Grd človek – meaning?
V sosednji temi se je nekaj debatiralo o ” grdi” osebi. Gre za žensko, ki že vso življenje posluša očitke na račun svoje zunanjosti. Posledično je prepričana, da do nje nihče nikoli ne bo gojil ljubezenskih čustev in se je tudi že sprijaznila, da bo ostala kar sama, čeprav neizpolnjena.
Pa me je prešinilo, da termina “grd, grda” sploh ne znam pravilno razložiti. Če je govora o izgledu, moram priznati, da grdega človeka sploh ne poznam. Sem pa srečala tako službeno kot v privatnem življenju nebroj hudobnih, značajsko slabih ljudi. Takšni so zares grdi, nevredni našega časa in pozornosti. Lahko je nekdo manekenskih dimenzij, a, če je značajsko slab, v moji hiši zanj ni prostora.
Vaša mnenja?
Imamo lepe ljudi, imamo povprečne ljudi in pa grde.
Če ni grdih, potem tudi lepih ni. Pa vemo, da imamo lepotna tekmovanja.
Moški gledajo na videz. Lepa ženska bo komot dobila moškega, ne glede ali je ona ok ali pa ima gnil značaj.
Grda ima lahko super značaj, moškim ne bo zanimiva.
Če je pa grda in po možnosti tiha, mirna pa itak nima šans.
Kot sem že v tisti temi pisala: jaz si ne delam utvar, da nisem grda.
Sem pa nisem pripravljena ličiti, barvati, da bi dobila moškega in zato sem večno samska.
Večno samska, 23.05.2025 ob 13:25
Imamo lepe ljudi, imamo povprečne ljudi in pa grde.
Če ni grdih, potem tudi lepih ni. Pa vemo, da imamo lepotna tekmovanja.
Moški gledajo na videz. Lepa ženska bo komot dobila moškega, ne glede ali je ona ok ali pa ima gnil značaj.
Grda ima lahko super značaj, moškim ne bo zanimiva.
Če je pa grda in po možnosti tiha, mirna pa itak nima šans.
Kot sem že v tisti temi pisala: jaz si ne delam utvar, da nisem grda.
Sem pa nisem pripravljena ličiti, barvati, da bi dobila moškega in zato sem večno samska.
Če si grda ti tudi ličila in barvani lasje ne pomagajo. Kvečjemu plastična operacija.
Obstajajo že dolgo normativi kaj je lep človek in kaj grd. Seveda je tu govora o zunanjosti. Znotraj teh dveh kategorij je pa brez števila variant, nians in podobnega. Spet ne gre mešati s privlačnostjo. So lepi ljudje pravilnih proporcev obraza in telesa, ki so odbijajoči. Poglejte med igralci. Vse na njem, njej štima, a vas nekaj odbija. Lahko je individualno, lahko na splošno. Pa poglejte spet tako imenovane grde. Nič na njem ne štima, so za ponort privlačni ali pa so to vsaj bili. Pomislite na Micka Jaggra, Al Pacina, Dustina Hofmana, novejših niti ne poznam toliko. Žal to velja samo za moške. Na ženski strani ni grdih in privlačnih žensk. Krivica, ja je, samo mi ne bomo nič spremenili. Mi zna kdo pojasniti zakaj mačke, od tigrov navzdol veljajo za lepe in elegantne, res so, čeprav jih mogoče ne marate in zakaj hijene, krokodili, varani itd veljajo za grde, odbijajoče celo gnusne. Tako pač je. Med živalmi in ljudmi in rastlinami.
Realnost je, 23.05.2025 ob 13:46
Realnost je, da pri ženskah je važen predvsem videz. Pri moških pač ne.
Ženske zapravijo na tisoče evrov, da bi bile lepše.
Grda ženska bo težko uspela v življenju. Mogoče v službi, ampak redkim uspe, pri moških pa sploh težko.
Realnost,bluziš…tudi ženske gledajo zunanjost in privlačnost…polna denarnica je pa še plus…
Večina poparčkanih ljudi je povprečnih in krepko podpovprečnih. Ja grdih. Fizično. Od debelih, kosmatih, brez zob, rdečeličnih….mi imamo poročeno sodelovko z brki. Ja ne zjebavam se. Temno rjavimi brki k dedc. Si jih ne brije. Obrvi ima kot da sta se ji dva hrčka tam nalepla. In ja poročena. Tri otroke. Mož sploh ni grd. Tako da to je izgovor. Tako kot lahko reven dedc najde žensko lahko tudi grda ženska moškega. Če ima seveda kaj drugega za ponudit. Tud se pa večini ustavi. Ker večina ima več felerjev kot enega. Seveda tistega ki ga je težko spremenit ali nemogoče potem za izgovor uporabijo, da jim ni treba drugih ki bi jih lahko spreminjat. V resnici je pa zelo preprosto. Ljudje so radi s tistimi ob katerih se dobro počutijo. Če znaš ta filing dat ljudem, da so sprejeti, cenjeni, slišani, upoštevani….ti večina je iz roke. Tudi če si grd. Ja tudi dedci. Direkt izkušnja ene orng debele in niti približno fizično lepe