Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Gradnja montažne hiše – dovoljenja, cena,..

Gradnja montažne hiše – dovoljenja, cena,..

… in koliko ste dejansko porabili. Radi bi si postavili montažno hiško. Zanima me, koliko stane cca.gradbeno dovoljenje in koliko vas je dejansko stala hiša na koncu. Koliko časa ste porabili od nakupa zemljišča do dejanskega bivanja? Kateri je najcenejši ponudnik montažnih hiš v Sloveniji?

Za še kakršnokoli dodatno informacijo bomo ekstremno hvaležni!

In lep, miren božič vsem!

A.

Cena gradbenega dovoljenja je odvisna od lokacije. Taksa zanj je 42 000 SIT, projektna dokumentacija pa je do 1 MIO SIT. Za gradbeno dovoljenje in vso potrebno dokumentacijo čakate eno leto, naslednje leto lahko vse zgradite. No, midva bova gradila dve leti. Od julija do jeseni (bo kar zidana hiša) bomo naredili vse kar se zida, potem bomo počakali čez zimo, da se osuši in šele potem lesene stvari kot je parket, stopnice… Kar se ponudnika tiče: baje so neki, ki delajo hiše sicer v Bosni, a imajo predstavništvo tudi v SLO (moj mož ima link v službi). Sicer bi pa jaz gledala bolj na kvaliteto in to, kar vam bo všeč, ker boste le v tej hiši kar dolgo živeli, a ne?

Jej, eno leto za vse papirje? Pa menda gre lahko tudi kaj hitreje, upam. Mi iscemo, pa iscemo hisko in ker ni nic pametnega, tudi ze gruntamo, da bi se sami lotili gradnje.

Ponudnik, ki ga je omenila Drejka1, pa je (ce se ne motim) Juting:

Samo za primer čakalnih dob: moj svak je kupil zemljo, ki jo je bilo prej treba še razparcelirat, na tisti papir iz geodetske je čakal natanko eno leto. zdaj pa še vsi papirji, …………

jap. mi smo papirje nabirali eno leto in pol.

Midva ravno urejava dokumente. Gradbenega še nimava, zaenkrat so naju samo papirji stali okrog 1,5 mio tolarjev, še cca. 100 000 bova imela stroškov. Pridobivanje papirjev se kar zavleče, midva vse skupaj intenzivno urejava že od začetka leta, pa dobiva gradbenega šele v januarju. Midva sicer ne bova delala montažne, sva pa na začetku razmišljala o tem in sva se pozanimala o cenah. Najcenejši ponudnik je definitivno Juting, ugoden je tudi Rihter, občasna se splača kakšna Marlesova akcija. Vsi ostali ponudniki so kar dragi (Jelovica, Kager, Rima…). Se pa kljub ceni splača vzet montažno, ker če ne poznš nobenih domačih mojstrov, ki ti bodo gradili navadno hišo, boš za navadno plačala še enkrat več kot za montažno.
Kar se nakupa parcele tiče pa ne vem, ker sva jo midva že imela, vem pa, da so cene zelo različne, če greš le par km ven iz mesta prišparaš kar nekaj miliončkov.

Se ravno te dni selimo in upamo, da bo do petka konec. Montažna hiša Jaris.

Alja, na ta vprašanja se žal ne da odgovoriti, ker je vse preveč dejavnikov, ki na to vplivajo. Najbolje je, da se obrneš na posameznega ponudnika in ti naredijo konkretno ponudbo. Samo tako boš dejansko videla kateri je najugodnejši, sicer pa pri tem ni ravno pametno gledati samo na ceno.

Ponudnikov je kar nekaj, sicer pa zna montažno hišo narediti tudi vsak dober invečji tesar, midva sva se npr. pogovarjala tudi s Kregarjem in Hudovernikom. Torej poleg Jaris hiš so tu še Marles, pa Jelovica, ki oboji še vedno uporabljajo stekleno volno, Riko (mega dragi), Rima, Smreka, Juting (iz Bosne, so bili zelo poceni ampak tudi kvaliteta temu primerna), Kager, pa sigurno še kdo.

In najini podatki. Zemljišče sva kupila pred dobrimi 4 leti. GD sva imela pravnomočno v 18 dneh od oddaje vloge. Klet je zidana in smo jo začeli delati lansko leto poleti, montažni del pa smo začeli delati pred slabega pol leta. Cena za vse to je 35 mio (zemljišče 6 mio).

TUdi pri nas je šlo GD v 30 dneh skozi, kot je treba, problem je bil čas prej, ko so se “strokovnjaki” med seboj usklajevali – mi smo za papirje rabili od junija do novembra

Tinkara a si iz Višnje gore?

JA 🙂 Kosca

no, mi gremo pa na Vrh …

Tinkara, nama z možem so tudi všeč kraji tam na vašem koncu; Višnja Gora, Grosuplje. Sicer samo še gledava kraje, ni še nič odločenega. Pa bi imela par vprašanj, če in ko boš pri volji za odgovore:
1. Kolikor vem, hodi Svit v vrtec v Lj. A bo hodil tudi v šolo v Lj ali kje tam?
2. A poznaš kaj tam vrtce in šole? A so dobre oz. kvalitetne?
3. Koliko časa dejansko porabite za prevoz do Lj?

Hvala lepa za odgovore!

Bom skušala malo odgovoriti, pa bo Tinkara dopolnila:

– v Višnji gori je vrtec Polžek ob potoku in z zagrajenim igriščem delno trava, delno pesek, je pa za drugo starostno obdobje. Midva voziva sina v Grosuplje (je menda težko dobiti prostor, ampak smo bili 25 na čakalni listi pa smo ga vseeno dobili). OŠ je v Višnji gori, nova, o kvaliteti nimam pojma, je pa organiziran šolski avtobus iz bolj oddaljenih krajev.
– V Grosupljem sta dve OŠ. OŠ Brinje naj bi bila menda dobra (poznam eno učiteljico in jo zelo pohvali), v drugo stran, torej za Ivančno gorico pa ne vem, je pa v Ivančni SŠ.
– Trenutno porabim iz Črnuč do vrtca v Grosupljem 20 min. Res, pa nimam težke noge. Iz Rudnika do Grosuplja pa ca. 10 min. Iz Grosuplja do Višnje gore je še kakih 8 km po avtocesti, torej recimo 5 min. Odvisno sicer od mikrolokacije, ampak avtocestne vožnje imaš od Višnje gore pa do Lj. ca. 15 min, potem pa itak prideš na Dolenjko, ki je totalno neprometna v primerjavi s Celovško ali Dunajsko.

New Report

Close