Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Green pass Italija

Green pass Italija

V prihodnjih dnevih nameravam v Italijo. Sem prebolela Covid in sem cepljena z 1 odmerkom. Ve kdo, če je to za Italijo polno cepljenje, ker na internetu ne najdem tega podatka.

joj kakšne panike delate! v italiji ni nobenih posebnih težav, green pass zahtevajo v barih, restavracijah in fitnesih, velikih dogodkih. Moraš imeti QR kodo, ni kot pri nas, kjer se dela po kmečko. Tam to preglejujejo.

Če si zaposlena v ITaliji, od 15.10 bo green pas obvezen tudi na delovnem mestu. Spet, QR koda. Zaenkrat trgovine, trgovski centri, ne zahtevajo green passa.

Nehajte delat paniko za vsak drek. Greš pač čez mejo, nimajo pristojnosti, niti naša nit ita policija, da te brez razloga kar ustavijo, green pas ali ne. Ker ni nobenega lockdowna in meje so prosto dostopne in odprte, smo vendarle v EU, ni panike. Ok?

Kaj ne znas pogledat na  konzul v italiji? Tam imas vse podatke o green passu in plf…

Znam pogledati, pa tudi še kam drugam. Pa za to varianto ne piše. Torej preboleli + 1 x cepljenje. Oziroma ne vem, ali preverjajo samo če imaš green pass (kar imam), ali tudi način (prebolela + 1 doza). Vprašanje je, ali je to dovolj za Italijo. Vem, da je to v splošnem dovolj (piše na EU spletni strani), vendar zraven piše, da je potrebno preveriti še za vsako posamezno državo. In za Italijo takšne možnosti ne najdem. Grem pa za več dni in moram spati v hotelu in kaj pojesti… Saj, če nihče ne ve, bom klicala italijansko ambasado,

Nihče te ne vpraša, kolikokrat si bila cepljena, važno je, da inaš veljavno qr kodo, ker jo večinoma kar poskenirajo, torej veljaven green pass. Sicer pa zadošča 1x odmerek, če si se cepila v roku 6 mesecev po prebolelosti.

New Report

Close