Najdi forum

Grčija-Kreta

Šli bi na Kreto. Je že kdo bil – kakšna je klima (vroče, piha…?), kateri hotel priporočate, je plaža za majhne otroke (sinova 2in 3,5 let) – mivka…..

Živio,

jaz sem bila nekaj let nazaj na Kreti, otok je krasen, mi smo bil v Harsonisosu. Imajo mivko, poleti je zelo vroče, bili smo septembra in so temperature okoli 35 stopinj, se pa da zdržati, ker je ob morju. Morje je krasno, kaj se tiče pa otrok vam pa žal ne znam svetovati kako in kaj ker jih še nimam.

Lp,
Dina

Ni občutka vročine, ker venomer piha.

Midva sva bila na Kreti ene 3 ali 4 leta nazaj. Nastanjena sva bila v eni majhni vasici Ligaria (ali nekaj podobnega). Tam je bil en čudovit majhen zalivček, sami domačini in – midva. Preveri, šla sva s Kompasom. V vasi ni bilo nobenega hotela, samo ta gospa je imela par apartmajev. Res lepo. Vzela sva rent-a-car, in se vozila po otoku.

Priporočam severni del otoka. Hersonisos – – Stalis -Malia (vzhodno od Herakliona – Iraklio). To so mesteca, ki se držijo drug poleg drugega in dejansko avtomobila ne potrebujete. Če bi radi bili na samem, odmaknjeni pa kot Tejra priporočam Ligario.

Sicer pa so potem lepa tudi mesta: Chania, Retymnon – SZ del otoka; Agios Nikolaos, Sitia…

Tudi mi smo bili dvakrat v Heronisosu pa nič ne piha. Je pa peklensko vroče poleti.

Mi smo bili lani avgusta. Tudi letos bomo skoraj gotovo spet šli na Kreto. Nam zaupaš kdaj in za koliko časa bi šli na Kreto? Nameravate počivati ali aktivno preživeti počitnice?

Mivkaste plaže pred hoteli so na severnem delu na relaciji, ki ti jo je priporočila že Barbara, Hersonosis – Stalis (Stalida) – Malia. Tam je tudi največja gužva. Kot zanimivost bi omenil nasade banan v Mali-i. Naš mali sicer banan ne je, ampak teh se ni mogel najesti.
Na severni obali vseskozi rahlo do zmerno pihlja (tako kot povsod na Egejskem morju), ker pride kar prav, saj je julija in avgusta temperatura med 30 in 40°C, valovi so nizki do zmerni.
Ker so navedeni kraji skoraj na sredini Krete, so odlično izhodišče za izlete.

Jug Krete je nekaj povsem drugega, plaže ob Libijskem morju so tudi drobno peščene oz. mivkaste. Naselj je manj. Velikih hotelov praktično ni.
Pogosto piha močan veter. Dvometerski valovi so vsakdanjik, tako kot tudi rdeče zastave na plažah.

Kot sem že nekaj vprašanj nazaj odgovorila glede Grčije-Kreta:mi smo bili lani z triletnikom(hotel cactus beach) in smo bili zelo zadovoljni še bolj pa je bil navdušen mali,ki želi zopet letos nazaj.Šli smo konec avgusta(prbl 30stopinj),plaža-mivka,ljudje zelo prijazni-priporočam!Hotel si lahko pogledaš(imajo cel posnetek)-agencija Kompas!Pozdrav

Brigita, ali je Star Beach vzhodno ali zahodno od Hersonisosa?

Drugače pa je Kompasova ponudba tukaj:

Sicer pa so cene apartmajev na Kreti zelo nizke. Na relaciji Hersonisos – Malia med 40 in 60€ na dan za dvoposteljni apartma s klimo v polni sezoni.

Priporočam vse razen mest ala Hersonisos, no, razen če imaš rada na počitnicah še milijardo drugih turistov. Jaz bi, če bi lahko čas zavrtela nazaj, šla v kako umirjeno vas. Glede vremena, konkretno v Hersonisosu je bilo krasno, jaz ne prenašam nobene vročine, a ob tistih prijetnih sapicah sploh nisem opazila, da je nad 30, občutek imaš, da je 25, vsaj jaz sem ga imela, tako da sem, saj ni res, pa je, včasih hodila čez dan kar v kavbojkah naokoli. Nasprotno pa je bila južna obala vroča za znoret, valovi so bili zmerni. Plaže na jugu so res lepe za pogledat, pesek in vse, ampak kaj ko je hudič razbeljeno vroč, tako da bos ne moreš ravno do morja, vsaj meni ni uspelo. Naselij pa res ni bilo videti (niti lokalov ali wcjev ob sicer relativno obljudenih plažah, kar pa veš kaj pomeni……vložki in iztrebki za grmovji, tako da se je moj izlet ob neki reki izjalovil:((). Kakorkoli, je tako kot povsod, ful lepot in nekaj ne tako bleščečih podrobnosti.

****ali si mislil-a ali je Cactus Beach vzhodno ali zahodno od Hersonisosa!Cactus beach leži vzhodno od Hersonisosa-Stalis za Star Beach pa nevem.

New Report

Close