Grad Tabor Laško
Pozdravljeni!
Se je letos kdo poročil na Gradu Tabor v Laškem?
Kar nekaj informacije sem dobila na spletu vendar so bile starejšega datuma.
Torej če ste se porčili letos me zanimajo vaše pozitivne ter negativen izkušnje s civilno poroko na omenjenem gradu Tabor.
Kako poteka protokol?
Vsaka informacija je dobodošla.
Hvala in lep pozdrav,
Male
Kr 1 sem bila nekoč jaz :))
Ja, junija sem se res poročila na gradu Tabor v Laškem. Bilo je lepo in nepozabno.
Vreme nam je prav lepo popestrilo dan, saj je bilo dopoldne sončno, ko smo se odpravili do gradu, se je pooblačilo, ko smo začeli s ceramonijo ( na srečo so imeli postavljen šotor na dvorišču), je začelo ful močno deževati in v trenutku, ko sva rekla DA, je posijalo sonce, tako da so se v 5 min oblaki razpihali in ko smo se fotografirali, je sijalo sonce in bila čez celo Laško čudovita mavrica. Vse skupaj je izpadlo zelo lepo.
Poročne dvorane midva nisva potrebovala, saj so imeli na srečo postavljen šotor, drugače pa je manjša, saj je v grajskem stolpu. Spodaj je miza, kjer so matičar, ženin in nevesta ter priči, ostali pa lahko dogajanje opazujejo z vrha. Ampak tudi tam ni preveč prostora in če boš imela veliko poroko, se lahko zgodi, da vsi ne bodo videli vajinega “usodnega” DA :))
Boljša varianta je grajsko dvorišče, kjer je lahko super poroka na prostem. Postavijo stole, da lahko svatje sedijo, po sredi pogrnejo rdečo predprogo, nevesta in oče ( oz. nekdo, ki jo odda) pa počakata vzunaj. Potem odprejo vrata in začne igrati poročna koračnica..
Pred nama z očetom je hodila še moja družica in posipala posušene vrtnice ( samo cvetove).
Če želiš, ti lahko pošljem kakšno sliko, vendar napiši mail.
lp
Kaja, cena takse na občini je 7.500.
Na gradu pa imaš na izbiro različne cenike. Najosnovnejši paket je 15 000 sit, lahko pa si izbereš dražje, kjer so vključeni recimo spust golobov, ali vožnja s kočijo…Midva sva vzela tisto za 15 000. Vse skupaj naju je na gradu prišlo 35 000 (šampanjec za nazdravit po obredu).
Slavje pa midva nisva imela na gradu, vendar če želiš se da tudi to.
Lp
Mi smo imeli poročno slavje v Zdravilišču Laško in je bilo res super. Cene menujev niso predrage, poleg tega pa imaš v to ceno vključeno še poročno torto po tvojem izboru, ki ti je ni potem treba extra naročati. Vino smo imeli svoje, hrane je bilo pa res zelo veliko, saj smo najprej imeli postreženo večerjo, nato večerjo na ploščah, po polnoči pa še kislo juho. V ceno je bilo všteto še nekaj peciva, ostalega smo imeli svojega ter kot sem že omenila, poročna torta. Dvorano ti okrasijo po tvojem okusu in izboru; midva sva doplačala 22.000 sit in so nama jo opremili še z ikebano pred najino mizo ter cvetjem po vseh mizah, ostalo pa dajo sami brez doplačila.
Cena menija je prišla mislim da okoli 5.000 sit.
Potem dobita mladoporočenca še sobo z zajtrkom zastonj.
Jaz ti res priporočam njih.