Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Grelniki vode

Grelniki vode

Prosim vas za nasvete. Ker pričakujemo dojenčka smo se odločili za nakup grelnika vode, pa me nekaj zanima. Vem, da grelniki segrejejo vode do ene meje in nato se avtomatično izklopijo in potem imaš v vrču več ur toplo vodo. Ker pa se meni gre predvsem zadari PREKUHAVANJA vode (da se uničijo bakterije) me zanima, če se to zgodi tudi v grelniku ali se tu voda “samo” pogreje. Upam, da me razmete kaj me zanima.

Hvala za vse nasvete in lep zasneženi dan vam želim.

Lp,
T.

V grelniku voda zavre!

Naš v službi je tak, da voda v njem zavre, preden se izklopi. Ne vem pa kako dolgo vre. Prekuhana verjetno ni, ker zato rabiš vsaj dve, tri minute.

Hm, a bakterije ne umrejo že prej – tam nekje pri 70 stopinjah?

Ja saj to mene zanima, kdaj se uničijo bakterije (sicer vem, da se vse itak ne da tudi z polurniim prekuhavanjem). Pri prvem sem ponavadi na štedilniku vodo vrela 5-10 minut (po navodilih iz porodnišnice). In sedaj me zanima, če je dovolj, da voda le zavre (uporaba grelnika).

Hvala in Lp,
T.

Bakterije v vodi se uničijo šele po treh minutah vrenja.
LP

Hvala Kaja,

Se pravi, da je grelnik potem neuporaben pri malih bibicah. Jah, bomo pa spet po starem prekuhavali, kaj čmo.

Hvala vsem za nasvete,
lp,
T.

Ah pa dajte no, kaj otrok rabi sterilno vodo? Kaj tudi prsno bradavico tri minute vrete? Pa je na tem delu ( kljub umivanju ) večja verjetnost bakterij…

Jaz sem oba otroka gor spravila z grelnikom pa sta čisto normalna in nič jima ne manjka.
Je pa zadevo zelo olajšal. Če prekuhaš vodo v kozici se gor nabere apnenec, tega pa v grelniku ni.
Jaz ti ga toplo priporočam.

loti!
Vprašanje je bilo med drugim tudi koliko časa mora voda vreti, da se uničijo bakterije. Odgovor, ki ti ga bodo dali v laboratoriju na ZZV je 3 minute, kar pa se v grelcu ne dogaja, čeprav je super stvar.

New Report

Close