Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Grčija – cene

Grčija – cene

Je mogoče bil kdo letos v Grčiji? Mene zanimajo cene hrane in drugih stvari. Slišala sem, da so se precej dvignile. Najbolj me zanimajo cene v trgovinah.
Lp Anja

v grčiji sicer sama nisem bila, je bila pa moja prijateljica (na Samosu) in pravi da je bila razočarana nad cenami! je precej drago.pravzaprav so cene zelo nerealne:samo za primerjavo: npr. za eno kavico je dala več kot za karto otoka.pa tudi nasplošno je rekla, da so jih precej dvignili – glede na leta poprej.

Bila sem na Rodosu, kjer so cene malo višje od naših, lani pa v Santoriniju, kjer so bile cene res nekje zelo visoke, a moraš gledati, če greš v mondeno restavracijo tudi mondeno plačaš.

Jaz na potovanjih s hrano ne kompliciram. Jem mimogrede. Doma pa se spet razvajam.

Bila letos na Lesbosu. Otok ni tako top turistično razvit kot recimo Kreta ali Samos vendar čudovit. Baje tja hodijo na dopust bolj Grki. Cene pa – kakor za kaj. Pivo (Heineken 0,5l) od 1 euro v trgovinicah do nekje 2,5 v lokalih. Grška solata (ki zadošča za kar krepek dnevni obrok – skoraj povsod 3,5 eura. Gyros pita (njihov fast food – sestavljen iz neke vrste lepinje, sveže zelenjave, popečenih koščkov mesa, tzazikija in ponekod tudi malo pomfrija) cca 1,5 eura – tudi zadošča za en obrok. Ena taka povprečna večerja nekje od 8-12 eurov – odvisno kje in kaj ješ. Mi smo zapravili v enem tednu po približno 500 eurov na par v kar je zajeto najem motorja, bencin, hrana in pijača (razen zajtrka, ki smo ga imeli v hotelu) – pa nismo nič oz. bolj malo šparali. Zjutraj zajtrk, čez dan še en obrok (običajno smo naročili 5 grških solat, pet pomfirjev in dva tzazikija za 10 ljudi, kar je povsem zadoščalo ali pa smo šli na gyros) in zvečer še poštena večerja. Zelo si te zapomnijo če si malo bolj gobčen in z njimi malo poklepetaš, kamorkoli smo prišli večkrat, smo takoj dobili večje porcije, pa kakšen drink (ouzo) on the house. Ljudje zelo prijazni, sploh če pokažeš malo zanimanja. Zelo priporočam.
Malce je dražje kot je bilo pred štirimi leti, ko smo šli nazadnje, vendar ne bistveno. Ne vem pa, kako je s tem po bolj komercialnih otokih.

lp, tinca

Ojla!
Tudi mene letos zelo vlece na Lesbos, v katalogih izgleda cudovito.
Glede na to, da bom po vsej verjetnosti sla sama ( ce kdo zeli, lahko gre zraven :)) ) telepo prosim, ce mi poves kaj vec o tem otoku – v katerem hotelu ste bivali, kaj se splaca it pogledat, kaj ti je bilo vsec in kaj ne,…. kakrsna koli informacija bo zelooo dobrodosla.
Najlepsa hvala!

New Report

Close