Najdi forum

Cez 3 dni grem v Grcijo na Ios! Zelo bi bila vesela se zadnjih napotkov, torej…cesa se moram paziti? Kaksen faktor naj uporabljam, glede na to, da sem bela kot jogurt? kaksno hrano moram poskusiti? cesa ne smem zamuditi? to velja tudi za atene in santorini.
Nekdo mi je ze dal napotke, ampak bi rada se vec:) Vec glav, vec ve….
Hvala za odgovore!
Tjasa

Visok faktor, najmanj 20…..

Ne smes zamuditi okusnih koktailov, metaxe, ouzo (men ni bil ravno najboljsi)…
Absolutno moras poiskusiti GIROS, mmmmnjammmmm kolk je pa to dobro. Men je bila na splosno vsa hrana zelo okusna, na zacetku precej preslana, sam se pocasi kar privadis. Absolutno ne pozabi na grsko solato.
Pozorna bodi na kupovanje na trznicah, kjer moras vsako ceno zbarantati, ker so kar visoke….. Da pazi na denar, pa tako ali tako ze ves!
Pa na kaksen izlet pojdi….se splaca!

no, tolk ti svetujem jaz.

Cim lepsi dopust ti zelim!

lp, Jessy

Upoštevaj vse kar ti je že naročila Jessy dodala pa bi še, da ne smeš zamuditi jagnjetine, ki jo grki pripravljajo fantastično, da se kar topi v ustih. Dokler je nisem probala pri njih sem bila prepričana, da je zanič. Tako jo namreč pripravljajo pri nas. V tem času so gotovo zrele tudi kaktusove opuncije (sadeži na kaktusih). Ta sadež ful odžeja, samo pazi, da se ne zbodeš, ker ima drobne bodičke, ki pa zelo boleče pikajo. Vsi sicer hvalijo vasico Oia, kjer naj bi bil najlepši sončni zahod vendar mene ni ravno pretreslo. Veliko lepši mi je bil v Firi. Če boš hodila jest ven bodi pozorna na to, da so cene v restavracijah, ki nudijo pogled na kaldero, višje. Torej izbiraj restavracije, brez razgleda, pa se potem raje sprehodi.
Če boš slučajno v Kamariju, je odlična restavracija KIVI (ja ime je pa čudno), kjer imaš vsak dan meni tipične grške hrane (meni je bilo vse fantastično, čebulna juha, popečen sirček, jagnjetina…) predvsem pa črno vino, ki ga ni mogoče kupiti v nobeni vineriji, ker ga dobivajo od kmeta. Če boš naletela nanjo se splača vstopiti, cene so približno take kot pri nas. Raje malo nižje, čeprav sem bila tam v višku sezone. Izlet z ladjico na Neakameni in Paliakameni priporočam, sploh če te vsaj malo zanimajo vulkani. Ker sta odmaknjena poskusi za lahek prigrizek nabodalo z mesom jastoga ali kakšnega drugega raka, tu je namreč bolj ugodno kot na samem Santoriniju.
Sicer za Santorini priporočam najem skuterja in pazljivost na cesti. V treh dneh lahko prekrižariš cel otoček in tako obiščeš tudi bolj skrite zalivčke. Če želiš biti nastanjena blizu plaže je najbolje, da se stacioniraš v Perisi ali Kamariju. Seboj vzemi kakršnekoli, najbolje plastične natikače, da boš po črni, žgoči mivki lahko prišla do vode. V Kamariju je tudi letališče in redni preleti nad plažo, upam da te ne moti.
Priporočam tudi ogled Akrotirija (mesto je bilo ob izbruhu vulkana zasuto z sajami) čeprav so večino ohranjenih eksponatov preselili v muzeje po Atenah in so na mestih, kjer so bili najdeni le še fotografije. Če boš tudi v Atenah, pa si jih lahko ogledaš. Takoj zraven pa imaš Red beach, ki pa je običajno natrpana do zadnjega kotička, paše pa se malo osvežiti, če si s skuterjem.

Želim ti lep dopust

Lara

Se nekaj moras poskusiti….SAVLAKI (ne vem ce sem prav napisala). To so nabodala iz jagnjetine….res odlicno!
Mogoce se bo to slisalo cudno, ampak meni so bili najbolj okusni pri neki gospe, ki je to pekla na ulici….v restavraciji so bili pol slabsi!

lp, Jessy

New Report

Close