grcija
cau…
koj k se znebiva bremena izpitov, se s prjatlco odpravlava mal po grciji… zanima me, kam se kje splaca it (celina me niti ne interesira, sm ze bla) -ciljava bl na otoke…
no, dobr zur (pa s tem ne mislm instant latino diskacev- ampak vsaj kasn drumn bass) poleg vsega ostalga (tradicionalne vasice, fajn plaza) ni postranska stvar…
kasne ideje? uu in se to- kje se lahko zrihta kasno letalsko karto (npr za nazaj, ko bo utrujenost ze znatno vecja..)…
hvala
eva
Jaz sem v Grciji kar vsako leto, ker je toliko enih otokov, da jih res ne mores pregledati v eni sezoni. U bistvu si tudi dva otoka nista podobna po sestavi turistov, ki jih obiskujejo. Santorini je lep, vendar cista komerciala, na Ios gres ce si star do 22 let, ker so tam tako ali tako sami otroci, katerih cilj je biti 24 ur na dan pijan, Naxos je otok kamor gres pocivat, celega lahko v enem dnevu prevozis s skuterjem, ima pa krasne plaze, cene so tudi v najvisji sezoni zelo zelo sprejemljive, Anafi je otok, kjer lahko mirno kampiras na plazi kolikor casa ti dusa pozeli, je turisticno popolnoma neobiskan, v dveh zalivih, kjer lahko kampiras je pa bolj hipijevska scena, na Amorgosu je povsod prisotno tipicno tradicionalno grsko vzdusje, lepe plaze, prijazni ljudje, cene so podobne slovenskim, turisticno ne ravno najbolj obiskan, Kreta je superca, tam sem edino videla pravo klubsko sceno v njihovih klubih, ki jih imajo kar precej, pokrajina izredno pestra, rabis pa definitivno najmanj 14 dni, da sploh lahko celo pregledas, cene v sezoni kar zasoljene, Tinos in Siros sta blize celini in zato polna turistov in precej skomercializirana, nista ravno znana po kaksnem burnem nocnem zivljenju, imata pa kul plaze, vcasih mogoce kar prenatrpane in se zato pocutis kot bi bil nekje v Istri, Rodos in Kapadokija – bozanska, vendar ne za zuranje ampak izlezavanje in polnjenje baterij, Krf – u redu, ampak to se ni tisti tipicen grski otok z belimi hiskami ter modrimi vrati in okni, je le preblizu celine, Mikonos – na njem prevladuje folk prepoln kesa. U bistvu se imas na vsakem otoku lahko super, mora pa biti tudi dobra druzba, to sicer ni panike, ker so grski otoki poleti okupirani s turisti in zato spoznas malo morje folka, ce je ze zur je ali privat, ali pa “instant latino scena” kot si jo sama poimenovala, edino na Iosu in Kreti bi se naslo kaj tvojemu okusu podobnega.
Zivjo!
lani smo bli na maturantskem izletu na Santoriniju in je blo super (saj, na kerem pa ni!). Ampak… cene so FUL visoke(pa smo bli septembra, kao izven sezone), poleg tega pa je otok ful majhen, dve turistični mesteci, z eno glavno ulico ob obali, kjer se vse dogaja – po dveh dnevih ti že pride prek. Je pa otok ful lep-bele hiške z modrimi polkni.
Smo pa še skočli malo na Ios pogledat kaj dogaja in je ful noro, ker je ful folka, pa ne samo do 22 let (sem spoznala tud enga starega Irca=žurera) – bistvo je, da so tam vsi za žur, ne glede na leta. Pa še plaža takoj ob pristanišču je božanska-bel pesek. Se pa da prit s Santorinija s trajektom v 1 uri!
Jaz ti predlagam, da se ne omejiš le na en otok in da se seveda skrajno zabavaš, pa kjerkoli že boš…
pa lep pozdrav!