Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek gradnja hiše skoraj brez prihrankov

gradnja hiše skoraj brez prihrankov

Jaz bi začela z gradnjo. Počasi se daleč pride. Če imate vizijo, da boste imeli svojo hiško, jo boste tudi imeli. Saj pri gradnji tudi ni vse tako strašno garaštvo in trpljenje. Saj je tudi veselje, ko vidiš, da hiška počasi raste. Res je potrebna iznajdljivost in preračunavanje. Da ne boste čez nekaj let razmišljali v smislu ” zdaj bi pa že lahko bili v svoji hiši, če bi takrat začeli graditi” ste pa še vedno najemniki. V glavnem meni ni žal, da smo gradili. Sedaj smo na svojem že nekaj let.

Jaz bi začela. Ker sedaj mečete stran vsak mesec najemnino. To ,da imate gratis parcelo, je veliko. Počasi začnite, manjšo hišo se lotite. Če boste marsikaj tudi sami naredili, vam bo zneslo Sigurno bo zneslo. Mi smo tudi gradili sproti, kar smo našparali, smo vložili v hišo.

Ne morem, da ne bi…. “električist” ?????? Res, da smo na MONu. ampak…. :-)))

Eni rečemo štromar, Primorci pa električist (iz italijanščine), in?

Eni rečemo štromar, Primorci pa električist (iz italijanščine), in?[/quote]

Nisem še slišala, pa imam ful žlahte v Gorici…ok, sori, meni je smešno….

Ne, to ni to. To je samo večje stanovanje. Čez hišo ga ni!!!

Odvisno od sigurnosti službe. Ni malo hiš ki so napol dokončane na podeželju, ker jim je zmanjkalo denarja. Poznam tudi ljudi, ki so sedaj sredi gradnje in s kupom kreditov izgubili službo. Jaz ki sem ziheraš se tega v teh časih ne bi šla.

Ko te berem, se mi obrača. Zato, ker sta se z možem odločila, da vidva pa hočeta bajto,ste štirje natlačeni živeli, na koliko? 10 kvadratih? Je blo nujno treba vmes naštepat še enega otroka a ne?7 let ste gradili? Sedaj verjetno sedite na tepihih, a ne? Imate vsaj vsak svojo postlo???

Uau in vidva sta še skupaj? Predvidevam, da so otroci presrečni, ker imajo take debilne starše in verjetno imajo blazno lepe spomine na čas, ko ste vsi spali v isti postli, v sobi brez zraka, a ne? No, imate pa bajto, vsaj nekaj za kar se boste lahko kasneje pobili.

Fak, men se obrača kako ste eni brez domišljije. Da imam tak lajf, rajš crknem.[/quote]

Potem pa crkni. Ker tvoje obnašanje ne vodi nikamor. Si strašno pritlehna, prostaška nevošljiva primitivka! Torej, crkni!!

Ko te berem, se mi obrača. Zato, ker sta se z možem odločila, da vidva pa hočeta bajto,ste štirje natlačeni živeli, na koliko? 10 kvadratih? Je blo nujno treba vmes naštepat še enega otroka a ne?7 let ste gradili? Sedaj verjetno sedite na tepihih, a ne? Imate vsaj vsak svojo postlo???

Uau in vidva sta še skupaj? Predvidevam, da so otroci presrečni, ker imajo take debilne starše in verjetno imajo blazno lepe spomine na čas, ko ste vsi spali v isti postli, v sobi brez zraka, a ne? No, imate pa bajto, vsaj nekaj za kar se boste lahko kasneje pobili.

