Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek granitni pult

granitni pult

Upam, da ni to kar mislim. Po posvetih, tudi z vami, sem se odločila za granitni pult. Je lep, imam ga 10 dni. Sedaj sem opazila mastno temno mačo od masti in jo obrisla. Bojim se da se je mast upila (pult je zaščitno premazan), ker se mača ne izgubi. Torej vaše izkušnje? Hvala.

Kaj je to “mača”?

Si prepričana, da imaš granitnega? Da nimaš slučajno marmornatega?
Na marmotnem se vse vpije. ZNANO JE, da vrhunski kuharji prisegajo na granit. Poglej na račun iz kakšnega materiala je tvoj pult.

Mača je MADEŽ!

Pult je iz granita Juparana colombo.

Prej smo imeli pult iz Baumaxa 13 let in je bil zakon, zdaj imamo poverbano kuhinjo staro 20 let in je enak pult, imitacija kamna, sijaj in je kot nov, skratka neuničljiv, še celo rajse z nožem se čez čas “zbrišejo”. Cena pa bagatela v primerjavi z ostalimi.

Mi imamo granitni pult 4 leta, na njem se ne pozna noben madež, pa je črn. A se je po njem že marsikaj polilo- niti ne pazimo ga preveč, le po kuhanju/pečenju vedno počistimo kuhinjo in seveda tudi pult. Ni občutljiv na madeže, vročino, udarce. Granitni pult je vsekakor eden izmed najboljših nakupov opreme za hišo!

Granit je navaden podn, imamo ga v kopalnicah, pa ga nikoli, nikoli več ne bi imela nikjer, še najmanj v kuhinji. Se pozna čisto vsaka kapljica vode, res, katastrofa.
Se ti pa maščoba ne bi smela vpit, ker meni dostikrat kaj pade nanj, od kreme, do olja, ampak kot pravim, poznajo se le vodne kapljice in lahko samo pucaš, pucaš in pucaš ali pa je vse flekasto.

Sedaj sem še bolj razočarana. Pa kakšen granit je to da se temen madež še vedno vidi. Zgleda da bo ostal za vedno. Kaj bom zdaj lahko kuhala samo še čaj?

New Report

Close