Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Grdi zobki

Grdi zobki

Mojemu triletniku vsak dan 2x čistim zobe, pa ima čisto rjave.
Sem enkrat mimogrede slišala zobarko, da ima rjavo sklenino.. zdaj pa vidim, kaj je mislila.
A se je to že komu zgodilo in kako naj to sčistimo?
Mogoče je to od železa, ki ga je otrok jedel ?

Isto je bilo pri nas, zobki so kar razpadali, kljub čiščenju. Najhuje je bilo ko so ga razne tete spraševale “a ti je miška zobke popapala?”
Z velikim strahom smo čakali stalne zobe, ki pa so na srečo lepi beli. Drgnemo pa seveda ko nori.

preveč sladkih čajev lahko baje potemni zobke… a pije dosti tega?

Nobenih čajev ni pil, samo vodo.
Nobenih sladkarij do 3 leta..

Pri nas ima rjave lise čez vse zobe (3 letnik). To so obloge ki so odstranljive a se kmalu spet pojavijo. Niso škodljive in ponavadi so taki zobje špe bolj zdravi. Gniloba, karies je pa nekaj drugega. Pojdite k zobozdravniku! A še niste bili? Bo povedal kaj je na zobkih. Mi smo bili prvič pri 1,5 leta. Od takrat pa na pol leta.
LP

natasa

Takšne je imel naš 4 letnik po antibiotiku. Gre dol, vendar zeloo počasi. Nam se je obnesla malo trša ščetka in zobna pasta za odrasle. Je trajalo pa dobra dva meseca. Je pa res, da to ni nevarno, le estetsko moteče.

Je bil pri zobozdravniku že 4x pa vse ok.Prej niti nisem opazila tega, zdaj so pa zobki večji in se zelo vidi. Kot sem zgoraj napisala je zobozdravnica enkrat omenila rjavo sklenino asistentki , samo ni rekla nič konkretnega, jaz pa tudi nisem vedela o čem govori.
Upam, da bo šlo dol.

Pri nas rešujemo ta problem z električno krtačko.
Samo takoj, ko ne očistim zadostno ali mi ne pusti, pridejo flekci nazaj.

Je pa naš fant star 2,5 let, zelo malo pije in zelo težko ga je prepričat, da ima par minutk odprta usta, ker ne more nehat govort :)))

New Report

Close