Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Grčija-Kos

Grčija-Kos

Se opravičujem, če smetim….samo vprašala bi, če je bil že kdo v omenjenem hotelu- Kipriotis village 4*
na grškem otoku KOS. Razmišljam o rezervaciji, če je kakšno vaše mnenje, ki me bo prepričalo, še toliko bolje.

Pa kaj si tečna, matr a greste eni na potovanje sam zato,da ste v fensi hotelu?? vrjemi mi, sem bila že kar nekajkrat iznad svoje postelje, pa sem spala tako skoraj na tleh, kot na zmajani postelji, nikol pa nikamor šla samo zaradi hotela

Si že vzela predpisano tableto, tečka?????

Mi smo bili nekaj let nazaj na Kosu. Jaz sicer nisem bila v omenjenem hotelu, bila pa je moja prijateljica. Je bila kar zadovoljna z njim. Ker je hotel v bližini mesta in samih term ( otok znan po tem ). Če te kaj zelo konkretno zanima povej, jo bom vprašala. Ma nimaš kaj falit. Kos je bil zame najlepši dopust kar sem ga dosedaj imela. Mi smo bili 14 dni in smo si ga ogledali po dolgem in počez z motorji ( skuterji). Skratka, samo uživajte.
Forum pa je najbrž namenjen temu, da se take stvari vprašajo. Če komu ne paše, naj pač preskoči. Aja, mi smo bili pa blizu kraja Kardamena.

Jaz sem bila v kipriotisu.

Sicer je bilo to že nekaj časa nazaj, ampak je bilo ok.

Midva sva doplačala nekaj za kao boljšo sobo, nakar sva dobila ogromno dvosobno stanovanje s teraso, vendar v zelo slabem stanju. To so nama potem zamenjali za res super urejeno sobo. Hrana je bila dobra, velika izbira. Do glavnega mesta sva se vozila ali z busom ali rentacarjem. Plaža pri hotelu pa ni nevem kaj….nekateri naši so imeli tudi AI in so bili prav tako zadovoljni.
Bazeni so super, tudi za otroke…sicer pa ti kaj več ne vem povedati, ker sva midva bolj ali manj hodila v hotel samo jest in spat.

Kje na otoku pa je to?

Jaz sem bila v Marmarih …
Ni nevem kaj hotel ene 3* ma, ma smo šli last minute … A veš, da se je men isto zgodilo: Smo prišli, na recepcijo, tam en starček (vrjetno tudi lastnik- ker je dobesedno stražil noč in dan okrog hotela), nas sprejme (nič kaj lepo) in nas 4 hoče spravit v eno sobo (zakonska + pograd)- je reku, da nima druge sobe, pa smo imeli rezervirano… Pol smo se le nekako zmenili prek menedžerja in dobili 2 sobi …

skratka je blo lepo, smo meli rent-a-car, smo šli po celem otoku, razen tam od Kefalosa naprej, ko ne veš al boš prišel ali ne, nismo šli… Skratka Grki imajo groozen naglas, tako težko smo se kaj sporazumeli po angleško …
En dan smo šli v treme (tam se kopaš v vodi, ki ima 46*C in vsebuje žveplo, je dobro za kožo, aja in je dobesedno v morju-iz strani priteka slana voda , iz dna pa voda ki ima 46’C)- jih je kar težko dobit, ker sploh ni nobene table ali napisa (če greste, pejte pred 10h, ker potem je zlo velik turistov in terme so velike cca 5m2- in ), pol malo raziskovali cel otok, plažice, gl. mesto-kos

ceste so take ‘nepričakovane’, kar naenkrat se konča in je prepad (ko boste šli v terme, lahko vidite en star avto, kako visi dol)

veliko ljudi najame skuterje ali 4-kolesnike, tko da če mate možnost, kar vzemite, je lepše kot z avtom

hrana je dobra, ljudje so pa zeloo prijazni (ene par prodajalcev in natakarjev je že bilo v slo in so pravili kako je bilo lepo…)

en dan smo šli na nisyros. to je vulkanski otok, se tja pripeljete z ladjo- cca. 1 uro. grete lahko v krater (mislim, da ima premer 200m ), samo, če je že tako vroče in še v vulkanu (pa še smrdi) so odprtine, kjer puha ven para (se lahko tudi opečeš v obraz, če si preblizu- saj veste, para te prej opeče kot vroča voda) je kar se za skuhat … pa men so se bele kratke hlače obarvala in japonke mi še zdaj smrdijo po gnilih jajcih … pa tam pogledate tradicionalno vasico, kjer lahko si lahko samo 2 dni (ker ohranjajo tradicionalnost), kupite tradic. sirupe iz mandlja in višnje, si pogledate samostan in cerkvico …

pa za domov si kupite trad. baklavo, bonbone- karamelizirane

aja avtobusni prevoz je zelo slab, po nisyrosu smo se vozili brez klime pri 40 stopinjah C, stari avtobusi

aja pa najbolš je it tam junija, ker potem je kar vroče (ko je brezvetrje je za crknit), pa junija je še donosno it v turčijo, ki je itak zraven, greš tam kej kupit, ponaredke pa to

aja pa na celem otoku piha- venomer (ko je brezvetrje je za crknit vroče), na s strani se veter kaže v velikih valovih- pa je kar fajn not plavat (se namučiš). na j strani otoka pa piha, ampak ni toliko valov…

vem, da nisem odg, na tvoje vprašanje, morda pa komu pomaga

za avtorico: greste 1.?

aja pa na Zio smo šli, tam greš lah mal nakupvat- prav vasica s trgovinami, pa sončen zahod (sonce ‘pade’ v vodo), pa nek naravni prak je tam … pa neko jezero

velik je tega, moraš it vsaj za 14 dni, pa večkrat ponovit- tko k če greš v NY, London al pa Madrid (itd.) moraš ponovit večkrat, ker vsaki neki drugega spoznaš, novega vidiš, drugače vidiš mesto

O, hvala za obširno razlago. Grem pa prvič, …no, se še odločam, odločitev bo padla do konca tedna. Hvala vsem za trud in čas pri opisu.

Pozdravljeni,

gre kdo začetek julija na Kos bol točno v Kipriotis village hotel, koliko je ta hotel oddaljen od centra Kosa in kaksni so kaj nocni klubi tam?

lp

New Report

Close