novi verziji. Mi je bolj všeč tako.

Zakaj so že Gracielo v 127. delu ubili ustvarjalci te telenovele ? Nepotrebno,res nepotrebno.
Vem,da se je Graciela v 127. delu prenajedla tablet,ker ni hotela brez Adriana živeti.
Nihče tudi zdravnik Jose Armando se pa ni spomnil,da bi Gracielo odpeljali v bolnico, ampak so ju pustili,da umre v Adrianovem naročju. Žalostno. Spomnim se,da se ob prizoru ,ko Graciela izdihne v Adrianovem naročju še jokala 5 dni,ker mi je bilo tako hudo ob tistem prizoru.

Ja takrat ,ko so Gracielito pustili tako umreti , me je tudi bolela glava. Tako bogati kot so bili Pennerealovi ,pa se niso spomnili,da bi jo odpeljali s helikopterjem v bolnišnico.
So raje pustili ,da Gracielita umre in da Adrian se poroči ,kar 3 dni pozneje po Gracielitini smrti z Aurorito. Brezveze.
Raje bi naj bi ubili Gracielitino tečno mamo -Fatimo. Bi tudi osebno bila bolj zadovoljna.

Ah, ti spomini na to telenovelo. Se spomnim,da moj brat ni gledal telenovel, ko pa zagledal Gracielo , torej Noro Salinas , pa se je kar zagledal v njo. Moj brat je kar obstal in jezik mu je ven zaštrlel.
Je pa zanimivo,da je Nora Salinas od začetka telenovele kot Graciela bila buckasta , potem od 60. dela naprej je pa Nora kar občutno shujšala. Sama je Nora pravila ravno zaradi vloge Graciele ,da prikaže razpad lika.

Fati-ma je bila kar potrebna v tej telenoveli, da je dala ščepec dogajanja v določenih situacijah. Četudi je bila negativni lik.

Tudi jaz se spominjam sprav Noro Salinas,da je bila od začetka Esmeralde bolj okrogle postave,
proti koncu je pa Nori Salinas izginil lepi in bujni dekolte,pa stas je imela zelo ozki in tudi lepi okrogli obraz je šel.

Drži, drži. V bistvu je Fatima predstavljala oblastniške matere,ki živijo na plečih svojih otrok.
Osebno bi pa v 128. delu raje videl Fatimo mrtvo. Ta sprememba Fatime po hčerini smrti , mi je bilo tudi preveč. Prav , smrt bližnjega te lahko spremeni,ampak mi je bilo čudno za videti.
V mislih sem vedno imela, kako je Fatima prej nadzorovala Gracielo ,da niti dihati hčerka ni mogla. Mi je postalo slabo ,na Gracielinem pogrebu,ko je Fatima rekla Adrianu, da sedaj mu Gracielo prepušča. Mislila sem, si prekleto Fatima,sedaj prepuščaš Gracielo Adrijanu,ko je mrtva. Najraje bi jo takrat potisnila v grob.
Je pa Fatima na svoj čudni način imela rada svojo hčerko, v nasprotju z novo verzijo Fatime,ki se imenuje Suzana. Tista je še po 100 krat bolj antipatična kot Fatima. Pri tisti pa sploh nisem dobila občutek,da ima svojo hčerko sploh kaj rada.

Škoda glede scenarija mi je bila tudi, da je bil lik Jose Armando tako šibak ob Esmeraldini nosečnosti, ko se ni točno vedelo, čigav je otrok. Tako močna prikazana ljubezen…Nič ju ne more ločiti…In potem se je pripravljen ločiti, ker mogoče otrok ni njegov. Škoda ker ima scenarij nekaj lukenj. Na primer, test očetovstva. Ali pa pač neomajna ljubezen, ne glede na vse, glede Armanda in Esmeralde. Armando je postal šibak ob svoji življenski ljubezni. Škoda.

Škoda,da sta bila Graciela in Adrian, oba tako strahopetna lika,da se nista borila za svojo ljubezen. Škoda, da je Adrian takrat nekje v 54 .delu,ko je prišla Graciela k njemu , po seksu, jo takoj zavrgel in nagnal. Škoda , da Adrian ,ko Gracielin šofer, je na dan poroke z drugim, ni ugrabil in odpeljal daleč stran. Škoda, da so bili vsinjuni znanci na dan Gracieline poroke tiho,ko so vedeli, kaj čuti Adrian do Graciele in obratno. Sem celo mislila v 61. delu, ko je Adrian objokan začel korakati proti oltarju ,da bo kaj rekel. Škoda, da se je Graciela poročila z Emilianom. Škoda, da je Graciela na koncu tako umrla. Veliko napak je bilo narejeno iz obeh straneh omenjenih likov. Imela sta toliko priložnosti,da bi bila skupaj,ampak sta jih oba izpustila oziroma producenti te serije,ki so ustvarili zanimiva lika,ki sta privlačila,ali nekej od 55 dela so oba lika in njuno zgodbo popolnoma uničili.