Fak, men se obrača kako ste eni brez domišljije. Da imam tak lajf, rajš crknem.[/quote]

Da malo pojasnim, k mojim sem šla noseča-tako, da, ko smo se preselili na svoje je imel tasrejši 6, mlajši 3. Če sem jima zaradi tega uničila otroštvo…. Ne bi rekla. Ja, jaz in moj mož sva še skupaj. veliko parov se tekom gradnje loči, midva sva vedno imela skupne cilje, tako,da zaradi hiše se sigurno ne bova ločila.
In ko gledam tuje oddaje, kjer v Angliji, ko zidajo bajto tudi po več let živijo v prikolici, vidim, kako smo Slovenci RAZVAJENI. Nič nismo pripravljeni potrpet, radi bi pa vse imeli. In potem koj na Tedniku.
Midva skrbiva sama za otroke, sva tako “bogata”, da nimava transferjev, tudi hišo sva naredila s svojim denarjem brez pomoči staršev. Edina pomoč je bilo bivanje pri mojih starših-kar pa je v končpni fazi ogromno, če moraš plačevati profitno najemnino.
Če bi ti videla kje živim….Lahko se samo smejim, ko mi želiš, da crknem. Pred hišo gozd, vak dan na vrtu zajci, srne-pravljica. Pa to prav samo 15 minut iz mesta, ampak je prav druga kvaliteta življenja.

Potem pa crkni. Ker tvoje obnašanje ne vodi nikamor. Si strašno pritlehna, prostaška nevošljiva primitivka! Torej, crkni!![/quote]

Eni ste zares grozni – samo stran od takih, fej!!

Če bi vedela, da se boste začeli kregat, ne bi nikoli napisala svojega prispevka. Sem samo hotela povedati avtorici, da se da, vendar je treba potrpeti. In res biti prepričan, kaj je zate pomembno v življenju. Tisti, ki pa sploh niste bili v taki situaciji, pa raje bodite tiho. Ko sem bila sama še otrok, se je povsod tako gradilo. Imam kolegico, ki je tudi trdila, da sama ne bo nikoli gradila hiše (koliko da je morala potrpeti, ko so starši gradili)- še dobro, da so starši zgradili dovolj veliko hišo, ker po ločitvi ni imela kam in ima sedaj pri starših s partnerjem urejeno stanovanje! Moževa družina se velikokrat spominja, kako so gradili, pa kako je mož pomagal mešat malto… Ne vem, moj mož vidi tista leta kot zelo srečna.

Na tvojem mestu (in z mojimi izkušnjami!) bi se odločila za nekaj takega:

http://www.ekokoncept.com/montazna-hisa-ek015-ek016

najprej en modul, pa vmes malo našparat, čez čas pa še drugega zraven.
(na njihovi strani so še drugi tipi hiš, en lepši od drugega).
Zidati hišo za tri generacije naprej ni smiselno. Pljuvati kri zanjo tudi ne.
Če bi sama še enkrat, bi gotovo raje imela malo od hiše, malo pa od življenja 🙁

tkole bi rekel…..Gradnja. Ali govorite o montažni hiši, gradnja v lastni režiji in načrti poželji oz. kaki splošni, ali govorite tudi o hiši na ključ?

– montažne hiše bi znale biti cenovno ugodne, vprašanje pa je, ali je stvar pri vas izvedljiva… Recimo pri na na Goriškem je ta opcija precej delikat. nekje može, nkej ne može in potem čaraš kot veš in znaš

– lastna režija in kaki splošni načrti… če mate kake prijatelej, ki so zidali hiše na tak način, se dajte pozanimat koliko jih je prišlo

– hiše na ključ (xella international (siporex gradnja), Goriške opekarne,…) Praktično hišo postavijo od a do ž, vključen material,…. Več opcij (načrtov), ki so že sestavljeni, možnost individualnih načrtov po vaših željah. Dobite komplet hišo, katere vrednost vam tam izračunajo. Praktično tja pridete z denarjem in dobite hiš, če povem po domače. gradnja na ključ. Razlike pa so v gradbenih materialih (ene so izi siporexa, ene iz opeke…) Tudi fasado se da kasneje dodat gor (date npr. izolacijsko….) Pa kak ekosklad tud zna priti prav (vsaj glede posojil), samo dajte prej prevert, če so še sredstva na voljo

Meni je tretj aopcija najbolj pri srcu (izbereš hiško in veš kolk bo ta muzika stala)

srečno

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Lahko se samo smejim, ko mi želiš, da crknem. [/quote]

Kje sem pa jst tebi želela, da crkneš? Še enkrat preberi. Redki so ljudje, katerim bi želela, da crknejo, drugače misleči sigurno niso med njimi!!!

