grelnik vode
Dobro jutro.
Mene pa zanima na kakšen način uporabljate grelnik vode – vrč. Meni nekaj ni jasno. Se mudi za kosilo, prižgem vodo v grelniku, počakam da zavre. Ampak če želim skuhati makarone moram to vročo vodo preliti v navaden lonec in kuhati dalje. Podobno je pri kavi.
Povejte mi prosim svoje izkušnje pri uporabi tega grelnika in na kakšen način si z njim pomagate.
Hvala in lep četrtek.
Saj ti pravim, da ni mišljeno za makarone, tudi če vodo potem preliješ. Saj to bi bilo res izgubljanje časa. Grelniki so za to, da v njem zavreš vodo za napitke, če zraven nimaš štedilnika (pisarna brez čajne kuhinje). Meni na indukcijski plošči voda zavre v hipu, tako da grelnik vode nima doma kaj iskati.
seveda za kuhanje instant kave in čajev
pri makaronih je pa tako. meni bi štedilnik grel dva litra vode 15 minut. na ploščo dam lonec, kjer je samo en cm vode in prižgem. v grelniku segrejem ostalo vodo, ko zavre, vre tudi že tisti 1 cm vode in samo prelijem pa mogoče čakam še kako minuto, da spet cela voda zavre. in vržem not testenine.
definitivno prišparam 10 minut…
definitivno pa ne gre tako, da bi vrelo vodo prelivala v mrzel lonec in še enkrat grela…
seveda, če imaš indukcijo, se takih čiračar ne rabiš it
indukcija stane od 500 do jurja.. grelnik vode pa 20 evrov… nekak ni računice…[/quote]
Ah dej no … Zdaj pa primerjaš hruške in jabolka.[/quote]
ne, govorim o tem, če bi moral nekdo zamenjat kuhališče samo zato, da mu voda prej zavre. tiste za 30 evrov pa raje nimam. to so tiste enojne plate, ki stojijo posebej in v kuhinji res nimajo kaj iskat, ker samo plac zasedajo, je pa že bolje pol imet grelnik
da ne govorim o menjavi posode, ki je skoraj nujna, če greš na indukcijo in imaš same take alu piskre ali pa teflonske…
a veš, vsi na forumu nimajo novih kuhenj, da bi se lahko pohvalili z indukcijo…
Ah dej no … Zdaj pa primerjaš hruške in jabolka.[/quote]
ne, govorim o tem, če bi moral nekdo zamenjat kuhališče samo zato, da mu voda prej zavre. tiste za 30 evrov pa raje nimam. to so tiste enojne plate, ki stojijo posebej in v kuhinji res nimajo kaj iskat, ker samo plac zasedajo, je pa že bolje pol imet grelnik
da ne govorim o menjavi posode, ki je skoraj nujna, če greš na indukcijo in imaš same take alu piskre ali pa teflonske…
a veš, vsi na forumu nimajo novih kuhenj, da bi se lahko pohvalili z indukcijo…[/quote]
Veš kaj, jaz tudi nimam nove kuhinje, imam pa zato dve indukcije za 30 evrov, in kakor koli obrneš, meni je super, kuham že nekaj let na njih. In čeprav imam same stare posode, so bile praktično vse primerne za indukcijo.
Če se pa tebi zdi to grdo in nevem kaj..potem pa izvoli, grej makarone v grelniku vode.
a veš, vsi na forumu nimajo novih kuhenj, da bi se lahko pohvalili z indukcijo…[/quote]
Veš kaj, jaz tudi nimam nove kuhinje, imam pa zato dve indukcije za 30 evrov, in kakor koli obrneš, meni je super, kuham že nekaj let na njih. In čeprav imam same stare posode, so bile praktično vse primerne za indukcijo.
Če se pa tebi zdi to grdo in nevem kaj..potem pa izvoli, grej makarone v grelniku vode.[/quote]
bejba, ti stavka še prebrat nisi sposobna. kod je govoril o tem, da se makaroni grejejo v gelniku???
Če se pa tebi zdi to grdo in nevem kaj..potem pa izvoli, grej makarone v grelniku vode.[/quote]
bejba, ti stavka še prebrat nisi sposobna. kod je govoril o tem, da se makaroni grejejo v gelniku???[/quote]
Kod, kaj je pa to za ena beseda?
In če ne prepoznaš sarkazma, to ni moj problem.
lp
Točno tako, kot so ti že napisali. Grelnik vode je prvenstveno za vretje vode za instant kavo, kavo kar tako ali čaj. Za makarone, njoke, polento, riž pa daš na štedilnik kastrolo, not malo vode in prižgeš na ful. V grelnik naliješ vodo, kolikor je pač gre in tudi prižgeš. Tačas, da ti zavre voda v grelniku vre že tudi tisti centimeter v kastroli, pa kastrola je segreta. Zliješ not vrelo vodo iz grelnika, soliš in počakaš minuto da ponovno zavre. Streseš not hrano, da se dalje kuha.
Bolj nazorno pa ne znam napisat jebela no.
Ej doma imam nikoli uporabljen grelnik vode – dobila v dar. Sploh nikoli nisem pomislila, da bi grela notri vodo za kuhanje?!
Zanimivo. Čeprav se mi niti pod razno ne da iti teh kolobocij s prelivanjem vode itd. Imam pa izkušnje z indukcijo in z obično steklokeramično in moram reči, da mi je obična steklokeramična veliko boljša kot indukcija, ki razen hitrosti gretja nima za mene osebno nobene druge pozitivne lastnosti.
Pri steklokeramični pa lepo daš zavret zelenjavo, ko zavre pokriješ s pokrovko, ugasneš in greš na lepše. Ko prideš nazaj je zelenjava lepo kuhana in samo še dokončaš zelenjavno juho ali omako. Ni treba zraven stat.
Dolgo časa se je tudi meni zdel ta grelnik vode neuporaben, zato ga tudi nisem imela. Pri znancih sem videla, kako ga je praktično uporabljati, zato sem si ga kupila. Zelo sem navdušena nad njim. Zjutraj je kava kuhana v dveh minutah. Kuham si bosansko kavo – popečem kavo v prazni džezvi in prelijem s to vrelo vodo. Enako delam čaj. Za ostalo kuhanje ne segrevam vode v tem grelniku. Kuham na plin.