grafična kartica
Kupujem nov računalnik in nevem za katero g. kartico naj se odločim. Nameravam kupiti katerokoli geforce4 mx… Prijatelj ima geforce3 ti-200 za katero je plačal očitno več kot bi jaz za katerokoli gf4 mx verzijo.Ali je torej res da je njegova trojka boljša in kaj se mi najbolj splača kupiti v čim nižjem znesku? Hvala.
Geforce 4 je kar dobra izbira po moje.
Če bo pa premajhna jo pa kasneje zamenjaš pa je.
Včasih (po moje) ni vredno dajati silne denarje za nekaj kar ne boš
uporabljal takoj bo pa čez nekaj časa bistveno ceneje, ali pa novejše!
Jaz imam tudi v vseh mašinah Gforce 4 pa mi zadostuje.
No ja igric pa ne igram!!
lp
Ja, za word je zihr v redu. Tako da bo jasno; Govorimo o dveg gForcih:
GF4 TI4x00 -> Kodno ime NV25.
GF4 MX4x0 -> Kodno ime NV18.
(GF3 TIx00) -> Kodno ime NV20.
Že po kodnih imenih lahko vidiš, kakšna je situacija. GF4MX je slabši od Recimo GF3TI, to pa zato, ker ne podpira vertex in pixel shaderjev, torej ne ustreza Dx8.1 standardom. Ker iščeš cenejše kartice ti predlagam Radeon9000 64Mb za okoli 22K, kar je približna cena za GF4MX, samo da Radeon9000 podpira Dx8.1 (v igrah je trenutno majhna razlika, v prihodnosti pa se zna zgoditi, da bo razlika ogromna, ali pa celo igra na GF4MX ne bo delovala zaradi strojne podpore Dx8.1. Poleg tega ima Radeon že kar sloves lepše 2D slike zaradi boljših strojnih filtrov.
Če pa še nisi prepričan pa pojdi na http://www.slo-tech.com forum in tam vprašaj, odgovor bo isti; Radeon namesto Gf4MX. Ime tega Gforca je samo marketinška finta, ker je zelo podobno GF4TI, ki je pa veliko boljši (in dražji).
vprašanje je zakaj boš rabil računalnik
jaz ti priporočam kakšnega r9000
Očitno cheap gaming system 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.