Grad Neuschwannstein
ludvik572, 08.01.2025 ob 21:03
Je kdo bil v gradu Neuschwanstein in tam okrog?
Se splača tudi ta drugi grad ogledat pa muzej bavarskih kraljev?
Grem drug mesec. Neuscwanstein ziher, ostalo dvoje pa ne vem. Vstopnine so visoke, ampak, če sem enkrat že tam, mogoče kar vse troje.
Sem bila, meni je lepo, težko je pa rect6nekomu, če se splača… Če te take stvari zanimajo se splača, jaz bi rekla da ja
Verjetno bom tudi jaz vzela kar komplet, če bom že enkrat tam. Sem pa malce v dvomih glede časa. MOgoče bi bilo bolje it potem spomladi. Ravno to, kar ena omenja: narava. Zdaj je neka soteska tam zaprta, ker je pač zima.
Jaz sem planirala za nekje februar. Ali pa je mogoče vseeno bolje počakat do pomladi, zaradi narave?
Tale grad znotraj skoraj ni opremljen, ker je zmanjkalo denarja.
V sosednji grad Hohenschwangau nismo šli, Marijin most je bil takrat v obnovi in nismo mogli iti, smo pa šli z gondolo na Tegelberg.
Ker smo imeli najet apartma v Fussnu, smo šli do parkirišč kar z lokalnim busom (s kartico gosta brezplačno) in potem do gradu peš, no predolg sprehod. Vstopnice smo kupili prek interneta, je precej manj čakanja.
Okolica je res prekrasna, sam Neuschwanstein je bil za naš okus že kar preveč kičast. Zelo vreden ogleda pa je sosednji grad Hohenschwangau, v notranjosti so impresivne zbirke. na ogled greš z vodičem, ki ti potem pove razne zanimivosti.
Februarski termin je po mojem super, ker bo manj gneče. Vstopnice obvezno online.
O, hvala za info o Hohenschwangau. Sem najprej planirala le Neuschwanstein, potem sem pa gledala vstopnice na netu pa sem videla, da je še ta ta drugi grad pa muzej. Verjetno bom vzela, kar cel komplet.
Ja, poleti zna biti dosti lepše, ker so vse poti odprte. Samo verjetno bom vseeno šla zdaj pozimi. V končni fazi je vseeno kar precej za videt.
Sem pa videla ja, da je očitno kar precej hoje. Moram najti en lep sončen zimski dan, da bodo lepi razgledi.
ludvik194, 09.01.2025 ob 09:20
O, hvala za info o Hohenschwangau. Sem najprej planirala le Neuschwanstein, potem sem pa gledala vstopnice na netu pa sem videla, da je še ta ta drugi grad pa muzej. Verjetno bom vzela, kar cel komplet.
Ja, poleti zna biti dosti lepše, ker so vse poti odprte. Samo verjetno bom vseeno šla zdaj pozimi. V končni fazi je vseeno kar precej za videt.
Sem pa videla ja, da je očitno kar precej hoje. Moram najti en lep sončen zimski dan, da bodo lepi razgledi.
Od Hohenschwangaua do parkirišča, je kakih 300 -400m, do muzeja bavarskih kraljev ob jezeru je kakih 500 m, do Neuschweinsteina dober km (je pa klanec), kak km je še naprej po sprehajalni poti mimo Marijinega mostu.
Jaz bi šla pozno spomladi, ne zdaj.