grafična kartica
Lep pozdravček!
Jaz sem sigurna, da mi ne boste mogli pomagati, pa ne zato, ker ne bi bili sposobni ali kaj, ampak ker me zanima kakšno grafično kartico ima moj računalnik. Vem, da se z računalnika do računalnika to spreminja, ampak vseeno me zanima, če morda veste kakšne grafične kartice so se uporabljale za Basis 700 (Intel Celeron) marca 2001. Imam težave, saj sem inštalirala Windowse 98 in imam majhno resolucijo, računa od računalnika ne najdem, tako da ne vem kaj narediti. Rešitev bi bila iti do proizvajalca, ampak za zdaj skušam rešiti vse preko net-a. Hvala, pa še naprek lep, sončen dan!
Prav gotovo si poleg opreme dobila cd z gonilniki za grafično in zvočno kartico ipd. Na pamet je težko ugibati, kaj imaš v mašinci. Dobavitelji opreme naj bi imeli sestavnico tvojega računalnika še kje v računalniku, ali pa vsaj račun, saj še ni dolgo od nakupa. Kar pokliči jih. Če ni predaleč, jim lahko odneseš škatlo, pa bodo sami preverili, kakšno kartico imaš.
Obstaja tudi možnost da odpreš računalnik in poskušaš razbrati tovarniško oznako grafične kartice (za tržno ni nujno, da je napisana) nakar tisto oznako vneseš v kak iskalnik npr: in zagotovo boš kje našla, na katero tržno oznako se to nanaša, potem pa nisi več daleč stran od gonilnika.
V resnici je pa lažje iti do prodajalca (s kakim velikokalibrskim orožjem), ki ti je računalnik prodal in zahtevati od njega ustrezen gonilnik, če ti ga do sedaj ni dal.
K vragu z njimi, a res ne znajo dati vseh potrebnih gonilnikov? Ko sem jaz 2 – 3 leta nazaj kupil računalnik pri sicer uveljavljeni slovenski firmi, so “pozabili” dati gonilnik za grafično kartico in dali še napačnega za zvočno. In potem sem moral na zgoraj opisani način ugotavljat katero zvočno kartico sploh imam, ko se iz računa ni dalo razbrati katera je. Poleg tega sem ga pa še 10000 sit preplačal, ker se je v času od izdelave predračuna do računa toliko pocenil, prodajalec je pa znesek samo prepisal. …… Mogoče vzemi še kakšno granato s sabo 😉
Ah, samo takrat sem bil še mlad in neumen :)))
Lahko pa je integrirana na matični plošči. Poleg računalnika si verjetno dobila kakšen CD z enim kupom gonilnikov, pa še mogoče kakšno bukvico. Ponavadi so poleg matične plošče. Če pa ne veš, pa se obrni na prodajalca. LP Harry
Najlepša hvala za pomoč! :))
Ma ne razkopavej tarkoj računalnika !
Pojdi na ikono moj računalnik, klikni z desno tipko miške da se odpre roletka z več možnostmi in izberi lastnosti, nato klikni jeziček upravitelj naprav in tam na grafična kartica=in rezultat imaš tam.Potem greš lahko na internet po novejše gonilnike.
Upam da ti bo uspelo pozdravček
duhec
Uspelo bo le, če so windowsi uspeli prepoznati grafični vmesnik 🙂
Dragi moj duhec, sem poskusila vse možno in veš kaj piše: standardna grafična kartica. Pa sem dobila brco v rit. Vseeno hvala! Ma ne bom obupala, bom vztrajala do zadnjega. Ciao!
Ko poženeš PC, ti ponavadi v zgornjem levem kotu monitorja piše katero grafiko imaš. Ampak moraš hitro prebrati, ker ne piše dolgo. Pod tem še piše koliko bitna je. Poglej, mogoče ti bo uspelo. LP Harry
Vsem najlepša hvala! Sem rešla problem! Ciao!
Forum je zaprt za komentiranje.