Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Gre res po 40. letu vse v maščobo? Se je tudi to vam zgodilo?

Gre res po 40. letu vse v maščobo? Se je tudi to vam zgodilo?

V knjigi Zdravni možgani sem prebrala eno foro, ampak sem jo pozabila. Misllim, da je to nabiranje tudi posledica preobremenjenosti določenih notranjih organov in nepravilnega ravnovesja hranil v prehrani.

Ne vem, ko ene tu pišete, da ste ostajate zelo vitke tudi po 40. in to tudi s sladkarijami vred. Ne vem, ampak bi skoraj stavila, da je to gensko pogojeno. Tudi vaše mame oz. babice so bile v teh letih verjetno vitke. Če sodim po sebi, se redim nekako tako kot moja mama.
Enostavno sladko redi. Drugega, kar bi redilo, pa ne jem.
Se strinjate?

Glede mojega gibanja: hodim, grem na sobno kolo, dvigam uteži, počepi ipd. Sicer ne ravno veliko, vse zmerno, ampak ni pa brez nič. Pol ure na dan najmanj.

Ne vem če ravno sladko redi – ker tega res veliko pojem, po mojih izkušnjah maščobe, omega 3. Najbrž kakšne sladke kupljene pijače – teh ne kupujem nikoli, pijem vodo ali domači sok. Redijo se običajno ljudje, ki ne kuhajo doma in hodijo ven jest. Pri meni je že bilo tako, največ kil sem imela takrat, ko sem hodila ven jest – zaradi službe.

Ne vem če ravno sladko redi – ker tega res veliko pojem, po mojih izkušnjah maščobe, omega 3. Najbrž kakšne sladke kupljene pijače – teh ne kupujem nikoli, pijem vodo ali domači sok. Redijo se običajno ljudje, ki ne kuhajo doma in hodijo ven jest. Pri meni je že bilo tako, največ kil sem imela takrat, ko sem hodila ven jest – zaradi službe.
[/quote]

Omega 3 so te redile? Prvič slišim? V kakšni obliki si jih uživala? Kaj niso to nenasičene zdrave maščobne kisline, če se ne motim?

Če se samo tolažiš in “pogovarjaš samo o tem” da je z leti slabše, potem tudi ne moreš najti motivacije in znanja, da bi temu kontriral s pravilno telovadbo. Robi vas vodi v pravo smer. S tistim, česar ne moreš spremenit, se je brezveze ukvarjat. Raje se ukvarjaj s tistim, kar lahko spremeniš.
[/quote]

????? Ne razumem, kaj mi pravzaprav očitaš. Pejmo od začetka. Avtorica sprašuje, če se z leti začnejo nabirat kg. Jaz in še nekaj drugih ji to potrjujemo, ko pri sebi opazimo razliko. O tem teče debata in primerjamo svoje izkušnje in opažanja. Ne smemo o tem govoriti ali kaj? Jaz sem opazila in ji povedala, da sedaj potrebujem več miganja in več kontrole pri prehrani kot pred leti. Kje vidiš ti kako tolažbo ali jamranje, pa pomanjkanje motivacije? Moje telo pač nikdar ne bo več kot pri 20ih. Leta naredijo svoje, nekaj sprememb v obliki so dodale nosečnosti. Vzdržujem pa normalno telesno težo, ponavljam, z več discipline, kot jo je bilo potrebne pred leti. Kaj točno te zdaj moti?

Po 40. letu ženska dobi starostni trebušček.
Nabere se ji okrog pasu, iz peščene ure nastane turn.
In tega turna se sploh znebiti ne da.

Ni res, je samo izgovor za tiste, ki se lahko zacnejo redit in so kao leta kriva.
Sem 43 in sem suha se vedno, sestra pri 49 isto, pa obe pojeva kar dosti.
Jaz sicer malce vec telovadim, ampak bolj zaradi kriza, ne zaradi kil.
Tako da ne, sploh ni nujno da se zredis.
[/quote]

In zato, ker sta ti in sestra dve redki srečnici, ki imata s tem manj oz. nič težav, velja to kar za vse ženske po svetu, kajne? Malo se izobrazi o delovanju telesa, o učinkih staranja na telo in metabolizmu. Če obstajate izjeme, še ne pomeni, da tisoče drugih žensk laže. Merilo je večina, ne izjema.

Moja mama se bliza 70 in je celo zivljenje bila suha.
Zal pa je imela po 40 trebuh in postava se ji je zacela rapidno “slabsat”. Do 40 nelje je imela postavo za dol past sedaj pa pac kot povprecna starejsa zenska – krneki. Po itm je na spodnji meji normalne tt.

Ja, meni se je to zgodilo, sem v 44. letu. Vegi sem 5 let. Ortopeedske, hrbtenične, kolenske, stopalne, ramenske, ni da ni, bolečine. Poleg 12 kil viška in izgube mišic. Pri 38 vitka in močna, gibljiva. Danes, upočasnjena, težja, širša, imam trebuh. Nisem se še spopadla s tem problemom, vidim pa, spoznavam pa enako kot moje sotrpinke, ki mamo očitno te gene, da sprememba hrane – odpoved sladkorju – NE POMAGA NITI V 2 MESECIH. Če ni ščitnica, če ni starostna upočasnjenost, kaj je potem?? Imam povečano ščitnico, vozle, vendar so hormoni ok, zato mislim, da me je zafrknila slaba ščitnica, zdaj pa je, kar je.

Tiste, ki jeste sladkarije vsak dan in ki ostajate razmerno vitke, koliko jih pojeste oz. kaj v celem dnevu?

40 je še veliko prezgodaj, da bi šlo vse na špeh. To se prične dogajat okrog 60.

Logično da ne gre. Če se leta nabirajo na okostje, ker temu ne moremo ubežat, še ne pomeni da se nabira tudi salo. Ne krivit leta za viška kilogramov.

Ni res, je samo izgovor za tiste, ki se lahko zacnejo redit in so kao leta kriva.
Sem 43 in sem suha se vedno, sestra pri 49 isto, pa obe pojeva kar dosti.
Jaz sicer malce vec telovadim, ampak bolj zaradi kriza, ne zaradi kil.
Tako da ne, sploh ni nujno da se zredis.
[/quote]

Brez skrbi, če se do zdaj nisi zredila, se boš pa po meni, če pa še takrat ne, pa po 60. letu, če ne boš zelooo pazila. Malo manj domišljava bodi in bodi hvaležna, da ti presnova še vedno dobro dela.

New Report

Close