Grelnik vode
Vse, ki uporabljate grelnik vode bi prosila za pomoč pri izbiri oziroma odločitvi ali je nakup sploh smiselen:) Predvsem me zanima uporaba grelnika za pripravo prilagojenega mleka, če ima katera tovrstno izkušnjo.
Če prav razumem je za pripravo mleka potrebno v grelnik naliti že prekuhano vodo?
Ali mogoče obstajajo grelniki, ki vodo samo pogrejejo na recimo 30, 40, 50 stopinj ali je edina opcija gretje do vrelišča?
In pa najbolj bistveno….kako hitro dejansko grelnik segreje vodo? Je res veliko hitreje kot na štedilniku (steklokeramika)?
Našla sem pa že informacijo, da je pomembno, da kabel ni na posodi ampak podstavku in da niso vidne špirale zaradi lažjega čiščenja. Še kaj?
Je katera v zadnjem času kupovala grelnik? Cene so v kar velikem razponu tako, da je odločitev še težja.
Jaz imam tri (na treh različnih lokacijah, v službi, doma in nna vikendu). Meni je to nepogrešljiv pripomoček. Imam Bosch, Severin in enega, ki sem ga kupila v Hoferju. Vsi trije dobro služijo svojemu namenu. Najdražji je bil Boschev, ta ima tudi možnost samo segrevanja. Ostala dva pa vodo spravita do vrelišča. Pri Severinu se spirale vidijo, pa vseeno me to ne moti.
JA, je razlika. Imamo crn grelec od Philipsa, ki smo ga kupili s pikami od BCja. Ima moznost nastavitve temperature na 40,60,80 in 100 stopinj. Nujno ravno dno brez notranje spirale, pa vrc je brez kabla. Notranji del ima se zicnat filter za vodo.
Sicer ne pripravljam mlecne formule, ampak kasice. In seveda nastavim na 40 ali 60 in to dela. Ima se moznost, da vodo ohranja na izbrani temperaturi. Max volumen je 1,5 litra.
Vsake toliko vanj vlijem kis za vlaganje, ki ocisti vse, kar se nabere. In to je to.
Topsy kaj takega:
http://www.mimovrste.com/artikel/3520023520/grelnik-vode-philips-hd-4686-90
enatamm mogoče veš kakšen model je ta od bosha?
70€ za grelnik vode???
Mi imamo enega za 25€, drugega pa za 11€, pa ni nobene razlike, tudi noben nima vidnih špiral in kabel je na podstavku. Oba sta super, ju uporabljamo vsakodnevno, voda je segreta v nekaj sekundah. Je pa res, da nimata možnosti nastavitve temperature, ker tega sploh ne potrebujemo.
Imela sem dva grelnika – en znamke Biva (Merkur) za 14 eur in derugega Hyundai (kupljen v Leclercu) za 12 EUR. Glede na to, da sem ju uporabljala pri obeh otrocih od samega začetka, ju moram reas pohvaliti. Voda se definitvno hitreje segreje, kot pa na plinu ali steklokeramiki. Sicer pa jaz nikoli nisem komplicirala. Pustila sem,da je voda zavrela (in se je grelnik sam izklopil), potem v termosko nalila to vročo vodo (in jo imela npr. za cel dan), drugo rundo sem prav tako zavrela, nato pa pustila v grelniku, da se je shladila (če sem kam šla, sem tudi to,hladno, prekuhano vodo prelila v kakšno steklenico, termosko, sicer pa sem jo pustila v grelniku). Ko sem pripravljala obrok, sem nalila približno 2/3 (odvisno od celotne količine) hladne prekuhane vode v stekleničko in dodala vročo, nato pa še AM in zmešala. Če nimaš kakšnega AR mleka, je takšna priprava čisto ok in najenostavnejša.
Evo, točno takšnega sem oz. ga še imam:
http://www.ceneje.si/dom-in-vrt/kuhinjski-pripomocki/grelniki-vode/biva-grelnik-vode-bgv-2000_-_CX000BA44A
Glede čiščenja – v Muellerju obstaja en prašek(celo bio), pa ga vsake toliko streseš notri in zavreš (če nimaš kakšnega kisa v bližini).