Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Grdo sem se obnašala do mame , sedaj je mrtva

Grdo sem se obnašala do mame , sedaj je mrtva

Mama je nenadno in mlada  umrla, na zadnje ko sva se videli, sem se zelo grdo obnašala do nje. Ko bi vedela, da zadnjič govoriva, bi se drugače obnašala . Šla mi na živce, sedaj jo pa pogrešam, ne bo videla moje družine, mojih otrok.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimna437, 12.11.2024 ob 21:24

Mama je nenadno in mlada  umrla, na zadnje ko sva se videli, sem se zelo grdo obnašala do nje. Ko bi vedela, da zadnjič govoriva, bi se drugače obnašala . Šla mi na živce, sedaj jo pa pogrešam, ne bo videla moje družine, mojih otrok.

Iskreno sožalje. Mama ti je gotovo oprostila težke besede. Je starejša in zrelejša od tebe, sigurno je vedela, da iz tebe govori mladostna nepremišljenost. Rada si jo imela, če ne ti ne bi bilo zdaj tako hudo. Pa tudi ona je gotovo čutila in vedela, da jo imaš rada. Zdaj ji tega ne moreš več povedati in pokazati, a dobila boš popravni izpit, ko boš imela svojo družino. Mogoče boš imela hčerko, ki ti bo kot pubertetnica zabrusila kako težko besedo. Takrat boš videla, kako jo imaš kljub temu rada. In se boš spomnila svoje matere. Naj ti bo takrat toplo pri srcu.

Te razumem. In prejmi moje sožalje. Jaz sem zelo hvaležna da sem zadnji teden pred smrtjo nehala biti stara jaz. Do očeta  sem se začela sproščeno vesti, nekako  nisem več zapenjala, spremenila sem taktiko. Kot bi mi nekaj v meni reklo, nehaj . Zadnjič ko smo se videli, smo se super imeli, spili nekaj skupaj, se hecali, smejali. Večer je šel od nas domov.  Ponoči ga je kap zadela, nikoli več se ni prebudil.

Odgovor na objavo uporabnika
Bivša, 12.11.2024 ob 21:33

Iskreno sožalje. Mama ti je gotovo oprostila težke besede. Je starejša in zrelejša od tebe, sigurno je vedela, da iz tebe govori mladostna nepremišljenost. Rada si jo imela, če ne ti ne bi bilo zdaj tako hudo. Pa tudi ona je gotovo čutila in vedela, da jo imaš rada. Zdaj ji tega ne moreš več povedati in pokazati, a dobila boš popravni izpit, ko boš imela svojo družino. Mogoče boš imela hčerko, ki ti bo kot pubertetnica zabrusila kako težko besedo. Takrat boš videla, kako jo imaš kljub temu rada. In se boš spomnila svoje matere. Naj ti bo takrat toplo pri srcu.

Se globoko strinjam! Bolje ne bi mogla napisati.

Lekcija, ki naj ti bo, da morebitni svoj slab dan ali zaradi svojih težav, stvari ne stresaš samoumevno na druge ter da se opravičiš, če si koga prizadel. Ter da ljudem poveste, da jih imate radi. Sedaj se greš lahko ‘pogovoriti’ in se ji opravičiti na grob. Da boš tudi sama sebi oprostila. In naslednjič ob drugem človeku kako drugače ravnala.

New Report

Close