Grem s sinom v šolo v naravi
Gospa ali ste v v razmerju s sinom.. Ne gre za to, da otrok ne bi mogel bit samostojen, ampak elektrin kompleks, da se vi ne znajdete brez njega.. Pustite ga živeti.. A ni to smisel starševstva, videti kako se otrok osamosvojit, spoprijatelji in nauči biti samostojen.. Ne delajte invalida in ga ne zavijate v vato, saj boste s tem povzročili, da vam pobegne
Gospa,popolnoma vas razumem,uciteljice v soli mojih otrok popolnoma neodgovorne.Moj sin ne sme petrsilja (alergija) in pravi,da je bil petersilj povsod.Cel teden je jedel samo kruh in je shujsal za ene pet kg.Pa se nikomur ni zdelo vredno da bi poskrbel za to.Vedeli so za to in nikomur mar. Zavarujte svoje otroke ,ker vam jih nihce drug ne bo in pika.
Vsi se mu bodo posmehovali, da je mamin dojenček in ta posmeh bo trajal in trajal, mogoče še leta. Si res to želiš zanj? Če te tako skrbi, naj ostane doma. Da ne bo izpadel mehkužec med sošolci, učiteljici zadnji moment sporoči, da je zbolel in da ne gre. Pediatru pa tudi lahko naložiš eno zgodbico o glavobolu, ali pa bolečinah v trebuhu in driski, če prav rabi zdravniško opravičilo. Naredi karkoli drugega, le tega, da laziš za njim v šolo v naravi ne. S tem boš pomirila sebe, njega pa dobro zajebala za vsa najstniška leta, pa še naprej.
Če ne zaupaš stroki najnostane raje doma. Naredila boš sramoto sebi in svojemu ofroku. Si se mogoče v prašala,da se mu bodo kasneje v šoli morda posmehovali,ker je njegova mamica prišla zraven njega v šolo v naravi. Mogoče pa tvoj sin le ni tako ne samostojen kot ti praviš in so to tvoje navade,ki jim on mogoče ustreže,da si zadovoljno.
Nočem se pretirano odzvati, zato bom rekla samo, da ne delaj tega svojemu otroku, pa tudi kakšni nasvet zase poišči. To ni ok. Če že moraš pridi en dan na obisk in prinesi sladkarije za vse otroke, da bo izkušnja ostala v dobrem spominu in se ne bo nihče delal norca iz njega. Pol pa spoki domov.
Sama sem bila precej nadzorovan in sramežljiv otrok, pa so še mene starši pustili v šolo v naravi in razne kolonije. Bilo je super. Ni ga čez izkušnje, ko se moraš prvič znajti brez staršev. Takrat prvič ugotoviš, da nisi njihov podaljšek ampak samosvoja oseba. Neprecenljive izkušnje.
Spet eno nakladanje. Neven kaj ima vec smisla ta forum. Vem da se vam gre za branje,ampak vseeno. Zal ne verjmamem zgodbi.
Ce pa je ze resnicna. Moji necaki so bili stari 4 in 5 let in so sli s vrtcen v solo v naravi za 5 dni. Se zdaj gresta sama kamorkoli lahko. Ker nista zavita v folijo. Tak da mama, ne delaj sramote sinu s svojin ujckanjem tam in ga spusti z vrvice. Kaj bo ko bo v srednji soli?? A bos sedela v sosednji ucilinici?
Mamica sina, 25.02.2024 ob 22:02
Sin gre v šolo v naravi. Danes sem rezervirala sobo v domu kjer bodo nastanjeni tudi oni. Enostavno ne zaupam učiteljem, da bo vse tako kot mora biti, Tako mi pravi instinkt. Bojim se tudi za sinovo varnost. Sinu tega še nisem povedala. Ne vem če mu sploh naj. Po moje bo vesel, ne vem pa kakšna bo reakcija učiteljev, ko me bodo videli. Ampak res me skrbi, da za mojega otroka ne bo poskrbljeno tako kot je potrebno. Kaj če bo imel domotožje in ne bo nobenega da ga potolaži. Ne želim, da se mu povzroča takšen stres, ga bo imel v odraslem življenju še dovolj. Je v petem razredu. Kako se soočate z odhodom svojih otrok od doma?
Naš je bolj neješč in zvečer rad vidi, da mu berem pred spanjem. Zjutraj velikokrat pride k meni v posteljo, da še poklepetava o dnevu, ki je pred nami. Nekako ni navajen »sam« hoditi po »svetu«. Meni se zdijo otroci do približno 8. razreda premladi, za take pustolovščine. Je pa to kar mater tudi za učitelje in ne vem, če so lahko 24 ur na dan fokusirani na toliko otrok na enkrat. Prosim za mnenja!
A v službo ko se bo zaposlil boš tudi šla z njim.? Saj veš, da v službah radi šikanirajo, bi bilo prav, da ga tudi tam zascitis 🤣
M&M, 27.02.2024 ob 11:27
Če je provokacija je dobro uspela. Drugače pa bolano.
Se mi zdi, da tukaj čisto vsaka provokacija dobro uspe. Narod na monu kupi vse kot čisto resnico. Napisano z namenom pizdenja čez prezaščitniške mame. Očitno doseglo namen. Komentarji pa veliko več povedo o samih komentatorjih kot o avtorici, ki se reži in grizlja čips.