Graciela in Adrian ter Esmeralda in Jose Armando
Kolikor vem je Crisanta zamenjala otroka, po navodilih Blance,ali se motim?
[/quote]
Ne. Kot je kazalo, da se je Esmeralda rodila mrtva, ampak sočasno se je rodil tudi deček, J.Armando, nekemu revnemu kmetu, pri katerem je njegova mama umrla pri porodu. Ker si je Rodolfo tako želel sina naslednika, so “podturili” tega sina Rodolfu, kot da je njegov. Kasneje se je izkazalo, da ta punčka, Esmeralda, sploh ni mrtva. Kot je Dominga domnevala, ko je bila navzoča pri porodu. Skupaj s Krisanto sta skrivali to dejanje veliko let.
Ne. Kot je kazalo, da se je Esmeralda rodila mrtva, ampak sočasno se je rodil tudi deček, J.Armando, nekemu revnemu kmetu, pri katerem je njegova mama umrla pri porodu. Ker si je Rodolfo tako želel sina naslednika, so “podturili” tega sina Rodolfu, kot da je njegov. Kasneje se je izkazalo, da ta punčka, Esmeralda, sploh ni mrtva. Kot je Dominga domnevala, ko je bila navzoča pri porodu. Skupaj s Krisanto sta skrivali to dejanje veliko let.
[/quote]
Aja. Hvala za razjasnitev.
Ja v novi različice Esmeralde so :
Marina= Esmeralda
Alberto= Jose Armando
Vanessa = Graciela
Paulino = Adrian
Suzana= Fatima
Prudencia= Blanca
Ricardo= Alvaro
Luis = Rodolfo
Angustias= Crisanta
Damiana= Dominga
Yolanda= Florecita
Margarito = Dionisio
Ana ali Anita= Aurora
Nova verzija iz leta 2017/ 2018 ima 112 delov.
V tej verziji se na koncu glavni ženski lik = Marina poroči z Ricardom, torej v stari verzijah doktorjem Alvarom in imata skupaj pozneje še enega otroka tudi z njim. Vanessa in Paulino torej Graciela in Adrian ostaneta skupaj. Vanessa v novi verziji si najde službo , nažene svojo oblastno mamo iz svojega življenja in končno zaživi z Paulinom ( Adrianom) . Alberto ( Jose Armando ostane na koncu sam) . Paulinov oče Margarito se poroči z Damiano ( ali v stari verziji Dionisio z Domingo). Anita ( Aurorita) pa najde tudi novo ljubezen.
Meni pa ravno Graciela ni bila všeč. Daleč od tega, da bi bila tako žleht kot njena mami, vendar ošabna, izmenično toplo-hladna do Adriana in zeloooo lena. Obe z materjo nista bili vajeni dela in odrekanja ter sta samo čakali kako živeti na tujih plečih. Samo s prijateljicami je hodila naokoli, dela ni iskala, študirat pa tudi ni šla. Aurora je bila pa sicer tečna, vendar se je trudila, borbeno dekle na vseh področjih – šola, služba in na koncu tudi ljubezen.
Leticia je slabo odigrala vlogo Esmeralde. V bistvu je kar boleče gledat odlično igro Laure Zapate (Fatima) v primerjavi z igro Leticie.
[/quote]
Potem ti bi antilopa, potem Graciela v novi verziji bila všeč . Ker Graciela oziroma Vanessa v novi verzijo si čez nekaj časa pridobi službo in začne stati na lastnih nogah. Pa še svojo mamo je nekam poslala.
V tej verziji je pa Vanessin mož nasilnež in jo rad pretepa. Tukaj ima vsaj Vanessa pogum in prosi moža za ločitev,saj mu v hudem prepiru prizna,da ga ne ljubi. V tistem prepiru se zgodi nesreča ,kjer Vanessa in mož pristaneta v bolnici,kjer tudi v tej verziji njen mož umre.
Osebno sem spremljala Esmeraldo prav tako zaradi Adriana in Graciele,čeprav vemo, da v resnici taka zveza ne bi obstala. Zanimivo,da so vseh verzijah bili par Graciela in Adrian ali Yolanda in Evelio v Topacio,ali Vanessa in Paulino v Sin tu mirada zelo uspešni. Igralca ,ki sta igrala ta zadnje Paulino in Vanessa v Sin tu mirada sta tudi v resnici par.
Govorilo s eje tudi takrat,da je igralka,ki je igrala Esmeraldo- Leticia Calderon hotela,da spremenijo producenti končni scenarij ,tako,da bi se Esmeralda poročila z Alvarom ,ne pa z Jose Armandom, ker se z Fernadom Colungom,ki je igral Jose Armanda nista razumela.
Roko na srce bi takšen konec bil tudi meni všeč.
Ko sem gledal novo različico Esmeralde ,sem si mislila pri par scenah, posebej pri poroki Marine z Ricardom ( dr. Lazcano v stari verziji ) in združitve spet Vanesse in Paulina ,kako to , da to niso pomislili pri tisti različici iz 1997. Mi je novi konec iz leta 2018 bil zelo všeč,ker
končno lik Vanesse ni umrl,ko v prejšnih verzijah.
Jaz sem pa klela ,ko so vse dele brazilske Esmeralde blokirali. Pred 2 letoma sem še lahko spremljala brazilsko verzijo na youtubu ali brazilskem programu Sbt , sedaj pa ne več. Brazilski Adrian je tudi vedno skoraj pojedel s poljubi,če se pohecam svojo Gracielito. Adrian je kar fajn Gracieliti vedno stisnil francoske poljube,tako,da so se vsi gledalci že slinili poleg.
Zanimivo je bilo videti,ko je braziski Adrian ( Daniel Andrade ) ,ki je bil veliki nekje tam okolo 2m dvignil svojo malo 1,60 cm nekje Gracielo ( Karina Barum ) v zrak. Ju je pa bilo simpatično gledati kot v vseh verzijah skupaj. Sem se boolj jokala v brazilski Esmeraldi ,ko je Adrian po skupni aktivnosti v posteljo njo zapustil Gracielo ,potem sta se oba na veliko jokala. Pa Adrian v brazislki verziji je na dan Gracieline poroke na veliko se zjokal kot mali otrok in me je kar ganilo. Kot me je tudi bolj ganil prizor med A in G ,ko sta se v 77.delu prepirala z Gracielo, zakaj se je vrnil k Auroriti in se je Adrian po čustveni izpovedi spet zjokal, Graciela pa mu je kasneje zaželela srečo z Aurorito.
Brazilska Aurorita mi je bila enako antipatična kot mehiška.
Smešno,da leta 1997 in 1998 v tej telenoveli niso šle slišali za test očetovstva, ločitev in prvo pomoč ,ali oživljanje.
Danes se kar nasmejim ,ko tu in tam pokukam v to serijo in si mislim,da celotna ustvarjalna ekipa Esmeralde so morali ga fajn piti in jemati substance,da so kaj takega sproducirali.