Najdi forum

grda navada

Živjo!

Dolgo časa sem si grizla nohte do krvi,a sem se odvadla.In takoj s tem pričela grizti kožico okoli nohtov.Ne morem nehat!Končno nohti zgledajo O.K.,je pa kožica vsa rdeča in pogrižena.Se bojim,da se bom odvadla grizt kožico in si zraven začela pult lase al pa kej podobnga.Kako ste se vi odvadili grdih navad?

Lep pozdrav!

Kar se tiče nohtov, sem si jih tudi sama grizla dobri dve leti. Verjemite ni bilo boljše kot sedeti pred televizijo in ob napetem filmu grizti nohte, tudi do krvi.

Najteže je bilo to, da sem roke kar naprej skrivala pred drugimi, ker mi je bilo nerodno, da bodo opazili grde in pogrižne roke. Da ne govorim o tem, kako mi noben lak za nohte ni pristajal, o barvnih lakih pa tudi razmišljala nisem.

Nekega dne sem se odločila, da bom prenehla grizti nohte. Bila sem ponosna na to.
Nohti so bili vedno daljši, s časoma pa sem začela kupovati tudi barvne lake, še posebno temne.

Kar vam želim povedati je to, da vsa dejanja izhajajo podzavestno. Tudi griženje nohtov. Verjetno ste ponosna na svoje dolge nohte. Skušajte se prepičati, da boste izgledala še bolje, če ne boste grizla obnohtne kožice.

Svetujem vam uporabo Orly negovalne kozmetike za nego nohtov. Kupite si olje za mehčanje obnohtne kožice imenovan Cuticle Care. To olje naneste na obnohtno kožico in z blazinicami prstov le-tega s krožnimi gibi vmasirate v obnohtno kožico. Postopek ponovite večkrat dnevno. Tako se boste zaposlila z nego in masiranjem, namesto, da bi mislila nato kako boste grizla kožico.

P.S. pa nikar si ne začnite puliti lase, ker ne vem kaj vam bi vam odgovorila.

Lp Nada

Pozdravljeni!
Mene pa zanima sledeče; nohte sem grizl kot otrok, od tega je že kakih 15 let. Kljub temu pa mi nohti ne rastejo tako, kot bi hotela. Nočejo se namreč zrasti s podlago – upam da razumete, o čem govorim. Površina nohta, ki bi naj bila še zrastla s prstom, se namreč noče povečati do konca prsta, ampak se konča nekje na 2/3. Od tam naprej pa noht “visi” v zraku (je torej že bele barve).
Kako bi lahko to popravila?
Hvala za odgovor in lep pozdrav, M

Lep pozdrav!

Verjetno ste rast nohta in obliko nohta spremenili z griženjem, čeprav ne verjamem, da bi bile posledice tako dolgotrajne.

Če vas prav razumem, vam noht ne zraste do konic prsta?

Svetujem vam, da obiščete kozmetični salon, kjer vam bodo strokovno svetovali in priporočili manikuro. Naročite se za posvet!

Lp Nada

New Report

Close