Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Grelniki vode

Grelniki vode

Kako delujejo? Vodo zavrejo..do tu sem preštudirala 🙂 kaj pa potem? A jo držijo toplo?
Se da naštimat, da jo segreje do določene temperature in jo potem na tisti drži?
Če sprašujem neumnosti brez zamere…res si ne predstavljam kakšno funkcijo imajo poleg tega, da vodo zavrejo. Če je to edina funkcija bom še naprej uporabljala lonec, če imajo kaj več bom pa vesela vsake razlage:-)

Hvala

oj,ciao kitty,ja,grelniki vodo grejejo.so pa fajn od brite,tisti,ki ti vodo prefiltrirajo in pol še zavrejejo,so pa mal dražji.jih imajo v mullerju v supernovi najugodnejše.fajn so ,ker je voda skoraj takoj zavreta,pa še prefiltrirana,sigurno boljš kot lonec.

zelo hitro jo segrejejo, to je njihovo bistvo. topla pa potem ostane toliko časa, dokler se ne ohladi : )

Kitty, zato kar ti hočeš je še ta najbolj termovka. Drugače pa imam takega, ki vodo samo hitro segreje in potem ugasne.

Vodo zavrejo in se potem ugasnejo. To ima smisel predvsem v situacijah, ko nimaš štedilnika. Sicer ga jaz ne vidim.

Jaz si ga bom nabavila, ker se mi je zdel ena boljših stvari, praktičnih. Kako dolgo rabiš, da naprimer zavreš vodo za špagete ( v navadnem loncu)? Veliko dalje, kot v tem grelniku, pač daš vreti dva krat…

grelnik vode je najboljša stvar po narezanem kruhu 🙂

res je, da imajo isto funkcijo, kot kuhalna plošča, so pa neprimerno bolj hitri. Edino, če imaš indukcijsko ploščo, potem ni neke potrebe, da ga imaš, ker s indukcijo zagreješ velike količine vode dosti hitreje, kot z grelnikom.

Tudi jaz ga lahko samo pohvalim, saj ga ni hitrejšega čaja, pašte, pa tudi mineštre (če se mudi) kot je z grelnikom!Pri starših imajo indukcijsko, pa jo grelnik sigurno prešiša!
Ampak Kitty, ti verjetno rabiš segret na točno določeno temperaturo za mleko, tako da s tem ne bo šlo.

Pismo takoj ste pogruntale kam pes taco moli :-)))

Filter za vodo sem ravnokar dobila 🙂 kruha ne jemo tko da očitno to res ni prava izbira he he

Hvala.

Kakšen filter si dobila? Kje si ga kupila? Cena? (če nisem preveč radovedna.)

Takega:
http://www.bogart.si/proizvodi.html

Na škatli je bila cena 25€ 🙂 so pozabili dol dat ali pa želijo da vem :-)))
Pol pa na 4 tedne filter menjaš torej te stane voda 6€ na mesec.

Sedaj, ko prekuham vodo ostane posoda povsem čista prej pa niti pribl. ni bilo tako. Res je prav vidna razlika.

Za vodo segret do določene temperature za naredit mleko je preverjeno najboljša mikrovalovka. Je pa res, da ti zasede preveč prostora, če bi jo uporabljala samo za to :-).

Lp.

Proizvajalci in stroka ravno mikrovalovne odsvetujejo za pripravo mleka. No meni itak ni všeč 🙂

New Report

Close