Drži, drži. V bistvu je Fatima predstavljala oblastniške matere,ki živijo na plečih svojih otrok.
Osebno bi pa v 128. delu raje videl Fatimo mrtvo. Ta sprememba Fatime po hčerini smrti , mi je bilo tudi preveč. Prav , smrt bližnjega te lahko spremeni,ampak mi je bilo čudno za videti.
V mislih sem vedno imela, kako je Fatima prej nadzorovala Gracielo ,da niti dihati hčerka ni mogla. Mi je postalo slabo ,na Gracielinem pogrebu,ko je Fatima rekla Adrianu, da sedaj mu Gracielo prepušča. Mislila sem, si prekleto Fatima,sedaj prepuščaš Gracielo Adrijanu,ko je mrtva. Najraje bi jo takrat potisnila v grob.
Je pa Fatima na svoj čudni način imela rada svojo hčerko, v nasprotju z novo verzijo Fatime,ki se imenuje Suzana. Tista je še po 100 krat bolj antipatična kot Fatima. Pri tisti pa sploh nisem dobila občutek,da ima svojo hčerko sploh kaj rada.
[/quote]

Tudi meni ni bila več všeč kot lik, ko ji umre hči, in ona postane kar naenkrat dobra, sočutna,…Brezveze. Fatima bi morala ostati zoprna, hinavska, preračunljivka do konca telenovele. Nekako tako, volk dlako menja, karakterja nikoli.

Enako čutim tudi jaz. Jose Armando kot zdravnik bi moral vedeti glede testa očetovstva. Ta ljubezen med glavnima likoma je tudi šla hitro v wc školjko, enako kot Adrian in Gracielita.
Adrian je tako obljubljal na vasi takrat Gracieli,da se bo boril tudi za njo, za njuno ljubezen.
Potem,ko je Adrian prispel v mesto je postal pa taki strahopetec. Nič ni ostalo od mačota iz podeželja.
Scenaristi in producenti so se neki na sredini zgodbe izgubili. Ta avtorja Esmeralde torej Delia Fiallo in Salvador Mejia ,kakšno dodatno vrednost sta tudi imela Graciela in Adrian v zgodbi. Kako bi lahko za Gracielo naredili lepši konec. Četudi ne bi potrebovala Graciela ostati z Adrianom na koncu, bi jo lahko pustili vsaj živo. Mnogo gledalcev bi bilo srečnih. Sem takrat brala, da po 128.delu,ko je Graciela umrla ,so mnogi gledalci prenehali gledati to telenovelo. Tudi jaz spadam med te gledalke.

Se strinjam.
Škoda ker se Adrian ni do konca boril za svojo Gracielo. Tak ponosen lik, pokončen, močan mladi mož, kavboj…Iskren, delaven, ponosen, pokončen. Ne glede da je bil navaden delavec na tistem ranču. Škoda, ker ga v scenariju niso upodobili takega mladega moškega do konca telenovele, ki ve kaj hoče. In ve, da hoče Gracielo. In da jo na koncu tudi dobi. Škoda za luknje v scenariju…

Tudi meni ni bila več všeč kot lik, ko ji umre hči, in ona postane kar naenkrat dobra, sočutna,…Brezveze. Fatima bi morala ostati zoprna, hinavska, preračunljivka do konca telenovele. Nekako tako, volk dlako menja, karakterja nikoli.
[/quote]

Ja, saj mnogo gledalcev je komentiralo,da se je Fatima spremenila za 180° stopinj. Prej takšen zmaj,sedaj pa proti koncu serije naenkrat tako mila in razumevajoča. Ja, takšno mamo bi Graciela potrebovala že od začetka.
Suzana v novi verziji je vsaj ostala ista od začetka do konca.
Zanimivo mi je tudi ,da Graciela,ki je bila za 2 glavi večja od Fatime,da se je pustila ,da jo njena mama tako vleče za lase in na splošno grdo ravna z njo. Jaz bi na njenem mestu Fatimo že zdavnaj oklofutala,ali poslala nekam. Gracieli sem ploskala takrat,ko je zaprla Fatimo v sobo,ko je hotela zbežati z Adrianom,pa takrat ,potem ko je spala z Adrianom,ke Graciela Fatimo nadrla in tudi v 126. delu,ko je Graciela povedala vse Fatimi,kaj jo teži in jo vrgla iz sobe.

enkrat v svojo so

Meni pa so se za.sra.li s tem, ko je Malaver kao zlorabil Esmeraldo. Od takrat sta mi Esmeralda & Jose Armando brezvezna, pa ko ne vedo čigav je otrok.

