GRELNIK VODE
Bliža se zima in bomo večkrat kuhali čaje. Ker mi gre zelo na živce gretje oz. vretje vode na štedilniku, razmišljam o nakupu grelnika vode. Zanima me, če ga imate in koliko ter za kaj vse ga uporabljate (ali se nakup izplača). Na kaj moram biti pri nakupu pozorna in kaj priporočate.
Hvala vsem in lep pozdrav.
Mi ga uporabljamo za vsako “predgretje” vode – tudi za makarone in kavo. Pri nas dnevno laufa in bi bili kar malo izgubljeni, če ga ne bi imeli, ker smo se ga že tako navadili :-))))
Naš je star ko svet in ima na dnu spiralo – tam se precej kamna nabira. Tako da bo imel naslednji grelnik “skrit”, to je pa tudi edina pomanjkljivost, ki jo opažam (ampak podarjenemu konju se ne gleda v zobe…..)
Ja, krompir zalijem z vrelo vodo in dam vse skupaj na štedilnik.
Sem zdaj izmerila čas… 1,7 l vode je zavrelo v 4-ih minutah s tem, da je grelnik že potreben čiščenja.
Če grejem vodo npr. le za en Nescafe, imam ravno toliko časa, da v lonček odmerim sladkor in kavo…
Sicer pa se dobijo v trgovinah čistila za te grelnike, nekateri pa jih čistijo kar s kisom.
Vladka
Tudi mi ga kupujemo, pa me nekaj zanima. ALi je taka voda dovolj prekuhana, da jo lahko npr. ponudiš dojenčku. Mi smo pri našem mladičku vsakodnevno prekuhavali vodo (v loncu na štedilniku) po 7-10 minut do nekje 7. meseca. ALi jo moraš v grelniku tudi prekuhavati toliko časa, ali je dovolj (beri se uničijo bakterije) le, da zavre?
Hvala za pomoč.
LPT
Jaz sem ga pred 14 dnevi kupila v BIG bangu v Slovenj Gradcu in sem da la akcijskih 1.800 SIT
Ima spiralo na dnu , ima avtomatski izklop in lahko zavreje 1,7 l vode .
Verjetno res ni najboljši , vendar pa za tak denar popolnoma služi svojemu namenu in ga 14 dni že vseskozi uporabljam
Da voda zavre , ga postaviš ga na podstavek, ki ima kabel , lonec pa je brez njega
Pa lep pozdrav!
Jaz sem svoji mladički vodo prekuhavala na štedilniku, ampak le toliko, da je zavrela (pri 100 stopinj pa res ni več bakterij). Sicer sem jo kuhala do 7. meseca, potem pa sem vprašala zdravnico, kaj pravi o tem, pa je rekla, da ni treba več kuhat vode takoj, ko otrok začne jesti presno sadje in zelenjavo – naj pije tako vodo kot starši. Ne se preveč obremenjevat. Če otrok nima ne vem kakšnih težav, mu daj vodo iz grelnika.
LP, Mojca