Grad Štatenberg
Grad Štatenberg poznam, ker sem tam blizu doma. Jaz se poročim prihodnje leto in si za poročno slavje ne bi izbrala Štatenberga. Mogoče samo za obred, ker se je tam možno poročiti civilno.
Vendar se bom raje odločila za Grad v Slovenski Bistrici.
Glede hrane ti ne morem povedati ne dobro ne slabo, mi smo že imeli kakšne druge stvari tam. Hrana se mi je zdela povprečna, nič posebnega. Vendar mi ni všeč ambient kot takšen. Si že bila kdaj notri v gradu?
Iz kot si?
Hvala Niky!
Sem iz Maribora in grem danes gledat grad Štatenberg. Mene je zanimalo zlasti za civilno poroko na gradu, pa mi je gospod po telefonu rekel, da delajo predvsem v kompletu, obred in zabava in da se je težko dogovorit samo za obred.
Ker jaz sem želela vprašati samo za obred pa je rekel, da imajo v tem terminu že eno poroko in da ne gre.
Meni so rekli, da je na gradu lepo. Ne vem, bom danes videla. Sicer pa me zanima kakšna je hrana, postrežba in sploh, kako izgleda zabava tam.
Imam pa tudi rezervirano na gradu v Slovenski Bistrici:) Bom primerjala in se odločila.
Lp Naja
Civilni obred na Gradu Štatenberg ni odvisen od najemnikov gradu Štatenberg, temveč si termin rezerviraš pri Upravni enoti Slovenska Bistrica. Zato ti v gradu ne morejo reči, da lahko dobiš samo v kompletu, oboje ali nič. Če se želiš poročiti v občini Slovenska Bistrica, imaš možnost na Gradu v Slovenski Bistrici ali na Štatenbergu. Najemniki gradu pri civilnem delu nimajo nič zraven. Verjemi, se pa obnašajo, kot da je vse njihovo. Še ogled poročne dvorane v gradu, ti bodo zaračunali.
LP Niky
Joj to pa ne zgleda nič kaj spodbudno. Vseeno hvala za informacijo, bom še bolj preudarno razmislila, za kaj se odločiti. Zaenkrat imam na UE Slovenska Bistrica rezerviran termin na gradu v Bistrici, nisem pa vedela,d a se pri njih rezervira tudi za Štatenberg.
Kaj tebi se zdi grad v Bistrici lepši kot Štatenberg?? Ker po slikah sodeč je okolica Štatenberga prelepa. Meni se zdi poročna dvorana v Bistrici malo mala.
Kdaj pa se poročiš?
Pozdravček Naja
Ojla Nicky,
Sem bila na Štatenbergu, pa ni bilo žive duše tam (kljub dogovoru:(((). Tema! Poleg tega sva tudi ugotovila, da nama je malo daleč iz Maribora, tako da sva opustila misel na poroko na Štatenbergu.
Bova kar ostala pri Bistrici, in sicer se poročiva 29. maja! Zdaj še iščeva primerno gostilno (kar nekaj jih je že zasedenih), upam da čim prej kaj najdeva.
Pozdravček Naja
Lep pozdrav iz dvorca (grada) Štatenberg!
Z veseljem zapišem, da je danes na dvorcu Štatenberg čisto drugačno vzdušje kot leta 2003, na katerega se nanašajo komentarji.
Prijazno osebje, na čelu katerega je najemnik gostinskega dela Peter Kociper (040/870 835), vas bo vedno prijazno sprejelo, vam razkazalo enkraten ambient za poroke in druga slavja ter vam podalo vse potrebne informacije za izvedbo enkratne poroke.
Na dvorcu deluje tudi poročni salon Bela grofica, ki ga vodi Vesna Kociper (031 852 347). Več na spletni strani https://belagrofica.si/.
Na spletni strani https://www.dvorecstatenberg.si/ si lahko ogledate razne poroke. Možen je civilni obred, cerkveni obred v obnovljeni grajski kapeli, pogostitev pa v poročnem šotoru…
Vabljeni na ogled!
[hashtag=dvorecstatenberg]#dvorecstatenberg[/hashtag] [hashtag=porokanastatenbergu]#porokanastatenbergu[/hashtag] [hashtag=barocnidvorec]#barocnidvorec[/hashtag] [hashtag=makole]#makole[/hashtag] [hashtag=haloze]#haloze[/hashtag] [hashtag=dravinjskadolina]#dravinjskadolina[/hashtag] [hashtag=porokanagradu]#porokanagradu[/hashtag] [hashtag=belagrofica]#belagrofica[/hashtag] [hashtag=vsezaporoko]#vsezaporoko[/hashtag]