Se strinjam.
Škoda ker se Adrian ni do konca boril za svojo Gracielo. Tak ponosen lik, pokončen, močan mladi mož, kavboj…Iskren, delaven, ponosen, pokončen. Ne glede da je bil navaden delavec na tistem ranču. Škoda, ker ga v scenariju niso upodobili takega mladega moškega do konca telenovele, ki ve kaj hoče. In ve, da hoče Gracielo. In da jo na koncu tudi dobi. Škoda za luknje v scenariju…
[/quote]

Tako, tako. Sem enakega mnenja. Meni je poznejša Adrianova žena – Aurora šla na živce. Prav ,bila je Aurora prijazno dekle,ampak meni posebno čisto nepotrebni lik v telenoveli.
Kemija med Auroro in Adrianom ,če primerjam z Gracielo je bila na čisti ničli. Ko sem videla
Adriana in Aurorito skupaj kot par, mi je obračalo želodec in sem takrat preklapljala ali preskočila njune skupne scene,ker se mi nista ujemala. Pač Aurorito sem vidlea vedno kot neko vsiljivko med lepo ljubezensko zgodbo in se je pač nisem navadila kot lik.

Enako čutim tudi jaz. Jose Armando kot zdravnik bi moral vedeti glede testa očetovstva. Ta ljubezen med glavnima likoma je tudi šla hitro v wc školjko, enako kot Adrian in Gracielita.
Adrian je tako obljubljal na vasi takrat Gracieli,da se bo boril tudi za njo, za njuno ljubezen.
Potem,ko je Adrian prispel v mesto je postal pa taki strahopetec. Nič ni ostalo od mačota iz podeželja.
Scenaristi in producenti so se neki na sredini zgodbe izgubili. Ta avtorja Esmeralde torej Delia Fiallo in Salvador Mejia ,kakšno dodatno vrednost sta tudi imela Graciela in Adrian v zgodbi. Kako bi lahko za Gracielo naredili lepši konec. Četudi ne bi potrebovala Graciela ostati z Adrianom na koncu, bi jo lahko pustili vsaj živo. Mnogo gledalcev bi bilo srečnih. Sem takrat brala, da po 128.delu,ko je Graciela umrla ,so mnogi gledalci prenehali gledati to telenovelo. Tudi jaz spadam med te gledalke.
[/quote]

Se strinjam. Nadaljevanka je izgubila smisel, potem ko so glavni akterji iz podeže.lja odšli v mesto. Takrat se je začelo preveč mešetarjenja, preveč novih osebkov, Graciela ne bi smela umreti, konec koncev, pa bi se Esmeralda morala poročiti z doktorjem Alvarom. Ne pa z H.Armandom, ki ji ni bil v oporo v nosečnosti, ko ga je Esmeralda najbolj potrebovala.

Ja ,mnogi so enako čutili, jaz tudi. Od 35. dela naprej ,ko se je vse to zgodilo med Esmeraldo, Armandom in Malavarjem ,sem si mislila,kaj ti ljudje ne poznajo test očetovstva. Esmeralda bi tudi lahko,če je sumila,da jo je Lucio Malaver zlorabil , prijavila ga policiji. Enako velja za njeno družino. Lahko bi Malaverja prijavili in tudi naredili test očetovstva. Pa Esmeralda je takoj,ko je spregledala , po operaciji oči, začela brez kakršnekoli šole delati kot medicinska sestra . Pa Esmeralda je 2 leti hodila naokoli brez dokumentov svojega sina, pa tako bogata kot sta bila njena starša.

Ona uboga reva Graciela je takrat po 54. delu sama prišla k Adrianu , mu izpovedala ljubezen, sta se ljubila,Adrian ju je po ljubljenju,kar zavrgel kot krpo,po tem jo pa nenehno krivil za vse, kaj je v njuni zvezi šlo narobe. Se čudim,da tolikokrat,ko sta se Graciela in Adrian ljubila na začetku nadaljevanke,da Graciela ni nikoli zanosila.

Ti scenaristi res niso vedeli koliko dodtnega zlata za višjo gledanost imajo v rokah.
Ni čudno,da se ljudje dandanes so začeli iz telenovele norčevati,ko so začeli primerjati preko spleta takratna in sedanja mnenja.

Takrat sem bila na porodniski, Esmeralda je bila moja prva in zadnja telenovela in prav spomnim se, da sem jokala kot dez, ko je Graciela umrla, nikdar prej in pozneje nisem tako jokala ob kaksni sceni na TV, to sem pa kar hlipala in porabila se in se robckov!

Torej, sklepam, da mi je bil ta stranski par dosti bolj pri srcu kot glavni.

V če m je fora, lika Melesia? Pojavlja se praktično v vsakem delu nadaljevanke. On mi je bil moteč lik v nadaljevanki in s preveč minutaže v vsakem delu. Njega bi dala not na vsake toliko časa za par sekund.

New Report

Close