Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek GRE ZA PRIJATELJSTVO ALI KAJ VEČ?

GRE ZA PRIJATELJSTVO ALI KAJ VEČ?

Nekdo nasprotnega spola ti je res všeč in prepričan si, da so čustva obojestranska.
Konec koncev si ves čas pošiljata sporočila, na srečanjih sta veliko skupaj … pa še nekatera sporočila, ki si jih dobil, so čisto flirtanje.

Zato se odločiš vprašati, kam vodi ta vajin odnos, saj se hočeš prepričati, ali imata oba isto v mislih. In potem dobiš odgovor:

»Zame si samo prijatelj in nič več.«

V čem je bistvo: Ti misliš, da je med vama posebna vez, potem pa ugotoviš, da so romantična čustva enostranska. Takrat je povsem naravno, da se počutiš jeznega, osramočenega in celo izdanega. »Ko se mi je to zgodilo, sem bil povsem sesut, zelo me je prizadelo,« pravi mladi Steven. »Nekaj časa je trajalo, preden sem spet lahko komu zaupal.«

Kako pride do tega?

Ko pišeš sporočila in komuniciraš po socialnih medijih, se zlahka zgodi, da se čustveno navežeš na koga, ki do tebe v resnici ne goji nobenih romantičnih čustev. Razmisli, kaj o tem pravijo nekateri mladi.

»Nekdo ti morda pošilja sporočila samo zato, da prežene dolgčas, ti pa si morda misliš, da se zanima zate. In če ti piše vsak dan, lahko dobiš napačen vtis, da si mu res všeč.«

»Ena oseba si iskreno želi romantične zveze, druga pa samo hoče nekoga, s katerim se lahko pogovarja, ali pa nekoga, s katerim si dvigne samozavest.«

»Navadno frazo ‚Lahko noč‘ lahko razumeš kot romantično, toda tisti, ki ti jo je poslal, morda do tebe čuti toliko kot telefonski prodajalec.«

»Smeško lahko pomeni ‚Prijatelja sva‘ ali pa ‚Flirtam s tabo‘. Včasih tisti, ki dobi sporočilo, sklepa da gre za ‚flirtanje‘.«

V čem je bistvo: Ne zamenjuj običajnih izrazov pozornosti z romantično ljubeznijo.

Kaj lahko storiš?

Bodi objektiven. Analiziraj vajin odnos s širše perspektive. Vprašaj se: »Ali upravičeno sklepam, da se ta oseba do mene obnaša drugače kot do drugih?« Ne dovoli, da čustva prevladajo nad »razumom«.

Uporabi trezno presojo. Med vsemi znaki, zaradi katerih misliš, da sta več kot samo prijatelja, ne spreglej tistih, zaradi katerih nisi čisto prepričan, da je to res. Ne sklepaj, da oseba, do katere ti nekaj čutiš, čuti enako.

Bodi potrpežljiv. Dokler ti oseba ne pove jasno, da jo zanima romantična zveza s tabo, ne vlagaj v vajin odnos več, kot si pripravljen izgubiti.

Bodi odkrit. Če bi rad ugotovil, ali oseba v tebi vidi kaj več kot prijatelja, se z njo odkrito pogovori. »Če čustva niso obojestranska, je boljše, da te zdaj malo zaboli, kot pa da šele čez več mesecev ugotoviš, da se ta oseba sploh ne zanima zate.«

Glej če je nisi zapecal takoj je konec. Si ji samo prijatelj in sms so ji samo za ego pumpat en misli na njo in to je to.
Najdi drugo to pa na ignor.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close