Glej, nekateri se pač zavedamo, da moramo poskrbet zase in nam nič ne pade z neba in ne čakamo, da bi nam kdo kaj dal. In zato se potrudimo, tudi stisnemo in živimo kolikor pač živimo, potem pa umremo na svojem. Drugi pa trluzgate, lajfirate, vse zapičite za sprotno življenje, na koncu pa crknete na tujem.

Tako pač je.

Avtorica, kar pogumno, ker ni večjega užitka, kot živet v svoji hiši, na svojem vrtu, svojem dvorišču, svoji terasi. Sicer pa saj veš kako gre: kamen na kamen palača.

Torej mi, ki smo si kupili stanovanje v bloku ne štejemo med tiste, ki sami poskrbimo zase in živimo na SVOJEM? Svašta.

Torej mi, ki smo si kupili stanovanje v bloku ne štejemo med tiste, ki sami poskrbimo zase in živimo na SVOJEM? Svašta.[/quote]

Ti živiš v svojem stanovanju, nimaš pa svojega dvorišča, svojega stopnišča, svojega vrta… ker to je skupno. In v tem je velika razlika.

Torej mi, ki smo si kupili stanovanje v bloku ne štejemo med tiste, ki sami poskrbimo zase in živimo na SVOJEM? Svašta.[/quote]

Ti živiš v svojem stanovanju, nimaš pa svojega dvorišča, svojega stopnišča, svojega vrta… ker to je skupno. In v tem je velika razlika.[/quote]

In po tvojem torej ni poskrbela zase?
Mah jaz sem živela v hiši in ja, so še večji užitki od lastnega dvorišča (kjer je treba pleti plevel – to so bili najbolj produktivno preživeti počitniški dnevi – NOT).

Ti živiš v svojem stanovanju, nimaš pa svojega dvorišča, svojega stopnišča, svojega vrta… ker to je skupno. In v tem je velika razlika.[/quote]

Ja, pa ja. Vsak živi kot mu paše a ne? In nismo vsi obsedeni s tem, da imamo svoje dvorišče, svoje stopnišče. Jst imam svoje stanovanje, stopnišče in dvorišče mi pa urejajo in čistijo drugi, za 10€ na mesec. In vrt imam svoj, samo ne zraven bloka…

Torej, jaz ne živim na svojem???

S tako malo prihranki?
Hmmm, dvomim.

Midva sva imela prihrankov 200.000€.
Med samo gradnjo se je nabralo še 35.000.
Za vselitev potrebujeva še cca. 40.000, za kar bova vzela kredit.
Potem pa ostane še urejanje okolice.

Sam odločaš, ali boš kupil drage ploščice ali tiste tapoceni, ali drag štedilnik ali bo zaenkrat dober z bolhe, drago školjko z ornamentom ali najcenejšo za par evrov … 200.000 bi moralo biti dovolj za skromno hišo. Avtorica ni napisala, da hoče grad,

Sam odločaš, ali boš kupil drage ploščice ali tiste tapoceni, ali drag štedilnik ali bo zaenkrat dober z bolhe, drago školjko z ornamentom ali najcenejšo za par evrov … 200.000 bi moralo biti dovolj za skromno hišo. Avtorica ni napisala, da hoče grad,[/quote]
Midva tudi nimava gradu.
Imava pa toplotno odlično izolirano hišo. Pravzaprav pasivno.

Res me zanima kako se je avtorica na koncu odločila, če se je prav je že najmanj dve leti vseljena, če se je narobe pa itak ne bo povedala.
Zelo zanimiva se mi zdi tema ravno v navezavi na nove ukrepe bank okrog financiranja stanovanj.

privarcevati morwte vsaj za toliko da inate streho in okna kupljena in vrata. Tako da je hisa zaprta. Malo se pocakajte in malo vec privarcujte.

Pozanimaj se za subvencijo pri izolaciji fasad. Vem, da je ogromno ljudi dobilo nekaj povrnjenega. Vsak raje prispeva k izolaciji, kot voha smrad pozimi – od kurjave….

New Report

Close