Grem
Nekoč, za deveti gorami in deveti vodami, je živel en zajčekm ki je venomer skakljal okrog. Ni mu bilo dovolj, če je to počel podnevi, on je hotel to tudi ponoči. Ker pa je ponoči v gozdu strašna tema, je zajček jel razmišljati, le kaj bi ukrenil, da bi se tudi ponoči v gozdu videlo in bi lahko skakljal okorg in okrog…. Sklical je posvet prebivalcev gozda in predlagal….
Jani nima več ideje… zajček a bi ti naprej… zdej k se je bencin pocenil :)))))))
…….. nekaj v zvezi z lučko bi moral bit, z laterno ……
ki jo vedno prižiga in pol ugaša in pol prižiga in pol
ugaša ……. pol bi moralo biti tudi nekaj v zvezi z
ježkom, ta je tuki svetski ….. pol …….. ja hudič, ko
me začne pol pa kar k Lili vleči. Moram najprej tam
končati, sinoči me je uzela magla na kavču, ob treh zjutraj sem se sprehodila v temi do postelje, me ni uni gospod, ki je pri nas na četrtpenzionu, no, uni gospod me ni nič pogrešal, pa sem kar na kavču potegnila …… in potem nisem šla k Lili na obisk, nisem nadaljevala tiste pravljice, ki jo še imam za spesnit!
Mariči
Ampak bolj proti večeru ali popoldan, zdej
mi romantika glih ne gre po betici veš, pa
moram danes narediti tako, da bomo vsi
……. na morju ….. pa da bomo morske sadeže
papcal ….. uf….uf…..uf ….. pol pa, jej, jej, jej, pa
ša malo unga: ah, ah, ah! Pol na koncu pa še
ha, ha, ha, ane, a prov, a?
Mariči
A veš kaj, ti vražje pohotni zajček? A ti vsa ta
naša gmajna ni zadosti, a moraš čist vse
pohopsat, a? Ti pohota nečloveška (aja,
sej si žvalca, in to žvalca, ki se kar dober
razmnožuje, ane!), aha, no ja, ti pohoda nečloveška: ne gre mi v glavo: ježek, pa Janči, pa Lisjak (domnevam, da ti je tako dobro poznan ….. da si upaš navalit nanj, jaz si ne upam, bogme da ne, me pa nekaj kar močno vleče k njemu!!!
p.s.: dej uhelj, ma dej že no, ker se mi bo nit utrgala, pol pa nam vedla, kje sem ostala, posluš, a veš, to je tko, za foro ane, da se bo ovedel, a veš, ane !!!), no, grem nazaj brat, da vidim, kje je nit: aja, no pol pa še mišon, pa, ma kwa bom naštevala, bemtiš, in kaj vraga ti je Vrag potreben, no, reci zdaj? Le za kwa pa bilo z njim kull? Mejbi pa, a? Mejbi??? Ej, men se že mal rola, sem skadila enga zdej, špinelčka!!!
Mariči